Dit is ook zoooooo lekker: Portugese boerenkoolsoep Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood. In de vegetarische uitvoering de chorizo vervangen door tempeh.
klinkt heerlijk! Die ga ik vanavond maken! Heb gisteravond de Mexicaanse ovenschotel gemaakt en die was ook heerlijk!!
Zweedse ovenschotel 500 gram kipfilet 1 paprika 1 ui 1 flesje kookroom 200 ml 1 bekertje slagroom 200 ml chilisaus 200 ml (naar smaak) geraspte kaas vlindertjes pasta Snijd de kip, paprika en ui in kleine blokjes. Kruid de kipfilet met een beetje peper en zout en braad het goudbruin aan. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Voeg in een kom de kookroom, slagroom, chilisaus, kaas (3\4), paprika en ui samen en roer dit mengsel goed door. Vet de ovenschaal in en doe hierin de pasta, kip en het sausmengsel. Meng dit geheel goed door elkaar en doe tot slot het restant van de kaas eroverheen. Plaats het 20 min. in de voorverwarmde oven (200 graden). Eetsmakelijk!
Gehakt schotel met spitskool 500gr panklare spitskool 300 gr gehakt 2 tl kerriepoeder 1el abrikozenjam 1 ui (gesnipperd) 2el olijfolie Aardappelen Kook de aardappelen zoals je gewend bent Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bestrooi dit met de kerriepoeder. Voeg de spitskool in 2-3 porties toe en bak omscheppend in 5-6min gaar. Schep de abrikozenjam erdoor, en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer met de gekookte aardappelen.
Kip met cashewnoten en perziken - voor 4 personen Ingrediënten: 400 gram kipfilet bakje gezouten cashewnoten blik perziken ketjap asin Bereiding: Kipfilet in blokjes snijden en lekker lang laten marineren in de ketjap. Gebruik echt ketjap asin, anders smaakt het lang zo lekker niet! Kip bruin bakken in een wok. Tussendoor de perziken in tweeën snijden. Als de kip bruin is doe je er de perziken en de cashewnoten bij. Echt superlekker! De zoute kip en cashewnoten contrasteren heerlijk met de zoete perziken. Serveer met rijst en groenten naar smaak. Ik maak het meestal met een makkelijk prutje van verse spinazie met ui, knoflook en tomaat.
Vandaag heb ik deze schotel gemaakt. Ik kan hem jullie niet onthouden, echt een succes, zelfs onze dochter staat er serieus bij te springen om de volgende hap te krijgen Ik zet het linkje van smulweb er ook bij, het is namelijk een geleend recept. Recept Ovenschotel A La Louise | Smulweb.nl Ovenschotel a la louise Gang: Hoofdgerecht Keuken: Internationale keuken Smaak: Hartig Techniek: Bakken in oven Soort gerecht: Hoofdgerecht Recept Ingrediënten voor 6 personen 1½ kilo Aardappelen (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje) 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid). 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop bij bvb A.H.), 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij. 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden). 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden. 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak. Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten. Wat geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 175- 180°C. Bereidingswijze Zet de aardappels op en kook ze gaar. Ondertussen doe je het gehakt in een grote Anti-aanbakpan (of in een wok). Zet het op een laag vuur zodat het eigen vet loslaat (dus geen boter of olie in de pan doen). Breek het gehakt regelmatig met een houten lepel. Als er voldoende vet is uitgelopen zet het vuur dan hoog en laat het bruin worden. Haal het gehakt uit de pan en doe het in een schaal. Doe wat boter of olie in de pan en bak de uien (met eventueel de bruine suiker) tot ze glazig zijn. Bak op het laatst de knoflook even mee. Voeg dan de gesneden prei en als je hebt verse selderij toe, als dat goed vermengd is voeg je de champignons en de spitskool toe, even goed doorbakken. Doe het gehakt, peper, zout, gedroogde kruiden, kerrie, ketchup en ketjap erbij. Proef of er voldoende kruiden inzitten, voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe. Maak aardappelpuree en voeg eventueel nog een scheutje melk (of room) toe. Roer alles goed door elkaar en doe het in de ingevette ovenschaal. Als je wat puree apart hebt gehouden strijk je het uit over de schaal. Strooi er de geraspte kaas over. Bak in de oven voor ongeveer 20- 25 minuten Serveertips Kan goed worden ingevroren. Strooi de kaas er pas over als het in de oven gaat. Uiteraard moet het dan langer in de oven omdat het gerecht koud is. Je kan ook wat puree apart houden en dan op het gerecht uitstrijken en daarna de kaas erover (wat ik nu heb gedaan). Maar "gewoon" de kaas over het gerecht zonder de aparte puree kan natuurlijk ook. Je zou ook laag om laag kunnen doen in de schotel, je kan hier alle kanten mee op en het is altijd superlekker
Nog niet alles gelezen, maar zeker al wat inspiratie opgedaan mijn bijdrage: Italiaanse wraps (het recept komt van mijn schoonmoeder en is aangepast aan onze smaak). Ingrediënten: - 8 grote (tomaten-) wraps / 12 kleine wraps - 1 pakje sugo (albert heijn) - 1 blikje tomatenblokjes - 1 pak diepvries spinazie ala crème. - 1 prei - 1 courgette - 2 puntpaprika's - 500 gram gehakt - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - geraspte kaas Bereiden: - snijdt de ui, prei, courgette en puntpaprika's klein. - fruit de ui en pers de knoflook boven de pan. - rul daarna het gehakt. - bak de courgette, prei en paprika mee. - doe de tomatenblokjes, de helft van de sugo en de spinazie erbij. - zet de oven aan op 180-200 graden. - verwarm onder af en toe roeren, net zo lang tot de spinazie volledig ontdooid is. - doe de wraps 30 sec. in de magnetron zodat ze makkelijk rollen. - verdeel de saus over de wraps, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. - smeer de rest van de sugo over de wraps en bestrooi evt. met geraspte kaas. - zet de schaal in het midden van de oven en verwarm het geheel zo'n 20-30 minuten. Serveer het met een gesneden komkommer met yoghurtdressing. of een andere frisse salade. Variatie: Als de smaak van de sugo niet genoeg tot zijn recht komt, kun je 2 sugo's doen en dan de tomatenblokjes weglaten. Reken 2-3 wraps per persoon. Bij ons gaan 8 wraps met 3 volwassenen en 1 kind schoon op
Heeft er iemand wat succes recepten met bloemkool of prei? (Niet in combi, maar als aparte hoofdgerechten) Ik ben de gekookte bloemkool en prei een beetje zat!!!!
ook erg makkelijk en snel klaar: Pasta pesto: Ingrediënten: spaghetti spekjes pesto (groene) verse spinazie rode paprika courgette evt. Parmezaanse kaas Bereiding: Kook de spaghetti volgens de verpakking. Snijdt de paprika en courgette in stukjes. Bak de spekjes in eigen vet. Doe de paprika en courgette erbij even garen en dan handje voor handje de spinazie laten slinken in de pan. Pesto naar smaak toevoegen. Spaghetti erbij, even doorroeren.... En klaar!! Lekker en binnen 15 minuten op tafel De kaas voor de liefhebber erop strooien.
Dit ga ik a.s maandag voor Pasen maken, hartstikke leuk omdat het ook echt paasgeel is! Het betreft een voorgerecht. Gele paprikasoep (vegetarisch) Ingrediënten voor 8 personen: sjalotje gesnipperd knoflook gesnipperd 8 gele paprika's in blokjes 250 ml kookroom 2 liter groentebouillon (met 5 blokjes) cayenne peper bieslook geknipt en nog wat extra takjes voor de versiering citroensap bakboter Benodigdheden: hapjespan soeppan blender/staafmixer/keukenmachine zeef Bereidingswijze: Fruit in een hapjespan de gesnipperde ui en knoflook uit de pers in de bakboter. Voeg de in stukken gesneden paprika toe en bak het zachtjes mee. Maak ondertussen de bouillon in de soeppan. Voeg de paprikamix aan de bouillon toe en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Giet dit voor de zekerheid even door een zeef zodat alle mogelijke velletjes er uit zijn. Voeg nu de cayennepeper en de citroensap toe, proef even of het pittig genoeg is. Voeg nu de kookroom toe en laat goed doorkoken. Als de soep niet egaal is kun je hem nogmaals pureren. Van het vuur af, geknipte bieslook erbij. Na het opscheppen, kun je op elke kom nog een takje bieslook leggen ter versiering. Het is de bedoeling dat de soep licht pittig smaakt. Heerlijk met donker stokbrood en kruidenboter of paturain.
Even melden dat we de ovenschotel van Eylem vanavond hebben gegeten en hij is inderdaad zo lekker als de mensen zeggen!!! Ik ben best een moeilijke eter, maar dit ging er goed in. Echt een aanrader!
Mexicaanse soep 1 ui 2 tenen knoflook 1 liter kippenbouillon Een pak gezeefde tomaten (Heinz) Klein blikje tomatenpuree 1 blik mais 1 blik kidneybonen Eetlepel chilisaus Theelepel chilipoeder Creme fraiche, geraspte kaas, tortillas Fruit de ui en knoflook aan. Voeg bouillon, gezeefde tomaten en klein blikje tomatenpuree toe. Breng zachtjes aan de kook. Pureer met staafmixer. Voeg chillisaus en chillipoeder toe. Roeren. Laat mais en kidneybonen uitlekken en roer door de soep. Garneer de soep met geraspte kaas, theelepel cremefraiche en een handvol tortillas naast het bord/kom. Zo lekker, makkelijk en gezond!
Wat een heerlijkheid!! Jam jam! Moet eerlijk bekennen dat ik ook een groot fan ben van makkelijke / snelle recepten.. Hier mijn bijdrage (vanaf mijn, heb geen enter dus misschien beetje lastig lezen..): PASTA GEROOKTE KIP MET SPINAZIE: Gerookte kip in reepjes snijden en ondertussen pijnboompitten roosteren in de pan. Als de pitjes bruinig zien, uit de pan. Doe de kip in de pan om deze lekker warm te maken. Daarna verse spinazie (of uit de vriezer,bvb a la creme) in de pan en laten slinken of ontdooien. Ondertussen de (verse) pasta, tagliatelle, koken. Als de pasta klaar is, dit samen met de pijnboompitjes bij de kip en spinazie. Even goed doorroeren en smullen maar!
Yep....preischotel 1200 gram prei 500 gram gehakt 1 potje kookboursin 700 aardappelschijfjes zakje geraspte kaas Snijd de prei in stukjes en was deze goed. Kook deze daarna droog totdat ze wat slap worden. Bak ondertussen de aardappelschijfjes goudbruin en doe deze alvast in de ovenschotel. Bak daarna het gehakt rul met een beetje peper, zout en ketjap. Doe dit over de aardappeltjes heen en daaroverheen de prei. Smeer daarna de boel lekker af met de boursin en strooi tot slot de kaas eroverheen. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven (ong. 180 graden) en wacht tot de kaas goudbruin is.
@Miss Q: preitaart Benodigdheden: 2 flinke preien Bladerdeeg Hamblokjes Kookroom Ei Strooikaas Bedek een ronde springvorm over de bodem met bladerdeeg en ook de opstaande randen (vantevoren even invetten met boter) Pei in ringetjes snijden en even roerbakken samen met Hamblokjes. In een kommetje de Kookroom met het ei mengen. Prei en ham eerst in de springvorm met bladerdeeg, dan room/ei mengsel erop. Ook nog een bladerdeeg als dekseltje maken en strooikaas erop. In de oven 45 min op 200 graden Makkelijk en lekker, je kunt er eindeloos mee variëren, gehakt ipv ham en andere groenten!