Mama's die gaan voor een 2e kindje! Deel 3

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Meisje93, 23 jun 2018.

 1. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  @Yesera jeetje ook voor jullie dus een heftige tijd. Goed dat je man er snel bij was met zijn longontsteking. Wel heel heftig voor jullie dat hij weer met zijn depressie zit en dat dit ook zo een effect heeft op jullie oudste zoon. Fijn dat je hem af en toe even 1 op 1 mee neemt, zal hij extra van genieten.
  Jongste nog maar 1 slaapje, jeetje wat gaat dat hard. Balen dat hij net weer wen stukje koek te pakken heeft gekregen voordat jullie de test konden doen. Nu inderdaad hopelijk toch genieten van jullie welverdiende vakantie.

  Hier vrijdag bij consultatiebureau geweest kleine en hij is 10 kilo en 79,5 cm net onder de middellijn dus hartstikke netjes.
  Ja wij gaan zeker eerder beginnen, deze maand even kijken hoe me cyclus is en dan vanaf volgende ronde gaan we er voor. Heel spannend weer!
   
 2. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.924
  1.497
  113
  @Joyce2013: spannend hoor! Geniet er maar van en hopelijk is het snel raak!
  Mooie lengte en gewicht heeft de kleine. Onze jongste zat vorige maand op 77 cm en 10,1 kg. Wij vinden juist dat hij langzaam is. De oudste zat met 13 maanden al op 1 slaapje, terwijl de kleine nu 16 maanden is. Maar ik las al dat rond 18 maanden naar 1 slaapje gemiddeld is, dus door onze oudste is ons referentiekader gewoon verkeerd :roflmao:. Hij was ook heel snel met praten en zei op deze leeftijd al 2 of 3 woordjes achter elkaar. Dus ook daar vinden we de jongste langzaam in, maar dat is hij helemaal niet.
  De oudste is natuurlijk al bijna 7 en maakt hoe papa zich voelt nu heel bewust mee. Daarnaast is de leeftijd van hem een trigger bij mijn man. Daardoor weet hij even niet zo goed hoe hij met de oudste om moet gaan. Maar gelukkig wil hij onze kids een beter leven geven dan hij heeft gehad, dus neemt alle hulp aan om dat ook voor elkaar te krijgen.
   
 3. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Grappig he hoe je je eerste kind als graadmeter neemt en dat soms helemaal niet het gemiddelde is. Onze eerste was met alles wat “laat” dus wij vinden de jongste juist heel snel haha.
  Oke 18 maanden nou ben benieuwd wij hebben nogal slaapkopjes. Oudste heeft tot 4 jaar middagdutje gedaan, omdat hij naar school ging kon het niet meer.

  Wat ontzettend vervelend voor je man, lijkt me heel erg lastig als je een heftig trauma hebt meegemaakt. Super dat hij alle hulp aanneemt en het wil omzetten in positiviteit voor de kids.
   
 4. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  @Yesera Met de meisjes gaat het goed.
  E. Begint zich weer heel erg te vervelen thuis. Heeft dus veel aandacht nodig.
  F is weer helemaal opgeknapt en lijkt ook eindelijk uit de sprong te zijn.
  Het ging heel goed qua lichamelijk tijdens vakantie.
  Nu net 2 dagen achter elkaar gewerkt en begin het gelijk alweer te voelen.
  We gaan het wel weer zien.
  Hebben een heerlijke vakantie gehad. Wel net in de heetste week. Dus was soms wel afzien. Maar desondanks toch genoten.

  Och wat zwaar voor je. En vooral vervelend voor je man dat hij weer last heeft van een depressie. Inderdaad eerst maar weer eens ervoor zorgen dat hij alles op de rit heeft.
  Want dan moet hij weer zeker met de medicatie stoppen als jullie voor een derde willen gaan?
  Ook moeilijk voor je oudste. Wel prettig dat jullie dat in de gaten hebben en het zo goed en leuk mogelijk voor hem proberen te maken.
   
 5. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.924
  1.497
  113
  @Meisje93: is E. al toe aan school? Dat was bij onze oudste in ieder geval wel zo. Fijn dat het met de meisjes goed gaat. Ik heb bij onze jongste de sprongen helemaal niet gemerkt, bij onze oudste wel. Bij de jongste werden die waarschijnlijk overschaduwd door de onrust van zijn allergieën.
  Wat vervelend dat je na 2 dagen werken je lichamelijk klachten alweer begint te voelen. Ga je nog steeds naar een fysio of zo? Ik ben toen het lichamelijk slecht met mij ging begonnen met wekelijkse fysio. Daar doe ik veel oefeningen voor opbouw van stabiliteit en daarnaast ook kracht en conditie. Ik heb daar ontzettend veel baat bij. Bij mij wordt dat door mijn chronische aandoening wel 100% vergoed.

  Mijn man zou idd weer moeten stoppen om een 3e kindje te kunnen verwekken. Geen goed idee op dit moment ;). De psychiater had hem 3 jaar geleden ook medicijnen gegeven om de bijwerkingen van die andere medicijnen mogelijk op te heffen. Die waren destijds niet nodig omdat ik de maand ervoor in verwachting raakte van de jongste. Mogelijk zou hij tzt dat nog uit kunnen proberen om te zien of dat idd het gewenste effect heeft. Vandaag had hij gelukkig een hele goede dag. Heeft weer een gesprek gehad met een hulpverlener waar hij goede inzichten van kreeg. Ook heeft hij een heel goed gesprek gehad met de oudste en daarbij een stukje dwarsheid bij hem doorbroken. Daardoor voelde mijn man zich voor het eerst in tijden weer happy. Dus goed om te zien dat er weer kleine stapjes vooruit zijn.
  Bij de jongste ben ik weer begonnen met antihistamine en de huiduitslag begint daardoor beter weg te trekken. Ik probeer hem nu steeds meer voedingen kunstvoeding te geven in plaats van borstvoeding. Meestal begint hij goed met de fles, maar wil daarna nog even aan de borst. Hij heeft veel zuigbehoefte :rolleyes:. Zal ook wel komen door weer onrust in zijn buik door de pinda, ei en soja die hij binnen heeft gekregen en nog niet overheen gegroeid is. Zuigen verlicht de pijn.
   
 6. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  @Yesera ja die is heel erg toe aan school! Daarom gaat ze nu nog even een half jaartje naar de peuterspeelzaal.
  Kan ze ook alvast soort van naar school. :)
  Haha grappig! Hier juist andersom, oudste nauwelijks last van gehad. Jongste lijkt er wel wat gevoeliger voor. Maar om eerlijk te zijn, is dit de eerste echte sprong die mij opvalt.
  Yep tot nu toe wekelijks bij een fysio geweest! Helaas stopt mijn vaste therapeut daar. :( maar bij de laatste behandeling was alles nog goed! Alleen bovenrug wat vast, maar dat is met kraken weer los. Was er toen 3 weken niet geweest ivm vakantie.
  Nu 2 dagen gewerkt en gelijk weer knudde..
  Ah super dat jij alles vergoed krijgt! Hier moet ik op gegeven moment alles uit eigen zak betalen. Voor kracht en conditie ga ik 2x per week naar de sportschool. Heb van de fysio een lijstje meegekregen welke apparaten ik moet doen. Die goed zijn voor mijn stabiliteit.

  Wat fijn dat je man vandaag een goede dag heeft! Voor jou ook heel prettig!
  Wat super dat de kleine man beter zijn kunstvoeding drinkt. Ach zo sneu voor hem, hopelijk is zijn buikje snel weer rustig.
   
 7. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  @Yesera wat ontzettend fijn dat je man een goede dag had, hopelijk is dit een mooi begin en gaat het vanaf nu in een stijgende lijn omhoog.
  Wat super dat hij ook een goed gesprek met jullie oudste zoon heeft gehad en daarbij zijn dwarsheid heeft doorbroken. Een goede dag voor jullie als gezin, fijn!

  Hopelijk is de buik van de kleine man er snel weer boven op en tot die tijd maar nog wat extra verwennen met de borst. Kleine man is op de goede weg toch, beetje extra troost nu mag best. Zolang jij het ook nog als fijn ervaart is het juist mooi toch.

  @Meisje93 je bent er maar druk mee, 2 dagen sportschool en dan ook nog fysio. En erg vervelend dat het door het werken dus weer slechter gaat. Hoop voor je dat het beter mag gaan want dit is we echt waardeloos meid.
   
 8. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  @Joyce2013 Yup, heel waardeloos helaas.
  Als er geen verbetering zal komen. Zal ik helaas toch aan een omscholing moeten denken. Maar daar wil ik voorlopig niet aan gaan denken.
   
 9. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Nee wilde het al niet zeggen maar ben bang dat je voor je eigen lijf op den duur er niet onderuit komt. In de ziektewet is ook niet wat je wilt. Echt waardeloos maar wat je doet is ook fysiek zwaar werk. Ik zit op kantoor op me bibs de hele dag, van jouw lijf word zoveel gevraagd.
   
 10. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  Nee dit is ook niks. Werk wel gewoon mijn contacturen. Doe ook al mijn werkzaamheden. Maar ipv. 6 bewoners wassen/aankleden doe ik er bijv. 3 En dat is blijkbaar nog steeds de max. :(

  Haha ja dat zou voor mij ook beter zijn. Maar pfoe weet niet of ik dat kan.. Maar wie weet zal het toch een keer moeten.
   
 11. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Misschien de planningen maken oid, wie weet is er intern wel iets mogelijk. Je baan is gewoon lichamelijk heel zwaar misschien combinatie van en iets op kantoor en bewoners verzorgen? Je kunt altijd een balletje opgooien ze hebben vast liever dat jij je ook lichamelijk goed voelt.
   
 12. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  Ja klopt. Nog een collega loopt met vlagen in de ziektewet met dezelfde klachten.
  En die is bijna naar haar het planbureau vertrokken. Uiteindelijk toch bij ons gebleven.

  Combinatie zou misschien ook nog een uitkomst zijn. Ja dat is zeker waar!
  Nu kost de organisatie het nog geen geld. Maar dat zal ook binnenkort wel een keer gaan gebeuren denk.
   
 13. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Dat bedoel ik en dan zullen ze neem ik aan graag met je meedenken voor een passende oplossing.
   
 14. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  Vast wel.
  Is voor hun dan ook beter.
  Al hoop Ik nog heel erg dat ik genoeg herstel om mijn werk voorlopig nog te kunnen blijven doen.
   
 15. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Snap ik helemaal hoor, hoop ook echt voor je dat het met de juiste fysio en oefeningen beter word.
   
 16. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  Thnx!


  Wanneer ga je met de ovulatietesten beginnen?
   
 17. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Ja lastig denk van het weekend, geen idee hoe lang me cyclus nu is. Was vorige keer zwanger worden rond de 32 dagen steeds, met korte lf van 10/11 dagen. Ga daar nu weer van uit maar kan ook korter of langer zijn natuurlijk. Denk vrijdag beginnen voor de zekerheid haha.
   
 18. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Vandaag wat spotting/oud bloed, wel even tampon in gedaan, wil geen vieze slip hahaha.
  Maar lijf is lekker aan het ontpillen dus weer, voor de zekerheid ook even ovu testje gedaan maar die is eigenlijk zoals verwacht negatief. Heb ook al dagen hoofdpijn dus merk dat me lijf hard aan het werk is met resetten :)
   
 19. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  31.012
  12.669
  113
  Nou maar goed dat je deze ronde nog even overslaat.
  Wel vervelend van die hoofdpijn zeg. Wat hormonen wel niet met je kunnen doen heh.
   
 20. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  3.086
  1.601
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Ja echt hoor vergeet je allemaal weer hoe vervelend je je voelt als die hormonen uit je lijf moeten. Wil dat ook echt even de tijd gunnen, hebben geen haast met zwanger worden. Dus mocht ik me volgende maand nog niet lekker voelen en de boel in de war skippen we die ronden ook gewoon. Het word de laatste keer dus wil er ook echt wel goed de tijd voor nemen.
   

Deel Deze Pagina