Ik heb heel enthousiast veel mensen uitgenodigd om oud en nieuw bij ons uit te zitten. Super gezellig natuurlijk maar ik ben compleet inspiratie-loos als het aan komt op hapjes. We gaan eerst gourmetten, dus dat is niet zo moeilijk. Het gaat met name om de rest van de avond. Uiteraard zijn borrelnootjes erg lekker maar ik wil iets origineels. Iets waarvan ze zeggen dat het er zo leuk uit ziet. Dat het heerlijk is. Waar ik het recept vandaan heb, etc. Maar.... het mag niet te moeilijk zijn en te veel tijd kosten. Wie biedt? Ik heb zelf wel een paar makkelijke recepten die zal ik hieronder plaatsen. Ik heb ze al vaak gebruikt dus niet origineel meer. Zo kunnen we elkaar misschien wat helpen.
Ik bied Zalm-brood rolletjes. Het is gemakkelijk, het moet een paar uur opstijven, dus goed vroeg te bereiden. Het smaakt super en ziet er leuk uit. Ingrediënten voor ca. 30 stuks: ½ casino witbrood over de lengte gesneden 250 gram bieslookroomkaas 250 gram gerookte zalm peper aluminiumfolie of plasticfolie Bereiding: - Laat een wit casinobrood door de bakker over de lengte snijden zodat je lange plakken hebt. - Snijd de korsten van drie plakken brood en rol de plakken brood met een deegroller plat. - Besmeer de plakken brood met de bieslookroomkaas (dat gaat het makkelijkste met een lepel). - Leg de plakken zalm op het brood en snijd de lange plakken brood door de helft. - beetje peper op de zalm - Rol de pakken nu in de lengterichting op en verpak ze strak in de folie. - Laat de broodrolletjes in de koelkast opstijven en snijd ze vlak voor gebruik in plakjes.
Slagroomsoesjes taart: Ontdooi de slagroomsoesjes en stapel ze op een (mooi) bord in de vorm van een piramide. Smelt (witte) chocolade en giet dit er over heen. Om het helemaal af te maken kun je er sterretjes in doen. Ik gebruik het met name als toetje.
Monchou in ham Asperges.met ham Knakworstjes in bladerdeeg Mini saucijsenbroodjes Wraps met rauwe ham Wraps met zalm Gevuld eitje. Balletjes gehakt in pindasaus Balletjes gehakt met knoflooksaus Toastjes/stokbroodjes met salades Noem maar ff wat
Misschien niet heel origineel, maar wel lekker: Vis: tortillawraps met tonijn (Blikje tonijn, fijngesneden kappertjes en ui, creme fraiche, mayo, peper en zout door elkaar) Vega: tortillawraps met gegrilde paprika (KruidenRoomkaas en feta grof prakken, komkommer in repen, gegrilde paprika uit pot) Vlees: tortillawraps met reepjes kipfilet (Kipfiletreepjes, semi zongedroogde tomaatjes, smeerbare geitenkaas, pijnboompitjes, rucola, honingmosterddressing)
Zalmwraps Benodigdheden Wraps Zalm Kruidenkaas Rucola Smeer het middelste deel van de Wraps in met Kruidenkaas. Leg daarop de zalm. Op de zalm leg je een beetje Rucola. Vouw de wrap dubbel en rol hem op. Steek er prikkertjes in en snijdt het in dunne plakjes.
Een hele makkelijke: kip in mango-yoghurt dip. Tapasglaasje/borrelglaasje/champagneglas vullen met een flinke eetlepel griekse yoghurt, daarop een theelepel mangochutney, en dan een warm piripiri kipspiesje erin doen. Klaar! Ingredienten: - mangochutney (pot, staat bij de indiase spullen in de supermarkt) - beker griekse yoghurt - kipspiesjes kant en klaar, liggen bij de tapasafdeling van de supermarkt
Gehaktballetjes met chilisaus, Rolletjes van bladerdeeg met ham en kaas ( ik gebruik hiervoor croissantdeeg) Gevulde abrikozen met geitenkaas en omwikkeld met spek en dan in de oven. Wraps met zalm, kruidenkaas en rucola. Mini flapjes van bladerdeeg gevuld met smeerkaas of een vleesmengsel. Tortillachips belegd met salsa saus, chorizoworst en geraspte kaas en dan uit de oven. Mini quiches, makkelijk van te voren te maken en 's avonds even opwarmen in de oven. Cherrytomaatje met een mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum en een drupje olijfolie. Succes!
Willen jullie zo lief zijn om voor deze niet-keukenprinses de ingrediënten en het recept er bij te zetten? Mijn dank is groot!
Wat hier vaak goed in de smaak valt, meerdere soorten stokbrood (van de bakker en/of afbak) en vele soorten smeersels, salade, filet, brie etc er bij. Hoef dan alleen af te bakken en te snijden, verder redt iedereen zichzelf :-D
Wrap kipfilet paturain Ingrediënten wraps/tortilla's paturain knoflook/fijne kruiden kipfilet ijsbergsla of veldsla Bereiden Bestrijk de wrap met paturain en beleg met kipfilet en ijsbergsla of veldsla Rol de wrap op en wikkel 'm in aluminiumfolie en leg 'm twee uur in de koelkast voor het serveren in schuine stukjes snijden bladerdeeg pizza 3 plakjes bladerdeeg Paar plakjes cervelaat Geraspte kaas Cherry tomaatjes Italiaanse kruiden geklutst eitje Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Leg deze op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de plakjes bladerdeeg in met het opgeklopte eitje. Scheur of snij de cervelaat in stukjes en verdeel deze over de mini pizzas. Snij de cherry tomaatjes in partjes en leg op de cervelaat. Strooi wat geraspte kaas over de pizzas en doe dit ook met de Italiaanse kruiden. Bak de mini pizzas in 14 minuten op 225 graden gaar. vitnamese loempia Ingrediënten 5 bladen filodeeg of loempiavellen 50 gr mihoen 50 gr tauge 50 gr peen julienne gesneden. (dunne lange reepjes) 50 gr champignons 1 eelt ketjap Verse koriander Klein stukje verse gember (a 10 gr) Peper en zout 1 theel maizena Loempiasaus 6 eelt tomatenketchup 3 eelt ketjap manis 1 eelt chilisaus Materialen Pan met frituurvet Bereiding Laat het folodeeg of de loempiavellen ontdooien. Leg de mihoen 2 minuten in kokend heet water en giet dan goed af. Snijd de champignons en koriander fijn en meng in een kom met de tauge, peen julliene en de mihoen. Schil en rasp de gember en voeg toe aan de groenten. Breng het mengsel op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de loempiavellen in 4 stukken zodat er 4 kleine vierkantjes ontstaan. Leg de velletjes die je nog niet gebruikt onder een vochtige en schone theedoek. Leg een velletje met de punt naar beneden. Leg ongeveer een kleine eelt vulling in het midden. Klap de 2 buitenste punten naar binnen en rol de loempia naar boven op. Meng een beetje water mengt de maizena en gebruik dit als een soort lijm om het laatste puntje van het vel goed dicht te plakken. Herhaal dit totdat alles op is. Verwarm het frituur vet naar ongeveer 180 graden en bak de loempias goudbruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met de saus.
Wraps Kipfilet (broodbeleg versie) Roomkaas Ijsbergsla Smeer de wraps in met roomkaas, laagje ijsbergsla erop en dan 2plakken kipfilet naast elkaar. Strak oprollen, even vast zetten met prikkertjes. Paar (5?)minuutjes wachten zodat de sla niet meer zo stijfjes is en dan in stukjes snijden hoe breed je het zelf wil. Voor de handigheid zet je in elk gesneden rolletje een prikker zodat ze makkelijker te pakken zijn en/of niet zomaar kunnen uitrollen Hier altijd een groot succes. Is ook altijd het eerste op ook te maken met zalm maar ik hou t bij kipfilet want lust geen vis
Gehaktballetjes met chilisaus, Gehakt, ei, gehaktkruiden, paneermeel, scheutje melk en een beetje bloem mengen en hier balletjes van draaien. De gehaktballetjes bakken in een pan en als ze gaar zijn flink wat chilisaus erbij. Rolletjes van bladerdeeg met ham en kaas ( ik gebruik hiervoor croissantdeeg) Verrukkelijke Borrelhapjes Met Croissantdeeg recept | Smulweb.nl Gevulde abrikozen met geitenkaas en omwikkeld met spek en dan in de oven. Abrikozen Met Geitenkaas En Spek recept | Smulweb.nl Wraps met zalm, kruidenkaas en rucola. Wraps besmeren met kruidenkaas, daarna beleggen mer gerookte zalm en rucola. Oprollen en een poosje de koelkast in! Wraps met kipfilet Wraphapjes recept | Smulweb.nl Mini flapjes van bladerdeeg gevuld met smeerkaas of een vleesmengsel. Bladerdeeg vullen met smeerkaas en wat geraspte kaas er over heen. Je kunt ook bladerdeeg vullen met bijv fajitamix ( zakje van de supermarkt) en vlees. Tortillachips belegd met salsa saus, chorizoworst en geraspte kaas en dan uit de oven. Op een bakplaat Tortillachips neerleggen en deze beleggen met een beetje salsasaus dan een stukje chorizoworst en dan wat geraspte kaas. Dan eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is. ( ik schat 5-10 min) Mini quiches, makkelijk van te voren te maken en 's avonds even opwarmen in de oven. Nodig: Bakplaatjes ( bijv muffinvorm) Quichedeeg Geraspte kaas Room ( ik gebruik slagroom) 250 ml Eieren 2 Ui1-2 Spek Bieslook Laat de quiches deeg plakjes ontdooien en steek er 2 rondjes uit. Bak ondertussen de spekjes en fruit de uitjes. Vet de bakplaatjes in en leg een quiche-rondje in elk bakvormpje. Vul de rondjes met een beetje spek en ui. Meng de room met de eieren en schenk dit mengsel in elke bakvormpje. Maak dit af met een beetje bieslook en geraspte kaas. Afbakken op 180 graden in 10 min. Cherrytomaatje met een mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum en een drupje olijfolie. Deze samen op een cocktailprikker. Garnalen met knoflook en serranoham. Eerst wat knoflook bakken daarna de garnalen erbij doen dié omwikkeld zijn met serranoham, ongeveer 4 min. Succes![/QUOTE]