Hallo allemaal, Vraagje, ik las laatst ergens dat je geen eten meer mag eten waar rauwe eieren in verwerkt zijn. Dit houd dan dus ook in geen ei door de gebakken aardappelen of door de kippensoep? Het ei is idd rauw als het er doorheen gaat en stolt en word geheel gaar. Iemand een idee? Ik ben geheel nieuw hierin sorry Groetjes Sas
Nee het gaat echt om echt rauw ei. Dit zit bijvoorbeeld in verse mayonaise (in een restaurant), cakebeslag (nog niet gebakken) etc. Gekookt, gebakken, roerei etc kun je prima eten.
Oh dit wist ik niet. Aiolie gewoon uit de supermarkt mag dan ook niet? Is dat ook niet van rauwe eieren of niet?? Jeetje heb morgen een borrel waar dat ongetwijfeld staat want dat eten we altijd. Gaat opvallen? Geen wijn/geen aiolie/geen filet americain...
verse aioli niet, maar bijna alles uit de supermarkt is gemaakt met gesterelisseerd of gepasteuriseerd ei dus dan heb je geen enkel probleem
niet zo'n drama van maken als je het wel hebt gegeten. je kindje krijgt er niets van. ze raden het af omdat er salmonella in kan zitten. je kan dus hoogstens er even een paar dagen flink ziek van zijn. verder niet.
Ik zou er niet al te gemakkelijk over doen. Iedereen kan er ziek van worden dus jij ook, maar ze zijn niet voor niets extra voorzichtig bij zwangeren. Het kan wel degelijk schade toebrengen aan je kindje. Hou het in balans, niet nemen als het niet hoeft. In een restaurant kun je het ook stiekem even vragen aan een ober, of het met rauwe eieren is bereid. Of je gooit een ander wapen in de strijd: wat is die kruidenboter LEKKKEEEEERRR!! Die eet ik de hele avond!
Ik kan me nog herinneren dat mijn schoonzusje 10 jaar geleden ook geen brie at maar ik zag nu net in de supermarkt dat dat tegenwoordig ook kan want het is van gepasteuriseerde melk. Wat vervelend nou hihi
Ohh dan kan ik de aiolie misschien toch wel eten. Zal even kijken. Komt van de versafdeling uit de supermarkt.