weet iemand een lekker recept? ik heb nog kipfilet, paprika aubergines tomaten,rijst aardappelen??? ik kan niet naar de winkel want manlief heeft per ongeluk mijn sleutels meegenomen
Ik vond het niet zo lekker.. Voor de makreel er bij kwam wel maar verwarmde makreel vind ik dus echt niet lekker.. Mn man daar in tegen vond 't wel lekker!
Mexicaanse ovenschotel was lekker!! Alleen wel pittig voor de peuterdochter! Maar voor de herhaling waard!
Ook wij vonden de mexicaanse ovenschotel heerlijk! Allleen beetje zout. Of had ik de verkeerde chips??
tagiatelli benodigheden tagiatelli tomaten potje zon gedroogde tomaten creme fraiche potje pesto peper/ zout tagiatelli koken en de tomaten (ook de zon gedroogde) in stukjes snijden. Dan alle andere ingredienten met de tomaten in de pan doen. En met peper en zout op smaak brengen. Errug makkelijk maar ook erg lekker. anderen met nog lekkere recepten. ik heb veel inspiratie opgedaan maar ben nu nog even op dieet. dus over een paar weekjes ga ik wat recepten proberen!
Ook een mexicaanse oven schotel maar dan anders, ook eeeeeerg lekker; Benodigdheden (hoeveelheid ligt aan hoeveel personen, zelf mixen) : Gehakt blikje maïs Mexicaanse bonen (in pot, met rode saus) / OF sperziebonen voor de afwisseling neem hierbij dan wel een potje salsa (kan ook toegevoegd worden als je toch kiest voor de mexicaanse bonen). Mochou geraspte kaas tortilla/nacho chips Bereiden: Bak de gehakt in een koekenpan rul, voeg de mexicaanse bonen erbij. voeg ook het blikje maïs erbij. Roer het geheel even goed door. Voeg de monchou toe (half of helemaal) en zorg dat deze helemaal gesmolten is. Leg ondertussen in de ovenschaal een mooie laag tortillachips (hoeft niet persee, want het word wel slap). Voeg hier het bovengenoemde goedje bij. Hier overheen doe je weer tortillechips en daar overheen de kaas. Kies je voor sperziebonen neem ik aan dat je wel weet dat je ze moet doppen haha. Ik hou er wel van als de sperziebonen nog een beetje vers zijn, dus niet helemaal slap gekookt. Dus ik kook ze niet van te voren, dat gebeurd in de oven. Oja, het gerecht moet om en nabij 20/25 minuten in de oven op circa 180/200 graden (ligt natuurlijk aan je oven) ik zou zeggen wacht tot de kaas goed gesmolten is en een beetje bruin is. Waar je ook voor kan kiezen is dat je niet het hele pakje monchou er in doet, maar een halve het is namelijk ook lekker om een beetje monchou op je bord te leggen en het erbij te eten als een sausje. vers uitje en/of wat knoflook is ook lekker. Ik hoop dat ik het een beetje goed heb, ik heb het al heel lang niet meer gemaakt... mmm nu heb ik honger...
Ik heb hem laatst gemaakt en hij was echt ZO lekker dat ik vanavond voor het bezoek hem weer ga maken. En de reactie van de kinderen "Wij eten vanavond lekker chips als avondeten!". Ik voeg er alleen nog een blik kidneybonen aan toe voor nog wat extra groenten.
witlofsalade met gekruide kipstukjes, ananas, perziek, mandarijntjes, mayonaise. Kan je van te voren klaar maken. En dan frietjes er bij bakken, mjam!
Nou Eylem thx voor het plaatsen aan het begin van dit topic wat is dit een gruwelijk lekker recept!!! We hebben heerlijk gegeten
Klinkt heerlijk die mexicaanse ovenschotel. Die staat op het menu voor morgen! Hier ook nog een receptje. Hartige appel-kerrie taart 1 pakje bladerdeegplakjes 500 gram kipfilet 1 ui 2 teentjes knoflook 2 el olie 2 el kerrie 3 el bloem 1/4 l kippenbouillon 1 zoetzure appel 50 gram rozijnen zout en peper. Springvorm van 26 cm. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes rondom bruin. Laat de ui en de knoflook 5 minuten meefruiten. Bestrooi met de kerrie en laat kort meebakken. Schep de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat de kip op laag vuur 10 minuten stoven. Snijd de geschilde appel in blokjes. Was de rozijnen. Laat de appel en de rozijnen 5 minuten op laag vuur met de kerrie kip mee stoven. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220 ?C. Laat de bladerdeegvelletjes naast elkaar ontdooien. Leg 6 velletjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de deegbodem met een vork in. Vul de deegbodem met de kerriekip. Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje en opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom door dit schoorsteentje kan ontsnappen. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei. Zet de taart in de voorverwarmde oven, schakel de oventemperatuur terug naar 190 ?C en bak de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin. Warm serveren. Komt uit het blad Boodschappen en is heerlijk!! Ik serveer er altijd een salade bij met appel erin.
gebakken aardappels met gewokte spitskool nodig: aardappelschijfjes spitskool pak spekjes snitzel of kip of gehakt 1 ui kerriepoeder bak de aardappelsschijfjes in een pan. doe er later de gesnipperde ui bij doe in een andere pan de spekjes bakken en de snitzel erbij. op laatst de spitskool er door heen roerbakken paar minuutjes. doe daarna het spitskool/vleesmengsel door de gebakken aardappels. even leker bestrooien met kerriepoeder en evt snufje nootmuskaat. heerlijk
voor diegene die de mexicaanse ovenschotel hebben gemaakt: Hoe eten jullie die dan? Eten jullie er nog iets bij? Anders is het toch gewoon chips met kip en paprika's (of ben ik nou zo'n ontzettende boerentrien )