Ik wil zometeen rabarber gaan maken maar dat is anders zo zuur. Nu dacht ik erover na om een beetje zoetstof toe te voegen maar zou dit mogen? Iemand anders nog tips hoe ik rabarber wat lekkerder kan maken?
Of het "mag" weet ik niet precies, maar ik persoonlijk raad het je heel sterk af! Iedereen weet inmiddels wel dat zoetstoffen erg slecht voor je zijn, helemaal voor een heel klein kindje. Als je het echt zoet móet maken zou ik persoonlijk een klein schepje rietsuiker er aan toevoegen (ook witte suiker is niet goed voor je/een jong kind). En anders wacht je nog even met rabarber geven... Als ik hapjes maak en het is te droog of smakeloos dan giet ik er een scheut roosvicee of diksap bij, dat kan ook bij rabarber lijkt me, of appelmoes.
Ik zou ook geen zoetstof geven. Om de reden die MD al zeg. Ook het voedingscentrum raad het af omdat kinderen al heel snel aan hun max. zitten (volgens mij moet je het helemaal niet geven aan kids maja dat is wat anders) Ik zou er gewoon suiker doorheen doen of zoeten met banaan of ander zoet fruit. Op het bijvoedingsforum werd gezegd dat dat ook kon. Heb ik zelf nog niet geprobeerd.
zoetstof wordt afgeraden voor kinderen maar je kan de rabarber mischien zoeter maken door het wat te vermengen met vers appelsap of zelfs wat appel bij te voegen ze zijn nog volop aan het onderzoeken ook wat de nadelige gevolgen van aspartaan is maar het zou zelfs hersenoedeem in de hand kunnen werken. het is nog wel niet wetenschappelijk bevestigd daar ze nog volop met die onderzoeken bezig zijn en daarom ook dat het wettelijk nog niet verboden is om aspertaan aan babies te verkopen of zelfs in medicatie te weren
hier een bericht dat ik gekopieerd heb Kunstmatige zoetstoffen voor jonge kinderen beperken De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft het gebruik van kunstmatige zoetstoffen in producten onderzocht. Gebleken is dat de meeste producten afzonderlijk (96%) de maximaal toegelaten concentraties kunstmatige zoetstoffen niet overschrijden. Kinderen tot vier jaar kunnen echter wel een teveel van de zoetstof cyclamaat binnenkrijgen als zij grote hoeveelheden of verschillende producten die met deze zoetstof zijn bereid, tot zich nemen. Er komen steeds meer producten op de markt die kunstmatige zoetstoffen bevatten, variërend van frisdranken, limonadesiropen, melkproducten en nagerechten tot vitaminepreparaten voor kinderen en peutertandpasta. Voorbeelden van kunstmatige zoetstoffen zijn: cyclamaat (E952), sacharine (E954), aspartaam (E951) en acesulfaam-k (E950). Levensmiddelen die speciaal bestemd zijn voor babys, peuters en kleuters, bijvoorbeeld zuigelingenvoeding en koekjes voor peuters, mogen geen kunstmatige zoetstoffen bevatten. Deze kinderen gebruiken echter ook producten die voor alle leeftijdscategorieën bestemd zijn. Daarin mogen wel - vastgestelde maximale hoeveelheden - kunstmatige zoetstoffen zitten. Dat geldt ook voor light-producten en producten waarop staat geen suiker toegevoegd. Op de verpakking van de producten staat aangegeven wat er in het product zit. 4% van de onderzochte producten overschrijdt de maximaal toegelaten concentraties kunstmatige zoetstoffen. Echter kinderen tot vier jaar die producten met kunstmatige zoetstoffen gebruiken, kunnen de aanvaardbare dagelijkse inname (de ADI) voor de zoetstof cyclamaat overschrijden. Voor andere zoetstoffen bestaat dit gevaar niet. Als een kind bijvoorbeeld twee glazen frisdrank en een glas yoghurtdrank (beide zonder suiker maar wel gezoet met cyclamaat) per dag drinkt, wordt de veiligheidsgrens voor de zoetstof cyclamaat overschreden. Het Voedingscentrum heeft een uitgebreid advies opgesteld. Hoewel de gevolgen van een regelmatige overschrijding van de veiligheidsgrens van cyclamaat tot nu toe nog onbekend zijn, adviseert de VWA om terughoudend te zijn met het geven van producten met deze kunstmatige zoetstof aan kinderen tot vier jaar. Naar verwachting zal het gebruik van kunstmatige zoetstoffen verder toenemen. Ook de toegenomen aandacht voor overgewicht kan consumenten aanzetten om natuurlijke zoetstoffen te vervangen door kunstmatige. De maximaal toegelaten concentratie cyclamaat in producten wordt per 29 januari 2006 verlaagd. Dit als gevolg van de verlaging van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI). Om zicht te blijven houden op de inname van kunstmatige zoetstoffen en de gevolgen van de nieuwe norm, zal de VWA de komende jaren het onderzoek herhalen. komt van fonteine.com van gezonde voeding
Ok bedankt is duidelijk Dacht zelf ook al dat het niet goed zou zijn. Ik doe er wel een half appeltje doorheen.