rode kool verliest kleur

Discussie in 'De lounge' gestart door TriCo77, 18 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    1.591
    0
    36
    ik ben rode kool aan het koken, maar alle kleur gaat eraf.
    heb straks grijze kool ipv rode kool.

    hoe kan dat?
    en hoe zit het met de smaak, verandert dat dan ook?
     
  2. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Volgens mij een klein scheutje azijn toevoegen en dan krijgt hij weer een mooie kleur.
     
  3. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    geen idee
    Ik had het laatste wel met rode biet
     
  4. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Het helpt als je er iets zuurs doorheen doet. Azijn of wijn bijvoorbeeld. Dan blijft de kleur mooi rood.
     
  5. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Doe je er water bij?. Want dan verkleurd het ook namelijk
     
  6. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Stukjes zure appel kan ook, of azijn. Als het maar zuur is.
     
  7. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Grijs? Hier wordt het altijd paars en ik doe er niets bijzonder bij in, gewoon opzetten met weinig water.
     
  8. mama09

    mama09 Fanatiek lid

    21 jul 2009
    1.225
    1
    36
    NULL
    NULL
    Heb ik ook last van en vind er dan ook weinig smaak aan zitten. Volgende keer eens azijn toevoegen dus:)
     
  9. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik begreep van mijn moeder dat je bij rode kool altijd iets zoets en iets zuurs moet toevoegen, dus azijn of iets en suiker. Ik doe er dan altijd een heel klein beetje suiker en rozijntjes in.
     
  10. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Ik kook rode kool altijd met (gemalen) kaneel en kruidnagel. Als het gaar is doe ik er azijn en suiker bij.
     
  11. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    1.591
    0
    36
    zal er volgende keer azijn bij in doen.
    het was nu een rare kleur en zat ook niet heel veel smaak aan.
    maar het was al te laat toen ik de vraag stelde en kon er weinig meer aan veranderen.

    zal het gelijk even ergens opschrijven, anders ben ik het zo weer vergeten.
     

Deel Deze Pagina