ik smeer ze in met kruidenboter (dikke laag ) en gooi er wat zeezout overheen en dan in alufolie op de bbq ...hoe lang...uhmmm op de gok meestal hahaha
Ik heb ze vanavond als volgt gemaakt: Gewassen, in kleinere stukken gesneden, ingesmeerd met roomboter, ingewikkeld in alu folie en dan op de bbq. Volgens mij hebben ze er een kwartier op gelegen. Nog lekker knapperig dan vind ik ze het lekkerst.
je smeert de maiskolf in met roomboter, strooi en wat zeezout over en verpak hem in alu folie... dan op de bbq tot de mais zachter is maar nog wel een beetje crispy... heeerlijk
10 min voorkoken, insmeren met roomboter, inpakken en 10/15 min op bbq... Daarna bestrooien met poedersuIker. Superlekker! Net vandaag weer gehad
ik heb ze vorige keer zo gemaakt: -evt voorkoken 10-15 min -ruim boter smelten -flinke scheut hete saus erdoor mengen -peper en zout erdoor mengen -kolfjes doorsnijden (kleinere portie) -inkwasten met het mengsel -even afgedekt in koelkast laten staan zodat het er intrekt -op bbq tot ze kleuren.
oh lekker. ik heb ook twee maiskolven gekocht en ik wist nog niet hoe ik ze klaar moest maken op de BBQ. Thanks voor de tips! Ik vind ze ook zooooo lekker.
Dat vroeg ik me nou ook af dus Thanks ladies voor deze tips. Ga morgen mijn schoonouders blij maken met niet standaard bbq lekkers
wij deden de kolf met nog een laag blad 4 uur laten weken in een emmer en daarna in het blad op de bbq. denk een half uurtje ofzo??? heerlijk! je kookt ze dan eigelijk op de bbq wij zitten al de hele zomer te wachten totdat de boer geoogst heeft
Bedankt voor de tips! Leuk om allemaal eens te proberen! Nog wel een vraagje; Ik heb vorige week een maiskolf van de bbq op. Die was lekker knapperig en smaakte lekker zout. Ik vroeg me af of iemand weet hoe ik dit maak. Moeten ze dan ook voorgekookt? En daarna insmeren met zout???