makkelijke hapjes kerst/oud en nieuw

Discussie in 'De lounge' gestart door frummelk, 19 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. frummelk

    frummelk Fanatiek lid

    2 okt 2012
    2.309
    0
    36
    in het midden...
    #1 frummelk, 19 dec 2014
    Laatst bewerkt: 19 dec 2014
    Ik heb heel enthousiast veel mensen uitgenodigd om oud en nieuw bij ons uit te zitten. Super gezellig natuurlijk maar ik ben compleet inspiratie-loos als het aan komt op hapjes. We gaan eerst gourmetten, dus dat is niet zo moeilijk. Het gaat met name om de rest van de avond. Uiteraard zijn borrelnootjes erg lekker maar ik wil iets origineels. Iets waarvan ze zeggen dat het er zo leuk uit ziet. Dat het heerlijk is. Waar ik het recept vandaan heb, etc. Maar.... het mag niet te moeilijk zijn en te veel tijd kosten.

    Wie biedt? ;)

    Ik heb zelf wel een paar makkelijke recepten die zal ik hieronder plaatsen.
    Ik heb ze al vaak gebruikt dus niet origineel meer. Zo kunnen we elkaar misschien wat helpen.
     
  2. Tennes

    Tennes Niet meer actief

    Ik bied Zalm-brood rolletjes. Het is gemakkelijk, het moet een paar uur opstijven, dus goed vroeg te bereiden. Het smaakt super en ziet er leuk uit.


    Ingrediënten voor ca. 30 stuks:

    ½ casino witbrood over de lengte gesneden
    250 gram bieslookroomkaas
    250 gram gerookte zalm
    peper
    aluminiumfolie of plasticfolie

    Bereiding:

    - Laat een wit casinobrood door de bakker over de lengte snijden zodat je lange plakken hebt.
    - Snijd de korsten van drie plakken brood en rol de plakken brood met een deegroller plat.
    - Besmeer de plakken brood met de bieslookroomkaas (dat gaat het makkelijkste met een lepel).
    - Leg de plakken zalm op het brood en snijd de lange plakken brood door de helft.
    - beetje peper op de zalm
    - Rol de pakken nu in de lengterichting op en verpak ze strak in de folie.
    - Laat de broodrolletjes in de koelkast opstijven en snijd ze vlak voor gebruik in plakjes.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. frummelk

    frummelk Fanatiek lid

    2 okt 2012
    2.309
    0
    36
    in het midden...
    Slagroomsoesjes taart:

    Ontdooi de slagroomsoesjes en stapel ze op een (mooi) bord in de vorm van een piramide.
    Smelt (witte) chocolade en giet dit er over heen.

    Om het helemaal af te maken kun je er sterretjes in doen. Ik gebruik het met name als toetje.
     
  4. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    30 okt 2012
    1.027
    0
    0
    Monchou in ham
    Asperges.met ham
    Knakworstjes in bladerdeeg
    Mini saucijsenbroodjes
    Wraps met rauwe ham
    Wraps met zalm
    Gevuld eitje.
    Balletjes gehakt in pindasaus
    Balletjes gehakt met knoflooksaus
    Toastjes/stokbroodjes met salades

    Noem maar ff wat
     
  5. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    #5 Meijke, 19 dec 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 dec 2014
    Misschien niet heel origineel, maar wel lekker:

    Vis: tortillawraps met tonijn
    (Blikje tonijn, fijngesneden kappertjes en ui, creme fraiche, mayo, peper en zout door elkaar)
    Vega: tortillawraps met gegrilde paprika
    (KruidenRoomkaas en feta grof prakken, komkommer in repen, gegrilde paprika uit pot)
    Vlees: tortillawraps met reepjes kipfilet
    (Kipfiletreepjes, semi zongedroogde tomaatjes, smeerbare geitenkaas, pijnboompitjes, rucola, honingmosterddressing)
     
  6. frummelk

    frummelk Fanatiek lid

    2 okt 2012
    2.309
    0
    36
    in het midden...
    Zalmwraps

    Benodigdheden
    Wraps
    Zalm
    Kruidenkaas
    Rucola

    Smeer het middelste deel van de Wraps in met Kruidenkaas. Leg daarop de zalm. Op de zalm leg je een beetje Rucola.
    Vouw de wrap dubbel en rol hem op. Steek er prikkertjes in en snijdt het in dunne plakjes.
     
  7. frummelk

    frummelk Fanatiek lid

    2 okt 2012
    2.309
    0
    36
    in het midden...
    Tennes dat ziet er heerlijk uit. Dankjewel
     
  8. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.817
    2.674
    113
    #8 Jessi79, 19 dec 2014
    Laatst bewerkt: 19 dec 2014
    Een hele makkelijke: kip in mango-yoghurt dip.

    Tapasglaasje/borrelglaasje/champagneglas vullen met een flinke eetlepel griekse yoghurt, daarop een theelepel mangochutney, en dan een warm piripiri kipspiesje erin doen. Klaar!

    Ingredienten:
    - mangochutney (pot, staat bij de indiase spullen in de supermarkt)
    - beker griekse yoghurt
    - kipspiesjes kant en klaar, liggen bij de tapasafdeling van de supermarkt
     
  9. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Gehaktballetjes met chilisaus,
    Rolletjes van bladerdeeg met ham en kaas ( ik gebruik hiervoor croissantdeeg)
    Gevulde abrikozen met geitenkaas en omwikkeld met spek en dan in de oven.
    Wraps met zalm, kruidenkaas en rucola.
    Mini flapjes van bladerdeeg gevuld met smeerkaas of een vleesmengsel.
    Tortillachips belegd met salsa saus, chorizoworst en geraspte kaas en dan uit de oven.
    Mini quiches, makkelijk van te voren te maken en 's avonds even opwarmen in de oven.
    Cherrytomaatje met een mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum en een drupje olijfolie.

    Succes!
     
  10. frummelk

    frummelk Fanatiek lid

    2 okt 2012
    2.309
    0
    36
    in het midden...
    Willen jullie zo lief zijn om voor deze niet-keukenprinses de ingrediënten en het recept er bij te zetten? Mijn dank is groot!
     
  11. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Wil je 1 van mijn recepten?
    Welke?
     
  12. frummelk

    frummelk Fanatiek lid

    2 okt 2012
    2.309
    0
    36
    in het midden...
    Alles! :p
     
  13. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.508
    8.437
    113
    Wat hier vaak goed in de smaak valt, meerdere soorten stokbrood (van de bakker en/of afbak) en vele soorten smeersels, salade, filet, brie etc er bij. Hoef dan alleen af te bakken en te snijden, verder redt iedereen zichzelf :-D
     
  14. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Wrap kipfilet paturain

    Ingrediënten
    wraps/tortilla's
    paturain knoflook/fijne kruiden
    kipfilet
    ijsbergsla of veldsla
    Bereiden

    Bestrijk de wrap met paturain en beleg met kipfilet en ijsbergsla of veldsla
    Rol de wrap op en wikkel 'm in aluminiumfolie en leg 'm twee uur in de koelkast
    voor het serveren in schuine stukjes snijden

    bladerdeeg pizza

    3 plakjes bladerdeeg
    Paar plakjes cervelaat
    Geraspte kaas
    Cherry tomaatjes
    Italiaanse kruiden
    geklutst eitje

    Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Leg deze op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de plakjes bladerdeeg in met het opgeklopte eitje.
    Scheur of snij de cervelaat in stukjes en verdeel deze over de mini pizza’s. Snij de cherry tomaatjes in partjes en leg op de cervelaat. Strooi wat geraspte kaas over de pizza’s en doe dit ook met de Italiaanse kruiden.
    Bak de mini pizza’s in 14 minuten op 225 graden gaar.

    vitnamese loempia


    Ingrediënten
    5 bladen filodeeg of loempiavellen
    50 gr mihoen
    50 gr tauge
    50 gr peen julienne gesneden. (dunne lange reepjes)
    50 gr champignons
    1 eelt ketjap
    Verse koriander
    Klein stukje verse gember (a 10 gr)
    Peper en zout
    1 theel maizena

    Loempiasaus
    6 eelt tomatenketchup
    3 eelt ketjap manis
    1 eelt chilisaus

    Materialen
    Pan met frituurvet

    Bereiding
    Laat het folodeeg of de loempiavellen ontdooien. Leg de mihoen 2 minuten in kokend heet water en giet dan goed af. Snijd de champignons en koriander fijn en meng in een kom met de tauge, peen julliene en de mihoen. Schil en rasp de gember en voeg toe aan de groenten. Breng het mengsel op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de loempiavellen in 4 stukken zodat er 4 kleine vierkantjes ontstaan. Leg de velletjes die je nog niet gebruikt onder een vochtige en schone theedoek. Leg een velletje met de punt naar beneden. Leg ongeveer een kleine eelt vulling in het midden. Klap de 2 buitenste punten naar binnen en rol de loempia naar boven op. Meng een beetje water mengt de maizena en gebruik dit als een soort lijm om het laatste puntje van het vel goed dicht te plakken. Herhaal dit totdat alles op is. Verwarm het frituur vet naar ongeveer 180 graden en bak de loempia’s goudbruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met de saus.
     
  15. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    Wraps
    Kipfilet (broodbeleg versie)
    Roomkaas
    Ijsbergsla

    Smeer de wraps in met roomkaas, laagje ijsbergsla erop en dan 2plakken kipfilet naast elkaar.
    Strak oprollen, even vast zetten met prikkertjes. Paar (5?)minuutjes wachten zodat de sla niet meer zo stijfjes is en dan in stukjes snijden hoe breed je het zelf wil. Voor de handigheid zet je in elk gesneden rolletje een prikker zodat ze makkelijker te pakken zijn en/of niet zomaar kunnen uitrollen

    Hier altijd een groot succes. Is ook altijd het eerste op :p ook te maken met zalm maar ik hou t bij kipfilet want lust geen vis
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Pizzarolls! Altijd lekker en blijven heerlijk zacht ook na het afkoelen.
     
  17. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Gehaktballetjes met chilisaus,
    Gehakt, ei, gehaktkruiden, paneermeel, scheutje melk en een beetje bloem mengen en hier balletjes van draaien.
    De gehaktballetjes bakken in een pan en als ze gaar zijn flink wat chilisaus erbij.

    Rolletjes van bladerdeeg met ham en kaas ( ik gebruik hiervoor croissantdeeg)
    Verrukkelijke Borrelhapjes Met Croissantdeeg recept | Smulweb.nl

    Gevulde abrikozen met geitenkaas en omwikkeld met spek en dan in de oven.
    Abrikozen Met Geitenkaas En Spek recept | Smulweb.nl

    Wraps met zalm, kruidenkaas en rucola.
    Wraps besmeren met kruidenkaas, daarna beleggen mer gerookte zalm en rucola. Oprollen en een poosje de koelkast in!

    Wraps met kipfilet
    Wraphapjes recept | Smulweb.nl

    Mini flapjes van bladerdeeg gevuld met smeerkaas of een vleesmengsel.
    Bladerdeeg vullen met smeerkaas en wat geraspte kaas er over heen.
    Je kunt ook bladerdeeg vullen met bijv fajitamix ( zakje van de supermarkt) en vlees.

    Tortillachips belegd met salsa saus, chorizoworst en geraspte kaas en dan uit de oven.
    Op een bakplaat Tortillachips neerleggen en deze beleggen met een beetje salsasaus dan een stukje chorizoworst en dan wat geraspte kaas. Dan eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is. ( ik schat 5-10 min)

    Mini quiches, makkelijk van te voren te maken en 's avonds even opwarmen in de oven.
    Nodig:
    Bakplaatjes ( bijv muffinvorm)
    Quichedeeg
    Geraspte kaas
    Room ( ik gebruik slagroom) 250 ml
    Eieren 2
    Ui1-2
    Spek
    Bieslook
    Laat de quiches deeg plakjes ontdooien en steek er 2 rondjes uit. Bak ondertussen de spekjes en fruit de uitjes.
    Vet de bakplaatjes in en leg een quiche-rondje in elk bakvormpje.
    Vul de rondjes met een beetje spek en ui.
    Meng de room met de eieren en schenk dit mengsel in elke bakvormpje. Maak dit af met een beetje bieslook en geraspte kaas.
    Afbakken op 180 graden in 10 min.

    Cherrytomaatje met een mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum en een drupje olijfolie. Deze samen op een cocktailprikker.

    Garnalen met knoflook en serranoham.
    Eerst wat knoflook bakken daarna de garnalen erbij doen dié omwikkeld zijn met serranoham, ongeveer 4 min.




    Succes![/QUOTE]
     

Deel Deze Pagina