Ik heb een keer een grand dessert gemaakt: puntje chocolade taart of chocolade mini muffin, bolletje stratecialla of noten ijs, bolletje chocolade mouse. En slagroom apart op tafel gezet. Je kunt ook wat lekkere mini dingen maken appelflapjes, koekjes, muffins, brownies en lekkere chocolade. Lekkere koffie en thee erbij. En zo lekker na zitten.
Wij hoeven dit jaar geen toetje te maken helaas, maar anders ... https://www.leukerecepten.nl/recepten/dessert-met-mango/
Warme appelkruimel met een bolletje vanille ijs! Zooooo lekker! En heel simpel om te maken. Kruimeldeeg is enkel bloem, boter en suiker. En appels met suiker en kaneel. Even in de oven en dan half warm serveren met ijs. Wat ook leuk is: een glaasje vullen met ijs en aftoppen met een laagje brownie. Dan steek je de brownie uit in de grote van het glaasje, waardoor die precies boven op het ijs in het glaasje past. En dan een toefje slagroom erop.
Pavlova 4 eiwitten 200gr suiker Kwart citroenschil + beetje sap Lepeltje maizena Je gooit de eiwitten plus de ingrediënten in een draaiende mixer, laat het draaien tot het helemaal stijf is voorbij de pieken. Dan kun je het in elke gewenste vorm op een bakplaat uitsmeren (de vorm van een bak, krans, kleine schoteltjes. Je zet het in de oven voor 1 uur op 150 graden en laat het daarna afkoelen. Wanneer de pavlova afgekoeld is kun je er allerlei soorten fruit op doen, ijs, slagroom, mascarpone en geschaafde chocolade. Met de voorbereiding van dit toetje ben je echt zo klaar.
Wij gaan chocolademoelleux maken. echt niet moeilijk en op voorhand te maken. Als je ze wilt maken gewoonnog even in de ringen spuiten en in de oven. en als je de minuten dat ze in de oven moeten exact respecteert, lopen ze nog lekker nog nooit mislukt!
Hier altijd succes (en goedkoop!): Dunne appelpartjes (zonder schil) langzaam bakken in roomboter met het deksel op de pan, zodat het lekker sappig blijft. Als de appeltjes glazig zijn, een paar lepels bruine suiker erdoor scheppen de boel laten carameliseren. Deze appelpartjes warm op een bord leggen met 1 of 2 bolletjes vanilleijs en een lepel botercaramel uit de pan over het ijs heen 'zigzaggen'. Kletskop ernaast maakt het helemaal feestelijk.
Kletskop-kaneelijs-kletskop-kaneelijs-kletskop en dan bord versieren met wat streepjes chocoladesaus. Heerlijk en supersimpel
In het blad van de plus staat een recept en lijkt ons heerlijk. Met kwark, opgeklopte slagroom, bokkenpootjes in stukjes en door elkaar om vervolgens alles in de diepvries te stoppen. Wanneer het bevroren is chocolade smelten en overheen gieten.
Wij hebben elk jaar zo’n laagjesijstaart met chocolade ertussen.... ii weet ff niet meer hoe het heet...soort traditie geworden bij ons. Edit; een ijsstam?? Hahaha iig altijd de echte....
Een banaan per persoon. In de schil laten, een snee in de lengte in de banaan en dat vullen met bruine suiker en chocolade schaafsel. Dat in de oven, eventueel in aluminiumfolie. Als de banaan begint de bollen eruit halen, de dan zwarte schil eraf. Banaan op een bord leggen. In de holling bolletjes ijs leggen. Chocoladesaus eroverheen en ik had er de laatste keer nog ijsbonbons bij gedaan.
Ik maak deze ! Kan van te voren gemaakt worden, alleen voor het serveren chocola erop beetje poedersuiker en blauwe bessen erbij ! Hoop dat ie ook nog lekker smaakt https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1021358/kerstboomstammetje
Ik ga individuele bakjes appel- kruimel maken (laagje appel met suiker en nootjes en daarover zandtaartdeeg-kruimel en dan in de oven). En dat serveer ik met een bolletje vanilleijs. Heel simpel en iedereen vind het lekker (over het algemeen )
oh klinkt lekker rosao! neem je dan kleine ovenschaaltjes? wil je het recept misschien eens plaatsen?