Ik had een vraagje over zelfgemaakte fruithapjes (dus niet de kant-en-klare), hoe maken jullie die, hoe vriezen jullie die in, en hoe ontdooien jullie die. Pureren met de staafmixer, en dan (gedest.) water erbij? Of anders? Ik heb zelf geen flauw benul.
Ja, dit wil ik ook wel graag weten! En welke soorten fruit je kan en mag gebruiken hiervoor. Ik blijf dit topic dus even meevolgen!
Ik ben ook benieuwd,ik lees ook mee... Ik kom niet verder dan een banaan helemaal fijn prakken... Groetjes,
Ik zat eens te denken hé... Banaan is inderdaad een optie. Maar mag/kan ik ook al banaan met kiwi ofzo mixen? En aardbeitjes bijvoorbeeld, mag ik dat ook al mixen met bijvoorbeeld een appeltje ofzo? En hoe zit dan met mandarijntjes? En druifjes? Vigo is 4 maand en 12 dagen oud. Of kan ik met andere fruit-vruchtsoorten beter nog even wachten?
Even mijn boek erbij gehaald van K&G wat mag: Fruit van elk seizoen:appelen,bananen,citroen,kiwi,mango,meloen,nectarines,peren,perziken,pompelmoes,pruimen,sinaasappelen. ze zeggen om peren en appelen eerst wat te koken en dan pureren. Elena vond honingmeloen lekker; Ik doe alles gewoon even door de mixer en dan een betterfoodkoek erdoor of koekjesmeel
Ik heb van het K&G (bij jullie het CB) 2 boeken gekregen met alles wat mag en niet mag en met recepten in. Ik grijp dikwijls terug naar die boeken
www.keukenkikker.nl www.familie-nagel.nl/fokfotoos/babyvoeding.html leuke sites met veel fruit- en groenterecepten.
Als je kleine meer kans heeft op n allergie, worden de aarbeien en kiwi's afgeraden. Ik ben een paar dagen geleden begonnen met appels en peren. Tot nu toe vind ie de appel niks aan. Ik heb ze even gekookt en toen gepureerd. Morgen is de peer aan de beurt.
Ik maak ook altijd de fruithapjes zelf. Banaan, perzik, appel, peer en mango heb ik tot nu toe gemaakt. Banaan-mango is favoriet. Ik vries in wat ik over heb, in een ijsblokjesbakje. Eenmaal bevroren wip ik ze eruit, en doe ze in die hersluitbare diepvrieszakjes, en schrijf erop wat er in zit. Heel makkelijk, je kan precies pakken wat je nodig hebt! Ontdooien doe ik gewoon 's ochtends, door het uit de vriezer te halen en op het aanrecht te zetten. Dan is het rond tienen gelijk ontdooid.
Geven jullie t op kamertemperatuur? Ik doe t vanuit de koelkast heel even in de magne, tot t lauw is.
Wij zijn ook begonnen met Robins fruithap. Hij krijgt ook alleen maar lekker vers. Hij heeft tot nu toe peer, banaan, perzik en appel op en vind het allemaal erg lekker. De peer en appel kook ik eventjes zachtjes totdat het wat zachter is en pureer ik dan eventueel met wat kookvocht erbij. Als je perzik wil pureren: maak met een mes aan de onderkant een kruisje, leg de perzikken dan ongeveer een minuutje in water wat net heeft gekookt. Laat de perzik daarna "schrikken" onder de stromende koude kraan en je kunt het velletje zo eraf halen. In vieren snijden, pit en het rode gedeelte verwijderen en pureren maar! Ik heb zelf alles apart gegeven en dan 3 dagen lang om te kijken of hij er reactie op geeft. Tot nu toe lust ie nog alles! Voorlopig vind ik 4 smaken even genoeg en ga daarna weer verder met andere smaken! Succes ermee
Ik geef het niet superkoud, maar ook niet lauw. Beetje tussenin. Als ze tandjes krijgen, schijnen ze koud fruit ook lekker te vinden in hun mondje
Ik geef de fruithap eigenlijk zo vanuit de koelkast. Vigo vind de fruithap koud lekkerder als kamertemp.
Bedankt voor jullie berichtjes. Hier kan ik wat mee. Ik vond zelf deze link http://www.ggd-nijmegen.nl/pool/1/docum ... oeding.pdf
het boek opperdepop van de ah staan helemaal vol met allerlei fruithapjes groentehapjes etc. vanaf leeftijd van 6 maanden tot wel 2 jaar recepten