Karbonade

Discussie in 'De lounge' gestart door Lientje, 24 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Weet iemand hoe je karbonade moet bakken (kruiden e.d?)? We eten het anders nooit, en ik weet dus niet hoe je het goed kunt maken.
     
  2. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Ik doe het altijd gewoon met peper en zout, en dan beide kanten bruin bakken en als ze bruin zijn glas water erbij en laten sudderen.
     
  3. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    Staat toch altijd wel op het pakje wat je in de supermarkt koopt?
     
  4. http://www.vlees.nl/
    en dan onder het kopje Leuk! naar vleeswaaier gaan, en daar even naar karbonade gaan, via linker tabblad, even naar de varkensvlees.
    En dan heb je verschillende karbonades en staat alles bij.

    bv ribkarbonade bakken 6 tot 8 minuten en staat dan ook wat bij over kruiden etc
     
  5. Meliske

    Meliske VIP lid

    29 mei 2006
    7.731
    0
    36
    NL
    owwww ik heb iets heeeeels lekkers!
    komt uit het sonja bakker boek, maar is echt zooo lekker!

    benodigdheden voor 2 personen:
    2 karbonade
    1 ui
    klein blikje tomatenpurree
    250 gram champions
    8 plakken kaas
    2 stukken aluminiumfolie

    kabonaden met peper en zout braden in boter.
    intussen de uien en champions snijden en zacht laten smoren in de boter in een aparte pan.
    Voeg de tomatenpuree toe aan het uienmengsel, even omscheppen.
    leg 2 stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg op elk vel 2 plakken kaas.
    hierop een schep uienmengsel, daarna de karbonade. nogmaals een schep uienmengsel en weer 2 plakken kaas.
    Vouw het geheel tot een pakje, leg de pakjes ongeveer 10 minuten in de oven.


    echt zoooooooooooooooo lekker! ! !
     
  6. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Bedankt! Nee ik had het pakje niet meer, want ik had een groot pak verdeeld in zakjes in de vriezer.
     
  7. leonietje24

    leonietje24 Fanatiek lid

    25 jul 2006
    2.529
    0
    0

    Klinkt zeker niet verkeerd nee!
     
  8. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Meliske, ik ga dat ook maken. Klinkt erg lekker!
     
  9. Ribkarbonades zijn ook lekker met Cajunkruiden van silvo.
    Maar dat recept van Sonja Bakker klink errug lekker
     
  10. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Klinkt erg lekker dat recept van sonja bakker! Hier word het ook altijd gewoon gemaakt met zout en peper en dan laten sudderen...!
     
  11. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Ik doe het altijd met bbq kruiden van silvo!
    Echt heerlijk en dan krijg je ook heerlijke jus van!
     
  12. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    T was erg lekker. Mijn man vond het ook lekker, dat recept van Meliske
     
  13. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Wij maken karbonades klaar met zout, peper en Zaanse mosterd! Lekker pittig...
     

Deel Deze Pagina