Hoi hoi, Mag een baby van 7,5 maand roerbak ei met gekookte wortel en gekookte krieltjes ? Gepureerd of geprakt ? Kan ik dit een dag bewaren als ik dit vers maak een dag in de koelkast ? Kan ik dit goed invriezen? Ik wilde ineens 3 porties maken. Hoeveel gram per portie zouden jullie aanhouden? Bedankt !!
Waarom zou dat niet mogen? Ik maak altijd porties van 200gram; 100gram groente, 80gram aardappelen/pasta/rijst en 20gram vlees/vis/ei.
Omdat veel voedingsmiddelen helemaal niet goed verteerbaar zijn een dag later, laat staan bereid/afgekoeld/ingevroren/ontdooid/opgewarmd. Ik verbaas me eerlijk gezegd wat mensen allemaal dagen lang in de koelkast houden,vof invriezen en aan baby's geven. Ot: Gebakken ei mag max een dag in de koelkast worden bewaard, maar dat zou ik nooit riskeren bij een baby. Invriezen zou ik het absoluut niet doen, want dat betekent dat je het ook moet ontdooien en opwarmen. Je hebt binnen 10min een aardappel gekookt, en ei bakken kost al helemaal geen tijd. Gewoon lekker vers bereiden.
Ik gaf met 7,5 maand nog geen ei...vond dat te vroeg. Masr heb ook niet gedaan aan bereiden, invriezen en weer opwarmen met avondeten...vond dat zo'n gedoe. Ze aten gewoon wat wij aten.
Ik maak eens in de zoveel tijd in 1x veel verschillende maaltjes klaar. Aardappelen/groente/vlees of macaroni/rijst/groente/vlees. Gaat zodra het afgekoeld is in de diepvries en een dag voor ze het eet laat ik het ontdooien in de koelkast. Zie niet in waarom dit niet zou kunnen.
Hij krijgt van mij vers fruit. Maar groene uit een potje. Smaakt veel lekkerder. Als hij ouder is en tandjes heeft dan krijgt hij wat de pot schaft Ik heb namelijk weleens gelezen dat alle vitamine verdwijnen na invriezen en opwarmen. dan kun je net zo goed een potje geven?
Al zou dit zo zijn, dan nog is verse groente toch te preferen boven een potje. Alleen gewoon al voor de pure smaak. Met 8 maanden zou ik zeker gaan voor de smaak van gewoon brocolli, gewoon sperziebonen. Niet uit een potje
Als je snel klaar wilt zijn, schaf dan in de winkel diepvriesgroente aan zodat je die (per dag vers) in kleine porties kunt koken. Aardappel kun je invriezen, maar niet als ze gekookt zijn. Dan moet je ze blancheren (kort koken,afspoelen met stromend water, snel afkoelen) en dan invriezen. Dan kook je ze op de dag zelf verder af. Maar ik zou dan liever per dag even een aardappeltje schillen en koken. Ei zou ik ook ter plekke bakken en niet invriezen.