makkelijke succesrecepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 2 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Dit is ook zoooooo lekker:

    Portugese boerenkoolsoep

    Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.
    In de vegetarische uitvoering de chorizo vervangen door tempeh.
     
  2. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
    klinkt heerlijk! Die ga ik vanavond maken!

    Heb gisteravond de Mexicaanse ovenschotel gemaakt en die was ook heerlijk!!
     
  3. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
    Zweedse ovenschotel

    500 gram kipfilet
    1 paprika
    1 ui
    1 flesje kookroom 200 ml
    1 bekertje slagroom 200 ml
    chilisaus 200 ml (naar smaak)
    geraspte kaas
    vlindertjes pasta

    Snijd de kip, paprika en ui in kleine blokjes. Kruid de kipfilet met een beetje peper en zout en braad het goudbruin aan. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
    Voeg in een kom de kookroom, slagroom, chilisaus, kaas (3\4), paprika en ui samen en roer dit mengsel goed door.
    Vet de ovenschaal in en doe hierin de pasta, kip en het sausmengsel. Meng dit geheel goed door elkaar en doe tot slot het restant van de kaas eroverheen.
    Plaats het 20 min. in de voorverwarmde oven (200 graden).

    Eetsmakelijk!
     
  4. nikkijane

    nikkijane Fanatiek lid

    27 jul 2007
    2.410
    0
    0
    friesland
    Ff een abbo!
     
  5. nikkijane

    nikkijane Fanatiek lid

    27 jul 2007
    2.410
    0
    0
    friesland
    Gehakt schotel met spitskool

    500gr panklare spitskool
    300 gr gehakt
    2 tl kerriepoeder
    1el abrikozenjam
    1 ui (gesnipperd)
    2el olijfolie
    Aardappelen

    Kook de aardappelen zoals je gewend bent
    Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bestrooi dit met de kerriepoeder.
    Voeg de spitskool in 2-3 porties toe en bak omscheppend in 5-6min gaar.
    Schep de abrikozenjam erdoor, en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

    Serveer met de gekookte aardappelen.
     
  6. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Kip met cashewnoten en perziken - voor 4 personen

    Ingrediënten:
    400 gram kipfilet
    bakje gezouten cashewnoten
    blik perziken
    ketjap asin

    Bereiding:
    Kipfilet in blokjes snijden en lekker lang laten marineren in de ketjap. Gebruik echt ketjap asin, anders smaakt het lang zo lekker niet!
    Kip bruin bakken in een wok. Tussendoor de perziken in tweeën snijden. Als de kip bruin is doe je er de perziken en de cashewnoten bij. Echt superlekker! De zoute kip en cashewnoten contrasteren heerlijk met de zoete perziken.

    Serveer met rijst en groenten naar smaak. Ik maak het meestal met een makkelijk prutje van verse spinazie met ui, knoflook en tomaat.
     
  7. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    kan je een quiche ook in een taartvorm maken? Hihi
     
  8. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam

    Dat doe ik wel altijd.
     
  9. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Vandaag heb ik deze schotel gemaakt. Ik kan hem jullie niet onthouden, echt een succes, zelfs onze dochter staat er serieus bij te springen om de volgende hap te krijgen:) Ik zet het linkje van smulweb er ook bij, het is namelijk een geleend recept.

    Recept Ovenschotel A La Louise | Smulweb.nl

    Ovenschotel a la louise


    Gang: Hoofdgerecht
    Keuken: Internationale keuken
    Smaak: Hartig
    Techniek: Bakken in oven
    Soort gerecht: Hoofdgerecht


    Recept

    Ingrediënten voor 6 personen
    1½ kilo Aardappelen (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje)
    1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid).
    2 middelgrote uien (fijn gesneden),
    1 prei (in smalle reepjes gesneden),
    1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst),
    1 bakje champignons ( in plakjes gesneden),
    250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop bij bvb A.H.),
    2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij.
    1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden).
    1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.
    1 flinke eetlepel kerrie,
    Scheutje ketchup,
    Scheutje ketjap manis,
    Zout en peper naar smaak.
    Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten.
    Wat geraspte kaas.


    Verwarm de oven voor op 175- 180°C.

    Bereidingswijze
    Zet de aardappels op en kook ze gaar.
    Ondertussen doe je het gehakt in een grote Anti-aanbakpan (of in een wok). Zet het op een laag vuur zodat het eigen vet loslaat (dus geen boter of olie in de pan doen). Breek het gehakt regelmatig met een houten lepel. Als er voldoende vet is uitgelopen zet het vuur dan hoog en laat het bruin worden. Haal het gehakt uit de pan en doe het in een schaal. Doe wat boter of olie in de pan en bak de uien (met eventueel de bruine suiker) tot ze glazig zijn. Bak op het laatst de knoflook even mee. Voeg dan de gesneden prei en als je hebt verse selderij toe, als dat goed vermengd is voeg je de champignons en de spitskool toe, even goed doorbakken. Doe het gehakt, peper, zout, gedroogde kruiden, kerrie, ketchup en ketjap erbij. Proef of er voldoende kruiden inzitten, voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe. Maak aardappelpuree en voeg eventueel nog een scheutje melk (of room) toe. Roer alles goed door elkaar en doe het in de ingevette ovenschaal. Als je wat puree apart hebt gehouden strijk je het uit over de schaal. Strooi er de geraspte kaas over.

    Bak in de oven voor ongeveer 20- 25 minuten


    Serveertips
    Kan goed worden ingevroren.
    Strooi de kaas er pas over als het in de oven gaat.
    Uiteraard moet het dan langer in de oven omdat het gerecht koud is.
    Je kan ook wat puree apart houden en dan op het gerecht uitstrijken en daarna de kaas erover (wat ik nu heb gedaan).
    Maar "gewoon" de kaas over het gerecht zonder de aparte puree kan natuurlijk ook.
    Je zou ook laag om laag kunnen doen in de schotel, je kan hier alle kanten mee op en het is altijd superlekker
     
  10. Ni84

    Ni84 Fanatiek lid

    6 dec 2011
    1.143
    1
    0
    Ambachtelijke huisvrouw
    omgeving arnhem
    Nog niet alles gelezen, maar zeker al wat inspiratie opgedaan :)

    mijn bijdrage:

    Italiaanse wraps (het recept komt van mijn schoonmoeder en is aangepast aan onze smaak).

    Ingrediënten:
    - 8 grote (tomaten-) wraps / 12 kleine wraps
    - 1 pakje sugo (albert heijn)
    - 1 blikje tomatenblokjes
    - 1 pak diepvries spinazie ala crème.
    - 1 prei
    - 1 courgette
    - 2 puntpaprika's
    - 500 gram gehakt
    - 1 kleine ui
    - 1 teentje knoflook
    - geraspte kaas

    Bereiden:
    - snijdt de ui, prei, courgette en puntpaprika's klein.
    - fruit de ui en pers de knoflook boven de pan.
    - rul daarna het gehakt.
    - bak de courgette, prei en paprika mee.
    - doe de tomatenblokjes, de helft van de sugo en de spinazie erbij.
    - zet de oven aan op 180-200 graden.
    - verwarm onder af en toe roeren, net zo lang tot de spinazie volledig ontdooid is.
    - doe de wraps 30 sec. in de magnetron zodat ze makkelijk rollen.
    - verdeel de saus over de wraps, rol ze op en leg ze in een ovenschaal.
    - smeer de rest van de sugo over de wraps en bestrooi evt. met geraspte kaas.
    - zet de schaal in het midden van de oven en verwarm het geheel zo'n 20-30 minuten.


    Serveer het met een gesneden komkommer met yoghurtdressing. of een andere frisse salade.

    Variatie: Als de smaak van de sugo niet genoeg tot zijn recht komt, kun je 2 sugo's doen en dan de tomatenblokjes weglaten.
    Reken 2-3 wraps per persoon. Bij ons gaan 8 wraps met 3 volwassenen en 1 kind schoon op :)
     
  11. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Hmm klinkt lekker, binnenkort een keertje proberen!
     
  12. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Heeft er iemand wat succes recepten met bloemkool of prei? (Niet in combi, maar als aparte hoofdgerechten) Ik ben de gekookte bloemkool en prei een beetje zat!!!!
     
  13. Ni84

    Ni84 Fanatiek lid

    6 dec 2011
    1.143
    1
    0
    Ambachtelijke huisvrouw
    omgeving arnhem
    ook erg makkelijk en snel klaar:

    Pasta pesto:
    Ingrediënten:
    spaghetti
    spekjes
    pesto (groene)
    verse spinazie
    rode paprika
    courgette
    evt. Parmezaanse kaas

    Bereiding:
    Kook de spaghetti volgens de verpakking.
    Snijdt de paprika en courgette in stukjes. Bak de spekjes in eigen vet. Doe de paprika en courgette erbij even garen en dan handje voor handje de spinazie laten slinken in de pan. Pesto naar smaak toevoegen. Spaghetti erbij, even doorroeren.... En klaar!!

    Lekker en binnen 15 minuten op tafel :) De kaas voor de liefhebber erop strooien.
     
  14. Ni84

    Ni84 Fanatiek lid

    6 dec 2011
    1.143
    1
    0
    Ambachtelijke huisvrouw
    omgeving arnhem
    Dit ga ik a.s maandag voor Pasen maken, hartstikke leuk omdat het ook echt paasgeel is! Het betreft een voorgerecht.

    Gele paprikasoep (vegetarisch)

    Ingrediënten voor 8 personen:
    sjalotje gesnipperd
    knoflook gesnipperd
    8 gele paprika's in blokjes
    250 ml kookroom
    2 liter groentebouillon (met 5 blokjes)
    cayenne peper
    bieslook geknipt en nog wat extra takjes voor de versiering
    citroensap
    bakboter

    Benodigdheden:
    hapjespan
    soeppan
    blender/staafmixer/keukenmachine
    zeef

    Bereidingswijze:
    Fruit in een hapjespan de gesnipperde ui en knoflook uit de pers in de bakboter. Voeg de in stukken gesneden paprika toe en bak het zachtjes mee. Maak ondertussen de bouillon in de soeppan. Voeg de paprikamix aan de bouillon toe en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Giet dit voor de zekerheid even door een zeef zodat alle mogelijke velletjes er uit zijn. Voeg nu de cayennepeper en de citroensap toe, proef even of het pittig genoeg is. Voeg nu de kookroom toe en laat goed doorkoken. Als de soep niet egaal is kun je hem nogmaals pureren. Van het vuur af, geknipte bieslook erbij. Na het opscheppen, kun je op elke kom nog een takje bieslook leggen ter versiering.

    Het is de bedoeling dat de soep licht pittig smaakt.

    Heerlijk met donker stokbrood en kruidenboter of paturain.
     
  15. manoontje

    manoontje Bekend lid

    13 jan 2011
    839
    10
    18
    Noord-holland
    Even melden dat we de ovenschotel van Eylem vanavond hebben gegeten en hij is inderdaad zo lekker als de mensen zeggen!!! Ik ben best een moeilijke eter, maar dit ging er goed in.
    Echt een aanrader!
     
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Mexicaanse soep

    1 ui
    2 tenen knoflook
    1 liter kippenbouillon
    Een pak gezeefde tomaten (Heinz)
    Klein blikje tomatenpuree
    1 blik mais
    1 blik kidneybonen
    Eetlepel chilisaus
    Theelepel chilipoeder

    Creme fraiche,
    geraspte kaas,
    tortillas


    Fruit de ui en knoflook aan.
    Voeg bouillon, gezeefde tomaten en klein blikje tomatenpuree toe.
    Breng zachtjes aan de kook.
    Pureer met staafmixer.
    Voeg chillisaus en chillipoeder toe. Roeren.

    Laat mais en kidneybonen uitlekken en roer door de soep.

    Garneer de soep met geraspte kaas, theelepel cremefraiche en een handvol tortillas naast het bord/kom.

    Zo lekker, makkelijk en gezond!
     
  17. Tash

    Tash Fanatiek lid

    7 sep 2011
    1.996
    0
    36
    Noord Holland
    Wat een heerlijkheid!! Jam jam! Moet eerlijk bekennen dat ik ook een groot fan ben van makkelijke / snelle recepten.. Hier mijn bijdrage (vanaf mijn, heb geen enter dus misschien beetje lastig lezen..): PASTA GEROOKTE KIP MET SPINAZIE: Gerookte kip in reepjes snijden en ondertussen pijnboompitten roosteren in de pan. Als de pitjes bruinig zien, uit de pan. Doe de kip in de pan om deze lekker warm te maken. Daarna verse spinazie (of uit de vriezer,bvb a la creme) in de pan en laten slinken of ontdooien. Ondertussen de (verse) pasta, tagliatelle, koken. Als de pasta klaar is, dit samen met de pijnboompitjes bij de kip en spinazie. Even goed doorroeren en smullen maar!
     
  18. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
    Yep....preischotel

    1200 gram prei
    500 gram gehakt
    1 potje kookboursin
    700 aardappelschijfjes
    zakje geraspte kaas

    Snijd de prei in stukjes en was deze goed. Kook deze daarna droog totdat ze wat slap worden.
    Bak ondertussen de aardappelschijfjes goudbruin en doe deze alvast in de ovenschotel. Bak daarna het gehakt rul met een beetje peper, zout en ketjap. Doe dit over de aardappeltjes heen en daaroverheen de prei. Smeer daarna de boel lekker af met de boursin en strooi tot slot de kaas eroverheen. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven (ong. 180 graden) en wacht tot de kaas goudbruin is.
     
  19. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Hier neem ik ook een abonnementje op :D
     
  20. Ann

    Ann Actief lid

    11 aug 2010
    158
    0
    0
    maatschappelijk werkster
    Noord Brabant
    @Miss Q: preitaart

    Benodigdheden:
    2 flinke preien
    Bladerdeeg
    Hamblokjes
    Kookroom
    Ei
    Strooikaas

    Bedek een ronde springvorm over de bodem met bladerdeeg en ook de opstaande randen (vantevoren even invetten met boter)
    Pei in ringetjes snijden en even roerbakken samen met Hamblokjes.
    In een kommetje de Kookroom met het ei mengen.
    Prei en ham eerst in de springvorm met bladerdeeg, dan room/ei mengsel erop.
    Ook nog een bladerdeeg als dekseltje maken en strooikaas erop.

    In de oven 45 min op 200 graden

    Makkelijk en lekker, je kunt er eindeloos mee variëren, gehakt ipv ham en andere groenten!
     

Deel Deze Pagina