De titel zegt het al.. ik heb zonder erbij na te denken tijdens een etentje vanavond een aantal hapjes chocolademousse meegegeten van mijn man.. Ik stond er totaal niet bij stil en achteraf kreeg ik een halve hartverzakking.. Ik ga er vanuit (gezien het soort restaurant) dat het een verse chocolademousse is geweest en dus met rauwe eieren gemaakt Moet ik me zorgen maken? Merk ik er iets van als ik toch hierdoor besmet ben geraakt, dus oftewel, word je dan echt ook ziek zelf? Hoop dat iemand me kan helpen/geruststellen...
Ik zou me niet zo druk maken. Ik heb nog nooit een salmonella besmetting opgelopen van een chocolade mouse
O joh ik denk die heeft minstens per ongeluk xtc tabletten genomen ipv paracetamol. Salmonella merk je wel op hoor, dan is de wc je grootste liefde. Maar zeer weinig eieren zijn ermee besmet. Dus relax, je kan er niets aan veranderen de kans is zeer klein.
In Nederland zijn echt maar heeeel weinig eieren besmet vanwege extreem goede controles bij dieren en vervolgens een verbod op verhandelen van eieren áls een kip besmet is, en dan zit de bacterie ook nog voornamelijk op de schaal en niet ín het ei. De kans op salmonella-besmetting via rauw ei is heeeel klein dus! Desalniettemin beter vermijden, maar als je ‘t toch per ongeluk eet, is het echt niet nodig er over te stressen. En mócht je net die pech hebben dat het wel besmet was, dan is de kans heel groot dat je gewoon fikse buikgriep-verschijnselen krijgt en that’s it.
Bedankt voor de snelle reacties ladies!! Jullie hebben me gerust kunnen stellen.. Ik was eerst nog redelijk kalm hoor, maar toen ik thuis kwam ging ik op internet kijken en toen zag ik de meest paniekerige reacties voorbij komen op andere forums, waardoor ik denk ik een beetje in paniek raakte Maar het gevaar is dus de kleine kans op salmonella besmetting waardoor je zelf ziek kan worden en je erg beroerd kan voelen..
Ik eet zelf gewoon de hele zwangerschap zacht gekookt ei (of eten met rauw ei erin). Ik weet dat het tegen het advies in is! In Nederland is de kans op besmetting ultra klein, en mocht je ziek worden is er geen gevaar voor de baby zoals bij toxoplasmose of listeria. Tijdens je zwangerschap ben je er gewoon kwetsbaarder voor en heb je een iets groter risico op uitdroging, vandaar het advies dit te mijden. In bijv Engeland is het volgens mij al tijden geen advies meer omdat de eieren worden gewassen waardoor salmonella uit ei bijna niet meer voorkomt. Dus geen zorgen, zeer kleine kans en zelfs bij besmetting geen direct gevaar voor de kleine maar snel aan de bel trekken om uitdroging te voorkomen.