Maiskolf op de BBQ?? (recept vraagje)

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 18 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Wie weet hoe ik dit klaarmaak??? Inwrijven met zout en dan gewoon op de BBQ leggen???
     
  2. kleinmonster

    kleinmonster Fanatiek lid

    19 jul 2012
    1.112
    0
    36
    gelderland
    ik doe ze eerst 10 min voor koken. Dan op de bbq en daarna heerlijk met kruidenboter
     
  3. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    ik smeer ze in met kruidenboter (dikke laag :p) en gooi er wat zeezout overheen en dan in alufolie op de bbq ...hoe lang...uhmmm op de gok meestal hahaha
     
  4. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Ik heb ze vanavond als volgt gemaakt:
    Gewassen, in kleinere stukken gesneden, ingesmeerd met roomboter, ingewikkeld in alu folie en dan op de bbq. Volgens mij hebben ze er een kwartier op gelegen.
    Nog lekker knapperig dan vind ik ze het lekkerst.
     
  5. citroen

    citroen Fanatiek lid

    23 jan 2012
    2.993
    0
    36
    droomland
    je smeert de maiskolf in met roomboter, strooi en wat zeezout over en verpak hem in alu folie...

    dan op de bbq tot de mais zachter is maar nog wel een beetje crispy...

    heeerlijk
     
  6. 1steXmom

    1steXmom Fanatiek lid

    25 mei 2011
    1.534
    0
    36
    Friesland
    10 min voorkoken, insmeren met roomboter, inpakken en 10/15 min op bbq... Daarna bestrooien met poedersuIker. Superlekker! Net vandaag weer gehad :D
     
  7. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    ik heb ze vorige keer zo gemaakt:
    -evt voorkoken 10-15 min
    -ruim boter smelten
    -flinke scheut hete saus erdoor mengen
    -peper en zout erdoor mengen
    -kolfjes doorsnijden (kleinere portie)
    -inkwasten met het mengsel
    -even afgedekt in koelkast laten staan zodat het er intrekt
    -op bbq tot ze kleuren.
     
  8. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    oh lekker. ik heb ook twee maiskolven gekocht en ik wist nog niet hoe ik ze klaar moest maken op de BBQ. Thanks voor de tips!
    Ik vind ze ook zooooo lekker.
     
  9. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Dat vroeg ik me nou ook af dus Thanks ladies voor deze tips. Ga morgen mijn schoonouders blij maken met niet standaard bbq lekkers:)
     
  10. eeneneen isdrie

    eeneneen isdrie Actief lid

    1 jun 2010
    342
    5
    18
    wij deden de kolf met nog een laag blad 4 uur laten weken in een emmer en daarna in het blad op de bbq.
    denk een half uurtje ofzo???
    heerlijk! je kookt ze dan eigelijk op de bbq :)
    wij zitten al de hele zomer te wachten totdat de boer geoogst heeft :D
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Bedankt voor de tips! Leuk om allemaal eens te proberen!

    Nog wel een vraagje;

    Ik heb vorige week een maiskolf van de bbq op. Die was lekker knapperig en smaakte lekker zout.
    Ik vroeg me af of iemand weet hoe ik dit maak. Moeten ze dan ook voorgekookt? En daarna insmeren met zout???
     

Deel Deze Pagina