Afgelopen vrijdag ben ik met mijn zoon naar de dokter geweest. Hij drinkt zo'n 4 liter water per dag terwijl ik voorheen drinken moest opdringen. Liefst drinkt hij meer maar houdt hem tegen ( 127 en van 27,9 kilo naar 26.1 in 3 wk) is moe, plast heel veel . Ook ineens weer in bed naar 1.5 jaar geen ongelukjes. Verder wil hij oneens niet meer snoepen ( normaal kan hij er geen genoeg van krijgen)en voelt zich moe en niet lekker. Vrijdag meteen getest op suiker. Gewoon met vingerprik. Uitslag was niet goed. Nu moet hij maandag nuchter bloed prikken. Ondertussen na vraag gedaan. Aan de Turkse kant van mijn man komt suikerziekte vaker voor. Zo prikt zijn neefje vanaf 8 jaar en slikt pillen sinds zijn 4e ;(. Mijn zoon is tot nu toe al de pineut. Zo is hij autistisch, heeft si, prikkelstoornis, astma . Kan er niet nog meer bij hebben Wat houdt het precies in? Is het erfelijk? Hoe wordt het vastgesteld? Hoop natuurlijk dat de uitslagen goed zijn. Wie kan mijn meer vertellen. Bedankt
In heel Turkije komt diabetes heel veel voor. Hangt ook wel een beetje samen met al die tatlilar.... Lees hier maar eens: https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-in-het-algemeen/wat-is-diabetes Het is handig om te weten of hij type I of type II heeft. Verder, sja... geen suiker meer. En minder koolhydraten, zoals brood, rijst, pasta en aardappelen. Die worden namelijk omgezet in suikers. Je kind is nu gevoelig voor dingen, die de bloedsuikerspiegel doen veranderen. Hij zou bijvoorbeeld een hypo of hyper kunnen krijgen. Beide kunnen gevaarlijk zijn. En je zoon zal waarschijnlijk met enige regelmaat zijn ogen moeten laten controleren (oorarts) en ook zijn voeten (pedicure gespecialiseerd in diabetes). En misschien weet je het al, maar dit is niet iets waar je va kunt genezen. De rest van zijn leven zal hij hier rekening me moeten houden.
Wacht alsjeblieft het resultaat van de onderzoeken en ga het gesprek met huisarts, maar liever de kinderarts aan. Grote kans dat die je doorstuurt naar een dietist. Overleg met hen wat er moet gebeuren aan medicatie en of dieet. Overigens is het tegenwoordig niet meer zo dat je dan helemaal geen suikers of koolhydraten meer mag. Je leert over 'snelle' en 'langzame' koolhydraten en hoe je bloedsuiker stabiel kunt houden. Sterkte!
Je hebt grofweg 2 types. Type 1 is een auto immuunziekte en dan maak je geen insuline meer. Type 2 maak je te weinig voor de pieken in je behoeft. Bij type 1 heb je altijd insuline nodig. Bij type 2 kan een dieet met een goede verdeling van koolhydraten en tabletten al werken. Laat je goed in lichten er zal heel wat op jullie afkomen zeker in combi met de andere problemen. Sterkte
Dit soort vragen kun je beter op een diabetesforum stellen, daar vind je vast lotgenoten. Toen ik zw.db had, vond ik veel steun op het Diabetes Forum BE db forum. Er zou ook een NL forum bestaan, geen idee van de URL. In elk geval zijn ook NLers op het .BE welkom. Succes met het instellen van je zoon op de medicatie en sterkte met het verwerken van de boodschap.
De tekenen zijn inderdaad kenmerkend. Mijn man heeft type 1 en is dus afhankelijk van insuline. Dit betekend dus regelmatig prikken en bij iedere maaltijd insuline spuiten. Een dieet hoeft hij niet te volgen, advies voor type 1 zonder overgewicht zijn richtlijnen goede voeding. Wel is een goede verdeling (en tellen) van koolhydraten van belang. Ml kan dus wel alles eten als hij maar voldoende insuline spuit. Als je zoontje inderdaad diabetes is moet er eerst worden gekeken naar welk type het is. Type 2 is vaak het gevolg van overgewicht en/of ouderdom en normaal gesproken te behandelen met dieet of pillen. Type 1 kan alleen behandeld worden met insuline spuiten. Via spuit of een pompje. Vooral type 2 is erfelijk, onze dochter heeft 4-7% kans op diabetes omdat mijn man het heeft. Deze kans is dus niet heel groot. Je zult langs veel specialisten moeten. Ml loopt bij internist, diabetesverpleegkundige, 1x per jaar diëtiste en 1x per jaar oogarts. Ook moet hij voor zijn rijbewijs gekeurd worden en is zijn rijbewijs maar 5 jaar geldig sinds kort. Laat je goed informeren door de artsen en heel veel succes! Het is zwaar maar gelukkig goed mee te leven.
Heb hem nog even gewogen voor hij naar bed ging. Weer afgevallen en weegt nog 25 kg kilo's vliegen er dus af. Ook heeft hij vandaag 3,5 liter water en verdunde ranja op . Gisteren ruim 4 liter. Hij krijg pet flesjes water van halve liter en glazen ranja van 250 ml en houdt in de gaten dat hij niet meerdan halve liter per uur krijgt. Liefst drinkt hij meer. Hij is futloos, moe en ziekjes. Morgen maar meteen in gesprek. Hij eet ook niet veel. 1 broodje, koekje en savonds maar paar hapjes. hij wilde ook 7 uur echt naar bed.
Bah. Ik herken het wel van mijn man zijn verhalen. Hij was 16 toen hij het kreeg dus heeft het heel bewust meegemaakt. Ook veel afgevallen, extreem veel drinken daardoor veel plassen, erg moe dus veel eerder gaan slapen. Hopelijk krijgen jullie morgen snel duidelijkheid. Heel veel succes en een digitale knuffel. Het is heel heftig.
Ziet er niet goed uit. Arts wilde ook een vinger prikje meteen doen. Alvast snelle indicatie. Hij schrok. Het was 29.8. Te hoog dus. Wacht nu telefoon af voor spoedafspraak kinderarts .
Wat erg, 29,8 is echt veel te hoog inderdaad. Behandeling moet echt snel starten. Heel veel succes de komende zware tijd.
Jeetje wat naar zeg. Heel veel sterkte voor jullie. Je kunt prima leven met diabetes maar het geeft wel gedoe, en dat is vervelend zeker voor zo een jong kereltje. Sterkte!
Hoe is het nu? Is hij in het zh opgenomen? Zijn waarde icm zijn klachten is echt extreem hoog en gevaarlijk. Sterkte!
Hij is opgenomen ;( ivm extreme waarde. We moeten leren spuiten en meten . Komt zoveel op ons af nu. Heel de morgen en middag plat gespoten, infuus etc. Waarde net was 21.2 dus medicatie begint te werken Ben blij dat we zijn klachten serieus hebben genomen en herkent als dat er iets niet klopte. Zelfde geld hadden we nog paar dagen afgewacht