As zaterdag is mijn man jarig. En het leek me leuk om dan met lekkere hapjes rond te gaan. Ik wil dat dan zelf gaan maken. Nu vroeg ik me af of iemand hier misschien iets weet om te maken, het moet niet teveel werk zijn en makkelijk te maken zijn.
De standaard kaasblokjes, of gewoon tapas, olijfjes, hamrolletjes met geitenkaas, gevulde pepertjes. Misschien bij een poelier kijken, die van ons heeft geweldige hapjes, en helemaal niet duur.
Sneeuwpopjes, gevulde eieren, ham met mon-chou, kipfilet met kip kerrie en voor de lijnende mensen rolletjes kipfilet, achterham met augurk. 30+ kaas met zilverui.
wraps insmeren met kruidenkaas (of boursin oid), plakje zalm of ham erop. Oprollen en in 5 stukjes ofzo snijden en klaar! Ananas in ontbijkspek rollen en in de oven. Cocktailworstje in bladerdeeg Van een soepstengel de bovenste helft insmeren met kruidenkaas en dan een plakje vleeswaren of zalm eromheen rollen (onderste helft kan je dan vasthouden, om handig op te eten). Zoiets?
tortillas beleggen met kruidenkaas,zalm en ricola en dan stukjes snijden. Kleine balderdeeg hapjes met zalm en fetta, ham met seleriesalade.
Ah, die van die wraps wilde ik ook al zeggen. Die zijn indd erg lekker. Verder maak ik mijn gevulde eieren altijd als volgt: Eieren koken. Af laten koelen en pellen. Door midden snijden en eigeel eruit halen en in een schaal doen. Dit vermeng je met sandwichspread. (weet niet precies de verhoudingen) en doe je (evt. met spuitzak) terug in de ei. Mmm... heerlijk. Dadels door midden snijden, pitje er uit en roomkaas erin doen. Borrelhapjes Met bladerdeeg kun je meer dingen doen. Je kunt er een knakworstje in doen, maar bijv. ook ham en kaas.
ja van die tortilla's wilde ik ook al zeggen. Wij doen ipv een tortilla ook wel eens een omelet. Mini pizza: pitabroodje beleggen met wat je lekker vind n dat even in de oven. In stukje snijden en smullen maar. Pikante kleine gehaktballetjes.
Wat ook erg lekker is zijn dadels omwikkeld in spek.. de zoetigheid van de dadels zijn heerlijk met de zoutigheid van het spek.
Oh ik ben dol op hapjes maken op mijn verjaardag! Dit recept viel erg goed in de smaak: Parmaham met ricotta Ook erg lekker, maar kost wat meer tijd, is citroenkip met paprikadip. Maar je kunt de citroenkip van tevoren maken en moet een half uur in de koelkast. De dipsaus is heel erg lekker, ook bij gewoon tortilla's of stengels groente (bleekselderij, wortels, komkommer) en supermakkelijk te maken! Maar 3 minuten of zo Ook heel simpel is brede stukken bleekselderij (2cm?) te vullen met boursin of zo. Verder is ook een favoriet hapje in onze vriendengroep gewoon balletjes in satésaus (alleen opwarmen en rondgaan) of tortilla's uit de oven. Ovenschotel vullen met tortillachips, saus en kaas. Even in de oven tot de kaas gesmolten is, en klaar!
Ha! Hier kan ik mooi even op inhaken! Mijn dochter is bijna jarig en het is de bedoeling om een tuinfeest te doen. Nou wil ik wat zomerse hapjes serevern ipv de standaard kaas en worst. Ik heb al het volgende: - schaal met vruchtenbowl - meloen met rauwe ham - ananas in bacon gebakken - spiesjes van tomaatjes en mozzarella - blokjes kaas met mandarijntjes erop - olijven - kruidenroomkaas in rookvlees Wie weet nog een lekker zomers hapje wat makkelijk te maken is en niet duur qua ingrediënten is? Oh ja, we zijn niet zulke vismensen...
Oh enne Ladyxochi, ik kan dat recept van die parmaham niet lezen, kom bij een inlogpagina van een receptenschrift?
Ja daar heb ik ook last van als je dit topic leest, hihi. Het water loopt je in de mond. Zoveel lekkere dingen. Wat je ook weleens ziet is dat mensen dingen met olijven doen. Daar zou ik nou nooit voor kiezen. Er zijn volgens mij maar weinig mensen die dat lusten. Ik vind olijven zo vies! Tegenwoordig is volgens mij de rolletjes boterhamworst met augurk erg uit he, of niet? Je ziet heel andere dingen als vroeger. Maar met die wraps blijven bij mij favoriet. Ik denk dat de TS toch ook wel ideeen genoeg heeft nu, of niet dan?
Sorry! Hierbij linkjes waar je wel bij kunt: Recept - Parmaham met ricotta - Albert Heijn Recept - Citroenkip met geroosterde paprikadip - Albert Heijn
Die wraps met zalm klinkt heel erg lekker. Moet je de wraps eerst in de magnetron doen? Of kan je ze zo serveren?
Nee, de wraps hoeven niet eerst in de magnetron. Zo van uit de verpakking insmeren met boursin (of wat dan ook) zalm er op (plakje vleeswaar kan natuurlijk ook) en oprollen maar, in stukken snijden, sateprikkertje erop en klaar! en smullen maar!!!
Wraps zijn best duur. Je kunt ook casino witbrood pakken, de korstjes eraf snijden en dan met een deegroller platmaken. Zo had een vriendin van me dat gedaan.
Gelukkig dat smaken verschillen. Bij ons worden heel veel olijven gegeten. Ik ken alleen maar mensen die olijven lusten. Wat ook lekker is: - schaal met allerlei vleeswaren opgerold neerzetten. Salami, lekkere italiaanse ham, Mortadella etc. etc. - gevulde cherry tomaatjes met garnaaltjes - mini sandwiches - boterham insmeren met mayo of mengsel van mayo met bijv. mierikswortel, hierop wat rucola, plakje ham of plakje rosbief, 2e boterham erop en in vieren snijden. Prikkertje in elke sandwich. Kun je ruim vantevoren klaarmaken mits goed afgedekt. En je kunt er allerlei variaties opmaken. - champignons in witte wijn en knoflook. Champignons schoonmaken, knoflook fijnsnijden. Olijfolie verwarmen, champignons erbij doen. Even aanbakken, vervolgens witte wijn erbij en lekker laten stoven. Dit kun je zowel koud als lauwwarm eten. - gehaktballetjes in tomatensaus - kipkluifjes halen bij de kippenboer en even opwarmen in de oven. - gewoon wat turksbrood met aioli op tafel zetten - stokbrood met pesto en tapenade Veel plezier.