Lekker en heel makkelijk en vooral snel te maken Hier altijd een succes als ik weinig tijd heb Pasta (fussili) Pakje room basilicumsaus (knorr) blikje tonijn evt uitje Pasta koken. (Eerst uitje fruiten en dan de) Room basilicumsaus maken. Zodra de saus begint te koken, tonijn erdoor (olie/water afgieten van tonijn) Door de pasta en klaar!! Echt heerlijk! Salade erbij voor de vitaminen...
Pastasalade met geitenkaas Fusili Zongedroogde tomaatjes Rucola Pijnboompitten Zachte geitenkaas 1 parika Fusili koken. Vervolgens alle ingrediënten bij elkaar doen en een stukje stokbrood erbij. Heerlijk!! Vooral in de zomer erg lekker en makkelijk!
Hier net zo! Die Zweedse ovenschotel ziet er top uit, maar bij recepten waar je meer dan 8 ingredienten nodig hebt, of als het me te buitenlands klinkt (mon chou, creme fraiche), heb ik zoiets van, laat maarrrr
Je zou het natuurlijk ook kunnen proberen. De recepten die ik heb gepost zijn allemaal snel klaar en de meeste hebben ook niet te veel ingrediënten. Crême fraîche is echt geen bijzonder ingrediënt, als je een saus maakt. Of moet iedereen hier gekookte aardappels, vlees en groente neerzetten? Sorry hoor, maar het gaat toch om recepten waarmee je kunt scoren, zonder al te veel uit de kast te trekken.
Ik heb ook die mexicaanse schotel geprobeerd en volgens mij ben ik de enige die alleen van de geur al over mn nek ging haha. Hier dus niet zo'n succes verhaal..
Zweedse overschoten klinkt goed! Krijg alleen sinds de zwangerschap heel veel last van teveel paprika. Zou ik het ook door iets anders kunnen vervangen? Of iets anders erbij en dan minder paprika??
Hier ook nog een heerlijk receptje, is ook supermakkelijk. En zelfs mijn man vind het lekker. Marokaanse couscous met frisse muntyoghurt Benodigdheden: (olijf)olie 1 kippenbouillonblokje 1 zak soepgroenten (400 gram) 1 eetlepel ras el hanout (zijn kruiden) 300 gram voorgekookte couscous merguezworstjes muntblaadjes (ik gebruik zelf altijd een potje kruizemunt) 2 dl griekse yoghurt peper en zout suiker Bereiding: Breng in een steelpan 3 dl water aan de kook met 1 eetlepel olie. Hierin het bouillonblokje oplossen. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit hierin de soepgroenten aan (ong 3 min.). Doe de ras el hanout erbij en fruit kort mee. Voeg de couscous toe en schenk de kokende bouillon erbij. Roer alles even goed door en doe de deksel op de pan en laat de couscous nog even 5 min doorgaren op laag vuur. Bak de merguez worstjes om en om gaar. Hak de muntblaadjes fijn en roer ze door de griekse yoghurt heen. Yoghurt op smaak brengen met wat suiker, en evt wat zout en peper. Couscous even los maken met een vork en opscheppen met de worstjes erbij. En de munt yoghurt er los bij. Echt heeeeeeeelijk!
Hier nog een lekkere ovenschotel met gehakt, spinazie en room e.d. Benodigdheden: - gehakt - bladspinazie (diepvries) - kook room - 4 eieren - pijnboompitjes (evt.) - Bladerdeeg - Mozerella Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg op de bodem van een ovenschaal. Daar op gooi je geruld gehakt. Bladspinazie even opgewarmd met room en kleingesneden blokjes mozerella. Die gooi je over het gehakt heen. Dan 4 geklopte eieren er over. Evt. kan je nog een laagje pijnboompitjes tussen het gehakt en de spinazie doen. En dit dan 20 minuutjes in de oven... Heeeeelijk!
Recept - Spaghetti met spinazie en spekjes - Albert Heijn Gisteren gemaakt. Lekker makkelijk, snel en lekker! Zoontje at lekker de spinazie op. Manlief vond het voor herhaling vatbaar. En ik heb 2x opgeschept
Kan je denk beter die spinazie boursin pakken, die is ook heel handig. Heb van de week ook spinzaie mozzarella meegenomen. Ben benieuwd.
Ik maak die mexicaanse schotel íets anders. Ook met courgette namelijk ( hmmmm, honger! ) 400 gram kipfilet Taco seasoningmix 1 paprika 1 courgette 1 blikje mais 2 rode uien 1 ( grote ) beker crème fraîche Zakje geraspte kaas Tacochips Oven op 200 graden zetten. Kipfilet in stukken snijden, seasoningmix erover heen doen. Uien snipperen. Kipfilet en uien in de olijfolie bakken. Als de kipfilet gaar is, de in stukjes gesneden paprika en courgette toevoegen. 5 minuten op hoog vuur bakken. Als laatste de mais toevoegen ( mag ook een half blikje zijn trouwens ). Verwarmen, ondertussen ovenschaal invetten. Je baksel in de ovenschaal scheppen, en goed aandrukken. Daar overheen de crème fraîche, laag geraspte kaas, tacochips als een laagje daar overheen, daar overheen nog een laag kaas. 10 minuten in de oven en klaar! Wij eten er pandanrijst bij.
En van een ander fora: KIPNUGGETS MC MAMA Je snijd 3 kipfiletjes in repen/stukken en doet deze in een zak of tupperware bak met yoghurt marineren. Minimaal twee uur, maar het is echt het lekkerst als je het 's ochtends al doet en het de hele dag erin laat staan. Je neemt 2 pakjes tucjes en verkruimeld deze in een theedoek (lekker met de deegroller op rammen ) Ik neem altijd de soort met zout en peper, maar je hebt verschillend gekruide varianten bij de tucjes zitten. Je neemt de stukjes uit de bak en paneert deze met aanhangende yoghurt in de 'tucjeskruim'! (beetje er doorheen rollen, aandrukken en bestrooien) en dan leg je ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. * 20 minuten op 200 graden moet genoeg zijn! Erg lekker! Die Zweedse schotel wil ik van de week maken.
Nelta, sorry even offtopic, maar wat heb je een mooi dochtertje. Dat denk ik iedere keer als ik je profielfoto zie (wilde ik even met je delen )
Ik heb ook nog een lekker en makkelijk recept. Nodig: Crème fraiche Gedroogde chili Pot geroosterde paprika's Knoflook Rode pesto Kipfilet Meng de rode pesto, geperste knoflook en wat gedroogde chilipeper door de crème fraiche. Wat peper en zout erdoor. Vet een ovenschaal in. Leg daarin de geroosterde paprika's. Snij de kipfilet op een aantal plekken lichtjes in en leg ze op de geroosterde paprika's. Daarna het crème fraichemengsel er overheen. 30 minuten in de oven op 200 graden. Lekker met gebakken aardappeltjes.