Ik ben niet zo’n broodeter en ik heb ook vaak geen zin/energie om uitgebreid te kokkerellen voor mijn lunch. Dus ik zoek wat inspiratie voor makkelijke lunch gerechtjes.
Ik eet vrijwel altijd restjes avondeten van de dag ervoor. Of ik heb nog wat groentes over en die gooi in in de airfryer (bv zoete aardappel, wortel, paprika), of ik bak het op en gooi er 2 eieren doorheen. Of ik maak er een salade mee.
Ipv brood neem ik yoghurt/kwark met fruit en wat noten mee, of ik maak een salade. Verder neem ik ook weleens crackers mee met beleg, of belegde wraps, omelet met rauwkost.
Volkorenwraps met rauwkost en vlees/vis Pastasalade (evt. met pasta van de dag ervoor) Yoghurt met muslie, noten en vers fruit Groente omelet, crackers erbij. Soep/restje avondeten van de vorige dag opwarmen
Waar ik woon, en tevens in veel andere zuidelijke/mediterrane landen, lunchen ze met gewoon "avondeten" (zoals dat in Nederland zou worden gezien). Hier is lunch dan ook de hoofdmaaltijd van de dag. Misschien is dat een idee? Dus gewoon eens dubbel koken en dan bv pasta, rijst met curry oid eten 's middags?
Zakje pittige rauwkost Handje studentenhaver Handje parmezaanse kaas Dressing: beetje yoghurt met theelepel mosterd. Alles in een schaal mixen. Heerlijk, snel klaar en gezond
Momenteel is míjn lunch halfvolle milde kwark met zemelen en wat muesli. In de zomer bevroren vruchten er door maar dat is me nu te koud
Ja, ik eet ook altijd restjes van de avond ervoor als we wat over hebben, dat is voornamelijk bij pasta, ovengerechten en rijst enzo. Maar we hebben niet dagelijks eten over. Ik eet ook weleens tosti, crackers, dat soort dingen, maar ook daar niet altijd zin in. Omelet is nog wel een goed idee. Belegde wraps, wat doen jullie daar op? En gebruik je die gewoon koud uit de verpakking? Yoghurt met muesli eet ik altijd als ontbijt, daar heb ik dan niet nog een keer zin in.
Ja ik gebruik ze koud uit de verpakking en daar doe ik het volgende mee: Besmeren met kruidenkaas en plakjes ham erop Besmeren met pesto en carpaccio en sla erop Besmeren met kruidenkaas en komkommer erop Besmeren met smeerbare geitenkaas en rauwe ham erop Besmeren met mayo en daarop een omelet met kaas Wat een goed idee voor de lunch trouwens! Ik moet zo toch even lunch halen in de supermarkt en dan eet ik dat. O ja, wat ik soms ook doe, is ham en kaas erop en dan even in het tostiapparaat. Is net even wat anders.
Hier ook geen brood eter. Wrap met gerookte zalm en kruidenkaas. Wrap met kip Avocado, tomaat en mozzarella. Slaatje geitenkaas, appel, spek,... Versr tonijnsalade met komkommer. Omelet Croque Snelle pizza Wrap met kruidenkaas insmeren, gerookte zalm, verse ui en wat rucola. Wrap met kip is honing mosterddressing, gegrilde kip, sla, tomaat, maïs, croûtons en gedroogde ajuin. Wrap met kip, sla, wortel, ananas, cocktailsaus.
Dat gaat wel een beetje voorbij aan mijn snelle makkelijke lunch, maar ik heb gehoord dat je wraps prima kunt invriezen, dus is het misschien alsnog een optie, aangezien ik zeker niet alle supermarkt wraps lekker vind. Hoe maak je die?
Ik eet veel crackers met kaas en een eitje of tomaat. Heel simpel maar toch weer eens anders dan een boterham
Ja klopt, dan is het idd niet echt simpel meer haha. Zo doe ik het ook altijd! 1x een behoorlijke hoeveelheid maken en de rest dus invriezen. Je kan ze op verschillende manieren maken; helemaal zonder rijsmiddel, met bakpoeder of met gist. Voor een beginner zou ik met bakpoeder aanraden, die hoef je nl niet echt lang te kneden. Hier staat wel een goed recept: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/zelf-tortillas-maken.html
Die heb ik al zo vaak vastgehad en staan twijfelen. Smaak je dat heel erg die wortel, paprika of welke smaak dan ook?