Als ik écht geen tijd heb om te koken dan maak ik pasta met spinazie en zalm: * pasta * spinazie a la creme * zalmfilet * boursin zalm roerbakken, spinazie erbij, boursin erbij. c'est tout Oh... Ik zie dat ik nogal spuit 11 ben
Pilav (zelf aangepaste versie) Ingrediënten voor 4 personen 500 g kipfilet, of kalkoenfilets 1 blik perzikken, 1 groot blik tomatenpuree, 2 eetl ketjap, 2 tl sambal, 1 ui, olijfolie, rijst, Voorbereiding Kipfilet in blokjes snijden, ui snipperen, Perzikken in blokjes snijden, Bereidingswijze Kook 300 gr rijst, giet af na 7 minuten koken en laat het 15 minuten staan, met het deksel op de pan. Bak de kip even aan, en doe de ui erbij. Daarna de ketjap, en sambal,laat dit even lekker bakken. Doe dan de tomatenpuree erbij, en roer even door. Doe dan al het sap van de perzikken erbij en laat dit alles even zachtjes sudderen. Als laatste doe je de geneden perzikken er bij. Als de saus te dun is kun je dat evt binden met maizena.
Oké, hier komt de allermakkelijkste, maar wel lekker: Ingrediënten: - (gerookte) kipfilet of kalkoenreepjes - zakje Italiaanse roerbakgroenten - pitahbroodjes - pesto - knoflook Roerbak de groenten kort met een teentje knoflook, de kip/kalkoenreepjes en een schepje pesto. Toast de pitahbroodjes in een broodrooster Snij de broodjes open en bestrijk de binnenkant met een beetje pesto Vul de broodjes met het vlees/groentenmengsel en klaar is Kees!
Hier ook nog 2: Groentenrisotto met brie: Ingrediënten: Italiaanse roerbakmix Italiaanse kruiden Risottorijst Bouillonblokje Brie Zakje Italiaanse roerbakgroenten opbakken met Italiaanse kruiden. Risottorijst en bouillon erbij. Ongeveer 20 minuten op laten staan en opletten dat het niet droogkookt. Als de rijst goed is, gas uitzetten en de brie erdoor doen. Nog even laten staan, zodat de brie kan smelten. Tikka Massala: Ingrediënten: Kipfilet Tikka Massala pasta van Patak Oosterse roerbakmix Basmatirijst Bouillonblokje Kaneel Kip in blokje snijden en bakken met de tikka massala pasta. Daarna de groente erbij. Vervolgens de rijst, wat kaneel en bouillon erbij en 15 minuten laten pruttelen.
deze is nog makkelijker Macaroni koken, een blikje tomatenpuree erdoor, een blikje smac in dobbelsteentjes erdoor en klaar. Ketchup erbij, klaar.
'gewoon' macaroni is ook niet moeilijk toch, macaroni koken, gehakt met een ui rullen, groentepakket en een pakje tomatensaus erdoor. Eventueel kruiden erbij.
Broodje kip-gyros: Kip marineren in gyros kruiden, bakken. Lekker met een stokbroodje en knoflooksaus! En wat sla ertussen. En inderdaad je kan er van alles bij doen: champignons, paprika etc. Heerlijk!
Mexicaanse wraps -Kip of gehakt bakken -Zak (tegenwoordig weer in pot) mexicaanse groente van Hak -evt. verse groente toevoegen Wraps vullen met dit mengsel, oprollen en in een ovenschaal doen. Beetje geraspte kaas erover en even in de oven laten smelten. Lekker met guacemole, salsasaus en/of zure room.
Mijn makkelijkste pastarecept: 1 salamiworst (250g) in de lengte doorsnijden en dan in plakjes. 500g tomaten in blokjes 1 ui gesnipperd 500g spinazie beetje room paar eetlepels pesto (optioneel) penne Penne koken. Salamiplakjes even snel bakken, gesnipperde ui er bij. Spinazie er door tot warm of geslonken (afhankelijk diepvries/vers). Tomaatjes er bij en paar minuten doorwarmen. Flinke scheut room (kookroom of slagroom) er door en 3-4 eetlepels pesto. Gekookte penne door de saus scheppen. Dochter vindt dit echt heerlijk, wij doen het soms met, soms zonder spinazie. Is eigenlijk een recept van de AH, maar dan zonder pesto.
Wat een heerlijk topic, ik heb alle recepten opgeslagen, lekker voor door de weeks om een heel scala aan nieuwe makkelijke, snelle receptjes te hebben!
Ik heb nog een super snel recept dat ik ooit zelf bedacht. Duurt nog geen tien minuten om te maken. Couscous courgette rozijnen cherry tomaatjes gezouten cashewnoten rode ui Couscous volgens verpakking klaarmaken. Klein beetje zout en peper doorheen. Rode ui en courgette klein snijden. In wok met olijfolie doen. Aan het eind de cherry tomaatjes (halveren), cashewnoten en rozijnen mee wokken. Couscous erdoor scheppen en klaar.
Voor de vegetariers onder ons: Benodigdheden: Eieren ( 1/2 per persoon ) Uitje Pakje bladerdeeg Spinazie Kruiden Geraspte kaas Bereiding: Kook 4 eitjes hard. Fruit een uitje in de pan. Zorg ervoor dat al het vocht uit de spinazie is, nadat het vocht eruit is kruid je de spinazie naar smaak en meng dan het uitje door de spinazie. Bedenk dan een bladerdeegplakje met wat spinazie, leg daar bovenop een ei en boven op het ei weer spinazie, je moet zeg maar een beetje het ei inpakken met spinazie, leg dan boven weer een plak bladerdeeg en maak het pakketje dicht. Bestrijk de bovenkant met wat ei en strooi daar geraspte kaas overheen. Verwarm de oven voor op +- 180 en doe ze dan ongeveer 20 min in de oven tot ze goudbruin zijn.. Eet smakelijk.
spaghetti carbonara met Boursin Boursin Cuisine 2 teentjes knoflook spaghetti 250 gram spekreepjes pijnboompitjes rucola oude geraspte kaas. olijfolie in een wokpan knoflook pellen en in stukjes snijden bij de olijfolie indoen spekjes erbij en 10 min op zacht vuur laten bakken ondertussen spaghetti koken en met lauw water afspoelen bij spekjes indoen en roerbakken boursin erdoor roeren ondertussen pijnboompitjes lichtbruin grillen en rucola wassen geraspte kaas erover heen lekker met stokbroodje met kruidenboter uit de oven.
Mijn simpele toperecht! Drie knoflook, twee uien, een blikje ansjovis in echt veel olie bakken en blijven hutselen, best lang Een gesneden red peper erbij Dan tomaten in stukjes, vers, er heel kort op laatst bij doen inclusief groene olijven zonder pit. Dit mengen met de spaghetti en lekker verse parmezaanse kaas eroverheen! Gegarandeerd een groot succes!!!