Draadjesvlees

Discussie in 'De lounge' gestart door Ladycake, 13 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ladycake

    Ladycake Bekend lid

    14 mei 2011
    531
    0
    0
    Dag allemaal!

    Heeft iemand "het" recept voor draadjesvlees?
    En dan echt lekker van sucadelapjes?
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik maak het zo:

    vlees kruiden met silvo kruiden voor rundvlees.
    Dan ff aanbraden in olie en croma.
    Warm water erbij laurier blaadje half pakje roomboter en ontbijtkoek. ( en bij de jus wat sambal )

    Ohh en vlees op kamer temp en water warm anders word t vlees taai..
     
  3. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Simpel recept.

    Sucadelappen
    peper en zout
    azijn
    bouillonblokje
    ui
    laurierblaadjes
    kruidnagel
    water
    en om saus te binden, stukje ontbijtkoek.


    Vlees kruiden, rondom bruin bakken, uien toevoegen, even laten fruiten, en dan de rest toevoegen en dit zo 4 uurtjes laten sudderen. Als laatst doe je er de ontbijtkoek bij.
     
  4. kimlovesbobby

    kimlovesbobby Actief lid

    16 okt 2013
    180
    0
    0
    heerlen
    weet je wat ook heel erg lekker is, maar dan niet traditioneel draadjesvlees??
    stuk rundvlees aan 1 stuk kruiden met peper en zout, even goed rondom aanbraden. 1 liter coca cola toevoegen en een pakje franse uiensoep.
    dit zo'n 1,5 uur laten sudderen, (totdat het vlees helemaal gaar is). het klinkt heel vreemd, maar is echt vreselijk lekker, smaakt totaal niet naar cola.
    heb het recept van mijn zusje en het is tegenwoordig het favoriete vleesgerecht hier thuis.
    kan trouwens ook met varkensvlees gemaakt worden.
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    Met mijn recept kan het niet mislukken :D

    sucadelappen op kamertemperatuur laten komen..dan insmeren met mosterd (dun laagje) en peper en zout. Dan in een braadpan flink wat boter laten smelten en wachten tot de bubbeltjes verdwenen zijn. Dan de sucadelappen aanbraden...je moet er zoveel tegelijk doen als op de bodem van je braadpan past...heb je er meer dan eerst wat erin past, even eruit halen en dan de rest. Als alle sucadelappen aangebraden zijn bak je wat gesnipperde ui in het braadvet. Dan 2 of 3 tomaten in parten erin. De sucadelappen erbij en onderzetten met water..zorg dat je heet water pakt anders wordt het vlees taai, een flinke scheut azijn (dan wordt het goed zacht)..dan 2 laurierblaadjes en 3 kruidnagelen erbij.
    dan de deksel op de pan..moet goed afsluiten. En laten staan tot het vlees van je vork afvalt. Regelmatig checken of het nog goed onderstaat...en wederom alleen heet water erbij.
     
  6. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Grootmoeders draadjes vlees maak ik zo:
    Riblappen bestrooien met peper en zout en aanbakken op hoog vuur in boter. Tot ze beide kanten mooi bruin zijn.
    Vlees uit de pan halen en een uitje erin fruiten.
    Beetje bloem erdoor en even doorroeren.
    Afblussen met een scheutje azijn.
    Water of bouillon toevoegen (zoveel dat het vlees bijna onder water staat als je het er terug in doet).
    2 laurierblaadjes erin en mespunt kruidnagelpoeder.
    Vlees weer in de pan en met deksel erop (beetje schuin) 3 tot 4 uur op allerlaagste pitje laten sudderen.
    Als het vocht opraakt beetje water toevoegen.

    Heerlijk! Ben gek op draadjesvlees!
     
  7. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Precies deze, maar soms vervang ik water en/of bouillion voor bruin bier of bokbier...
     
  8. Angela123

    Angela123 Niet meer actief

    wat ik heerlijk vind

    halve kilo aardappels
    winterpeen
    preitje
    guiness bier 1 flesje
    600 gr sukadelappen/runderlappen
    croma
    1 liter runderboullion
    mosterd
    pure chocolade

    lappen even inzouten en peperen om en om aan braden, boullion erbij dan de rest gesneden en schoongemaakt erbij. Eetlepel mosterd paar stukjes pure chocolade

    en vier uur laten staan op het vuur (minimaal)
    en dan liefst de volgende dag opeten
     
  9. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.373
    343
    83
    Vrouw
    Wij kruiden het, bakken het aan beiden kanten aan
    Warm water erbij ( nooit koud water doen dat word taai)
    Of bouillon,

    En dan 6 uur Laten sudderen, met 4 uurtjes is het ook wel klaar en lekker maar wij houden ervan dat als je het uit de pan probeert te prikken met een vork het gewoon spontaan uit elkaar valt haha
     
  10. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Ik kruid het met peper zout en knooflookpoeder, aanbraden, afblussen met bouillon, scheut rode wijn. Later wat ontbijtkoek.
     
  11. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Do I need to say more? :);)
     
  12. Ladycake

    Ladycake Bekend lid

    14 mei 2011
    531
    0
    0
    Hmmm dank je wel allemaal!

    En nu moet ik nog kiezen haha
     
  13. Ladycake

    Ladycake Bekend lid

    14 mei 2011
    531
    0
    0
    Bedankt! Het is jouw recept geworden wat nu op het vuur staat te pruttelen. Ben heeeel benieuwd!
     
  14. tuc

    tuc Niet meer actief

    Haha ik ook. Als je nu van een beetje lekkere dikke jus houdt kun je op het laatst binden met een beetje bloem, maar als je wat meer smaak wil..2 plakjes ontbijtkoek..
     

Deel Deze Pagina