Snel hulp gezocht!

Discussie in 'De lounge' gestart door apie3, 10 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant
    Hi dames!

    Vandaag is RESTJES dag!! Ik heb nog 4 pakjes slagroom en 15 citroenen... Normaal gesproken maak ik daarvan een citroen mousse, maar vandaag wil ik er een taart van maken. Dus de mousse als basis voor de vulling. Hoe krijg ik m stijf genoeg zodat hij niet van de bodem glijdt?!
    Mijn mousse is vrij stevig, maar niet stevig genoeg vrees ik.

    Alle tips zijn welkom!!!!!!!!!!!!!!

    heb alleen nog maar 1 uurtje de tijd om eventueel wat bij te halen ;)

    Alvast bedankt!
     
  2. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Heb je geen gelatine in huis?
     
  3. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant
    Nope... Maar dat is misschien wel een goede oplossing! Wordt eerst koud geweekt, en daarna mee gekookt?
    Thanks!
     
  4. Jantsjuh

    Jantsjuh Niet meer actief

    pakje klopfix (of meerdere) erdoor. Is geloof ik van dr.oetker.
    Klinkt yummie! ;)
     
  5. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant

    Stukkie proeven :D?
     
  6. Jantsjuh

    Jantsjuh Niet meer actief

    ff zien hoelaat de trein gaat ;) lol :D
     
  7. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.036
    1.857
    113
    Provincie Groningen
    klop klop!
     
  8. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant
    hahahahahahaa


    Ik gebruik wel klopfix om de slagroom stijf te krijgen, maar ben bang dat als ik er nog meer bij gooi, de taart echt als een steen in de maag gaat liggen... In dat geval kan ik m naar je toe rollen :D:D:D:D:D:D
     
  9. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Met de klopfix ,moet het denk ik wel lukken hoor mits je de taart goed gekoeld houdt.
    Ben wel nieuwsgierig naar het recept voor je citroenmouse.
     
  10. Jantsjuh

    Jantsjuh Niet meer actief

    Whahahaha LOL dan kan ik hem met een honkbalknuppel terugslaan, ff zien hoever hij komt ;):D
     
  11. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant
    Hahahahaa ik denk met beelden! Kom niet meer bij!

    Dan gaan we toch maar voor extra klopfix....

    @majel24:
    Heeeeeel simpel! 3 pakjes slagroom met suiker opkloppen (met klopfix haha) 1 pakje slagroom en 250/ 450 (na smaak zuurder of minder zuur) verse citroensap. Stukjes citroen vlees en ev schilletje met wat suiker aan de kook brengen. Heel kort koken zodat de suiker smelt, en dan laten afkoelen. Het afgekoelde mengsel door de stijve slagroom heenspatelen, en koelen in de koelkast! Dit kan ook in de vriezer, dan heb je heerlijk luchtige citroen- roomijs!
    (leuk serveertipje: hol wat citroenen uit, vul ze met ijs of mousse, en doe het dekseltje er weer scheef op).
     
  12. Syl72

    Syl72 Bekend lid

    14 mrt 2008
    817
    176
    43
    Haha restjes-dag met 4 pakjes slagroom en 15 citroenen?! Ik heb nog nooit iemand met zulke vreemde restjes meegemaakt! Grappig!
     
  13. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    hmm klinkt errug lekker.
     
  14. blondi

    blondi Fanatiek lid

    3 sep 2010
    3.796
    1
    0
    Brabant

    Dat dacht ik ook :D
     
  15. Jazzie

    Jazzie Bekend lid

    6 dec 2008
    787
    0
    0
    Ik had het laatst ook heb een hele simpele basis koekbodem gemaakt met rugje zeg maar. en door de mouse mascarpone gedaan! smaakte zaaaaaaalig!
     
  16. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant
    De slagroom en citroenen zijn nog niet zo erg! Mijn kinderen krijgen vanavond saucijzen, maar dan anders... Ik heb (vies werkje by the way) darm van de worst afgehaald, van bladerdeeg bakjes gemaakt, en het gehakt uit de worstjes gebruikt als vulling voor de bakjes. Het gehakt wat ik overhield zijn omgetoverd tot gehaktballen met (restjes) brie.....
    Aardappel erbij, appelmoes en ik had nog 3 tomaten....

    Jaja.. Ben erg benieuwd!!!!
     
  17. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant
    En weet je wat nog veeeeeel erger is? Ik mag het niet eens eten! Ik zie wel aan de gezichten van manlief en de kids of ie misschien een tikkeltje te zuur was! Whahahaa
     
  18. apie3

    apie3 Fanatiek lid

    10 jan 2011
    1.815
    0
    0
    directeur aan huis
    Noord brabant

    Aan de gezichten (en het feit dat ze hun bordjes niet leeg aten) te zien, wassie misschien een tikkeltje te zuur... Wel lekker stevig geworden! K had er zelfs nog een citroen jam bij gemaakt! (ondankbare mensen!!!) Dus.....Geef me ff jouw adres, dan stuur ik m jouw kant op whahahaha!!!!

    De bladerdeeg bakjes met gehakt, en de brie gehaktballen waren dan weer wel een aanrader!

    XXXX
     

Deel Deze Pagina