mag parmaham tijdens zwangerschap ivm toxosplasmose?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door urmomma, 10 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. urmomma

    urmomma Lid

    18 okt 2007
    83
    0
    0
    studente
    antwerpen
    de vraag zegt het eigenlijk al,maar omdat er zovee tegenstrijdige antwoorden zijn,zelfs mijn gyne is er vaag over, vraga ik het aan julie

    ?
     
  2. Hypnose

    Hypnose Bekend lid

    26 dec 2007
    737
    0
    0
    Nee parmaham mag niet!

    Ik heb de eerste 12 weken van mijn zw.schap in Italie doorgebracht en dat is natuurlijk het land van de parmaham. Ik was daar onder controle van een Italiaanse gyn en het valt onder 'Prosciutto crudo' -> rauwe ham dus. Gewoon maar niet doen dus ;)
     
  3. Niet meer actief

    Ham is bewerkt en mag wel gegeten worden tijdens zwangerschap voor zover ik weet?
    Ik heb net nog een broodje op...
     
  4. urmomma

    urmomma Lid

    18 okt 2007
    83
    0
    0
    studente
    antwerpen
    ok bedankt !
    spijtig maarja , dan ga ik maar tonijnsalade maken 8)
     
  5. urmomma

    urmomma Lid

    18 okt 2007
    83
    0
    0
    studente
    antwerpen
    wel/niet?
    voor de zekerheid toch maar niet dan :oops:
     
  6. Niet meer actief

    Hahaha ja voor zover ik weet mag het gewoon? Ik eet het al 32 weken gewoon.. alleen moet je het niet TE veel eten omdat het wel redelijk zout is..
     
  7. Laurence85

    5 sep 2008
    86
    0
    0
    Halle
    gewone ham mag, parmaham mag niet, want parmaham is rauw
     
  8. Niet meer actief

    Ja maar parmaham is wel dusdanig bewerkt dat het gewoon gegeten mag worden
     
  9. Niet meer actief

    hmmm nou weet ik het ook niet meer :(
     
  10. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Parmaham mag niet?!
    Dat heb ik nog nooit gehoord en ik eet het al wéken!
    We zijn in Parma geweest op terugreis van onze vakantie en hebben een paar heerlijke originele hammen meegenomen. Ze zijn flink gezouten, dat wel, maar volgens mij kun je het door het pekelen gewoon eten hoor.

    Nou, hier schrik ik wel even van....maar ja, alles gaat nog goed al ga ik het wel nakijken. Ik kan niet geloven dat het NIET mag omdat het nergens staat beschreven terwijl je dat wel leest van rosbief, filet americain enz.
     
  11. 1984mama24

    14 aug 2008
    40
    0
    0
    rotterdam
    Rauwe hammen mogen idd niet en parma ham is rauw.
     
  12. buikje Essie

    buikje Essie Fanatiek lid

    4 apr 2008
    1.099
    0
    0
    Rauwe ham mag niet nee, in italie is het rauw en mag je het niet eten maar omdat het bewerkt is mag het hier wel. Het is geconserveerd hier dus uit de verpakking mag het wel. Dat is trouwens hetzelfde met brie, verse brie mag niet maar geconserveerde brie weer wel.
     
  13. Joycie02

    Joycie02 Bekend lid

    12 apr 2007
    635
    0
    16
    Het is toch ook gerookt? En ik dacht dat het dan wél mocht......
    Vind het wel lekker hoor....mag ook mijn broodje filet al niet :( :D
     
  14. Niet meer actief

    Nee parmaham is niet gerookt, vandaar dat ik ook begon te twijfelen... ik eet t ook gewoon namelijk al 32 weken haha maarja nu weeti k t ook niet
     
  15. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    volgens mij wel hoor ik heb nog nooit gehoord dat het niet mag en ik ben een slagers kind.de ham is gedroogt.als dat niet mag mag je ook geen salami metworst chorizo en andere droge worst soorten
     
  16. Hypnose

    Hypnose Bekend lid

    26 dec 2007
    737
    0
    0
    Het heet toch niet voor niets parma-ham, dat komt dus uit Parma neem ik aan...! En dat is Italiaans.

    Denk dat mijn Italiaanse gyn wel wist waar hij het over had, dus ik eet het maar niet!
     
  17. Makkie

    Makkie Niet meer actief

    Eet dan ipv parmaham couburgerham. Smaakt bijna hetzelfde en couburgerham is WEL gerookt en MAG dus gewoon!
     
  18. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Op de site van het voedingscentrum staat dit:

    Niet doen tijdens zwangerschap
    Bij zwangerschap zijn sommige voedselinfecties extra gevaarlijk. Besmetting met schadelijke bacteriën in eten is te voorkomen door:
    - vlees alleen te eten als het goed doorbakken of gestoofd is. Eet geen rosbief, filet Americain, tartaar of carpaccio. Vleeswaren als rauwe ham, rookvlees, bacon en worstsoorten zijn bewerkt en daarom wel veilig.
    - alle groente goed te wassen
    - te voorkomen dat rauwe voedingsmiddelen in contact komen met bereide gerechten
    - geen rauwmelkse zachte kaas te eten
    - geen voorverpakte gerookte vis te eten

    Parmaham is een vorm van rauwe ham en mag dus wel.
     
  19. Hypnose

    Hypnose Bekend lid

    26 dec 2007
    737
    0
    0
    Parmaham komt uit Parma, een plaats uit Italie waar de ham niet wordt bewerkt zei de italiaanse gyn. Ik zou dus het zekere voor het onzekere nemen.
     
  20. Niet meer actief

    Ja maar de parmaham hier in de supermarkt komt niet speciaal direct allemaal uit Parma, dat geloof ik niet helemaal om eerlijk te zijn..
     

Deel Deze Pagina