Hmmm... zou kunnen. Al was mijn bericht wel duidelijk met de insteek dat ik graag even contact wilde over wat de beste aanpak zou zijn, en geen toestemming om maar zelfstandig, zonder overleg en verdoving aan de slag te gaan. Maar het is moeilijk te zeggen hoe het geinterpreteerd is zolang ik hem nog niet gesproken heb. Ik hoop later in de week een reactie op mijn email te krijgen. Hij was vandaag niet bereikbaar per telefoon.
Nee hier niet, alleen tijdens de intake mochten we mee. Zelfs tijdens de eerste afspraak waarin hij de beugel kreeg mochten we er niet bij zijn. We hadden toen eigenlijk verwacht dat die keer onze zoon wat uitleg en informatie kreeg en dat de beugel daarna gemaakt zou worden, maar toen hij naar buiten kwam had hij dus al meteen zijn beugel in. Het was ook net tijdens de Cito week (groep 8), dus ook hierbij hadden wij het als ouders fijner gevonden dat we vooraf waren ingelicht, zodat we het een weekje zouden kunnen uitstellen. Is uiteindelijk allemaal goed gekomen, en ook dit keer zal het allemaal wel loslopen, maar toch lijkt het me niet teveel gevraagd om als ouders wat meer betrokken te worden en iets heldere communicatie vanuit hun kant.
Ook vervelend zeg! Hier pas in de Covid tijd begonnen en het is onze oudste, dus heb geen eerdere ervaring. Mijn zoon is helaas niet zo mondig en laat zich nogal snel overrompelen... Ik hoop dat mijn email en hun reactie de lucht zal klaren en dat er in het vervolg wel wat helderdere communicatie zal zijn. We gaan het zien!
Heel netjes van jullie ortho. Mijn eerste indruk van hun was heel goed en hij werd echt sterk aangeraden door onze tandarts, maar ik ben zelf dus slechts 1x mee geweest en tot nu toe nooit enige communicatie ontvangen, behalve per email de volgende afspraken.
Heel netjes van jullie ortho. En zoals in je onderste deel had ik mijn email aan hen ook opgesteld. Telefonisch was hij vandaag niet bereikbaar. Dus ik hoop ook dat het vanaf nu beter zal gaan.
Gelukkug gaat het gied met hem maar het is wel een nare ervaring. Een vreemde manier van doen en snap heel goed dat jij je ook rot schrok!! Hopelijk krijg je snel een reactie!
Klopt de beugel is om de tanden/kiezen op strategische plekken te zetten zodat ze kunnen gaan dienen voor bruggen. Pas als ze volgroeid is kunnen ze stift tanden geplaatst worden. En dat is het meest gunstige traject. Gelukkig kan het " beugelen" hier in de buurt, daarna wordt het overgenomen door speciale tandheelkunde in het zh Enschede , als die het niet zien zitten zullen we naar ( geloof ik) Nijmegen verwezen worden.
Wauw vind het best heftig en al helemaal zonder verdoving! Bij onze ortho mag 1 ouder altijd mee gelukkig. Ben benieuwd of je nog reactie gaat krijgen.
Hier mag altijd iemand mee, ik zou het raar vinden als dat niet mag. Is toch een minderjarig kind. Mijn jongste met ass kan het ook echt niet alleen. Hier laatst een tand getrokken, die in de weg zat en ook al los zat. Ging zonder verdoving, heel veel pijn doet dat niet maar bleef wel best lang bloeden.
Hier mag je als ouder ook niet mee binnen (enkel om te betalen ). Verder hier ook al een paar keer 1 of meer tanden moeten laten trekken. Zelfs al viel die er bijna uit door er gewoon naar te kijken, toch vroeg de ortho het via de tandarts om dit te doen.
Wat raar dat verschil in beleid. Hier was een melkkies trekken echt geen optie. Zowel niet door ortho als tandarts.
Wat een verschil zeg, hier werd dat wel gedaan, een echt nog niet losse melkkies. En losse tanden worden ook regelmatig geholpen. Dochter wisselt wel met ‘dubbele tanden’ dus de volwassen tand zit dan al voor of achter de melktand, waardoor die melktand eigenlijk geen kant op kan.
Ja dat is hier ook zo, bij beide jongens, 2 rijen tanden daardoor, maar zoon moest zelfs bijna een jaar wachten op zijn beugel, omdat die laatste melkkies er nog niet uit was. Later zijn 2 vaste kiezen getrokken, dus vind het maar raar haha.
Hier mogen wij ook niet mee behalve als er dingen zijn die besproken moeten worden, zoals het trekken van tanden/kiezen, of andere behandeling oid. Toevallig hadden ze bij mijn zoon pas weer foto's gemaakt ed en daar kwam naar voren dat hij te weinig ruimte had en er kiezen getrokken moesten worden. Ik moest mee om dit te bespreken en wat de vervolg stappen zijn. Kiezen moesten bij de tandarts getrokken worden. (Volwassen kiezen, maar melk doen ze ook niet zelf) Als ze tijdens het onderzoek zelf iets opmerken dan bellen ze eigenlijk altijd op, en als ik zelf iets wil vragen geef ik een briefje mee en dan bellen ze ook op met het antwoord
Ja hier ging het ook zo. Vond het best heftig hoor, gezonde kiezen laten trekken. Maar goed, het is nu al veel beter.
Ja ik ook, maar hij heeft gewoon geen ruimte. Heeft al een hyrax beugel gehad om zijn kaak te verbreden. Dit heeft wel wat geholpen maar net niet genoeg
Nee snap ik hoor. Hier hetzelfde en was even een paar dagen pijnlijk, maar nu zijn voortanden niet meer recht vooruit staan door ruimtegebrek, is hij dat alweer vergeten gelukkig.
Je hebt al veel reacties gehad TO, maar ook ik vind dit niet normaal. Mijn dochter van 14 heeft een tijdje terug ook 3 melkkiezen moeten laten trekken omdat ze er maar niet uit kwamen en ze op die manier niet verder konden met haar beugeltraject. Gelukkig mag er bij onze tandartspraktijk (waar ook een orthodontist onder valt) wel gewoon altijd een ouder mee als begeleiding. Met mondkapje op een stoel in een hoekje van de behandelkamer. Ook al is ze al 14, ze vindt het zelf prettig als een van ons mee gaat en ik vind het ook gewoon heel fijn om elke keer zelf te horen wat de stand van zaken is. Ze is weleens alleen geweest omdat wij beiden niet mee konden vanwege andere afspraken/zoon uit school moeten halen. Maar in principe gaat een van ons (lees: meestal ik) altijd mee. Toen de orthodontist ermee kwam dat de melkkiezen eigenlijk het best getrokken konden worden omdat ze er uit zichzelf maar niet uitkwamen en anders het beugeltraject stil zou komen te staan, heeft ze hiervoor aan dochter gevraagd of ze het hiermee eens was en aan mij. De kiezen zijn getrokken door een tandarts (zelfde praktijk, ook degene waar ze de normale controles altijd heeft) onder verdoving ook al was op de foto al duidelijk dat de wortels zo goed als weg waren (desondanks zat er uit zichzelf nog 0 beweging in). Een kies had nog wel een stuk wortel, die ging iets moeizamer. De andere twee kwamen er vrij makkelijk uit, maar nog steeds: alles onder verdoving. En overigens ook niet met verdovingsprikken, maar via een druppelmethode. Heel kindvriendelijk en mijn 14-jarige was hier heel blij mee want ze zag heel erg op tegen de verdovingsprikken. Maar dat is dus standaard in onze tandartspraktijk bij kinderen weten we nu. Dus het kan ook anders en was niet nodig geweest op de manier zoals het bij jouw zoon is gegaan.
Volgens mij gaf ze aan dat haar zoon pijn had omdat zijn melkkies eruit getrokken was zonder verdoving. Dat kun je toch niet vergelijken met het normaal eruit gaan van een melkkies en vervolgens naar huis fietsen? Hij had pijn en zat vol emotie (geschrokken, beduusd, verdriet vanwege pijn, kan van alles zijn). Hoe dan ook, haar zoon had pijn, hoe een ander dat ervaart maakt toch niet uit?