Budget!!!! Recepten voor 2 onder de vijf euro

Discussie in 'De lounge' gestart door dnc, 1 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dnc

    dnc Actief lid

    16 feb 2014
    323
    0
    0
    Ik dacht dit is een handige manier, om recepten uit te wisselen en het ook nog een uitdaging te maken om het budget te houden!
    Komt u maar met lekker recepten
     
  2. Melief

    Melief Niet meer actief

    -pasta
    - spinazie a la crème
    - kruidenkaas (zo'n bakje smeerspul)
    - spekjes of hamblokjes
    - evt geraspte kaas of pijnboompitten

    Pasta koken, spekjes aanbakken en spinazie en kruidenkaas erbij en eet smakelijk :)
     
  3. MI87

    MI87 VIP lid

    21 dec 2012
    5.119
    1
    0
    Je kunt eens op de site van huishoudplaza kijken. Daar staan altijd nuttige dingen wb huishouden en schema's maar ook budgetmenu's. Er is daar ook een link naar een weekmenu voor alle aanbiedingen die er die week gelden in de supermarkten. Moet je zeker eens kijken!
     
  4. dnc

    dnc Actief lid

    16 feb 2014
    323
    0
    0
    Klinkt lekker!!
     
  5. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
    Deegbodem met gehakt en spinazie

    Nodig:

    - Deeg
    - Spinazie
    - Gehakt
    - Half ui
    - Teentje knoflook
    - Gehaktkruiden
    - Zout (weinig)
    - Peper

    Hoeveel?
    Genoeg om de deeg mee te vullen.

    1. Laat het gehakt bruin bakken in een koekenpan. Gooi er gehaktkruiden bij.
    2. Snijd de ui en het teentje knoflook, voeg deze toe bij het gehakt in de koekenpan en laat dit een tijdje staan, af en toe roeren.
    3. Voeg de spinazie toe en roer het door de andere ingrediënten.
    4. Maak op smaak met gehaktkruiden, zout en peper.
    5. Doe het deeg in een schaal en voeg wat in de koekenpan zit toe.
    6. Bestrooi met kaas en vouw het resterende deeg eroverheen.
    7. Zet in de oven tot er een mooi bruin korstje ontstaat.
    8. Klaar.
     
  6. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
    Ik gebruik trouwens heel veel recepten van de AH website. Daar heb je ook een optie om budget te kiezen en kun je eventueel aangeven welke ingrediënten je graag wilt gebruiken.
     
  7. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
  8. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Wij vinden de snelle tomatensoep van AH onwijs lekker…

    Doen er zelf wel wat extra kruiden, paprika en laten spaghetti ook meekoken zodat we soort vermicelli hebben..

    1 ui, gesnipperd
    2 stengels bleekselderij, in boogjes
    2 worteltjes, in plakjes
    2 eetlepels olijfolie
    500 ml gezeefde tomaten
    500 ml groentebouillon, van tablet
    8 blaadjes verse basilicum, in reepjes
    4 volkoren soepstengels

    n soeppan ui, bleekselderij en wortel in olie 5 min. fruiten. Gezeefde tomaten en bouillon aan groenten toevoegen en aan de kook brengen. Soep 5 min. zachtjes laten koken en op smaak brengen met zout en peper. Basilicum voor serveren over soep strooien. Serveren met soepstengels.
     
  9. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Wij eten vrijwel altijd onder de €5,-. Maar zonder of met minimaal vlees gaat dat al snel als je op aanbiedingen let ;)
     
  10. Cabb

    Cabb Niet meer actief

    Heel simpel recept waar ik helemaal dol op ben, misschien niet zo heel gezond maar wel spotgoedkoop. Recept is zeker wel 5 of 6 porties dus je kunt de kosten nog door 3 delen ook, ik doe de rest altijd in bakjes in de vriezer en is opgewarmd ook super lekker.

    1 pak spaghetti(40 cent)
    2 boullion blokjes
    2 teentjes knoflook
    2 blikjes tomatenpuree(40 cent)
    1 blik boterhamworst in blokjes snijden(1.50)
    2 uien fijnsnijden

    Spaghetti gewoon koken.
    Uitje bakken met de knoflook, boullionblokjes toevoegen en de tomatenpuree.
    Prutje en blokjes boterhamworst bij de spaghetti gooien en alles doorwarmen.

    De spaghetti is zelfs nog het lekkerste als je het 's ochtends of de dag ervoor al gemaakt hebt. Ik doe er zelf nog lekker wat geraspte kaas overheen wat ik uiteraard zelf rasp ;).
     
  11. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Bedoel je bladerdeeg?
     
  12. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.018
    548
    113
    gister gemaakt

    bulgur salade

    bulgur koken, cherrytomaatjes in stukjes snijden, ui in stukjes snijden en twee of drie groene pepers. deze door de bulgur mengen en als laatste 1 eetlepel of twee is naar smaak knoflookmayonaise erdoor heen scheppen. lekker met rucola en een stukje brood
     
  13. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
    Ja bladerdeeg. Had het ooit vertaald vanuit een Engels recept dus vandaar dat sommige woorden misschien niet helemaal duidelijk zijn. ;)
     
  14. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Meestal is voor 2 dagen maken altijd erg voordelig.

    Vegetarische rijst met kokossaus

    -Kokosmelk ( 2 blikken fairtrade) 1,60
    - Rijst ( maakt niet uit welke..) 1
    - Heel veel groenten ( blikken bonen, doperwten, paprika doe ik zelf meestal) 3 euro
    - gebakken ui 0,60 cent

    Groenten bakken in Olijfolie en kruiden met wat je lekker vindt. O.a. knoflook

    Als de groenten klaar zijn de koksmelk erbij en even warm laten worden.
    Rijst koken en klaar

    Dit is voor 2 dagen ( je kunt alles invriezen voor de week erna)

    Totaal: 3,10 euro per maaltijd ( is echt veel en vult...en is erg gezond)


    Pasta met worst, wortelen en kookroom

    Volkoren pasta koken
    Worstjes in plakjes snijden en opbakken samen met de wortelen en de ui. Lekker kruiden met knoflook zout en peper. Kookroom erbij en even warm laten worden.
    Broccoli er apart bij serveren ( gekookt)
    -Volkoren pasta 1 euro
    - zak wortelen ( lekker veel) 1,20
    - kookroom 2 keer 1,50 ( eigen merk AH)
    - worstjes 2 euro
    - ui 0,50
    - broccoli 1 euro

    Ook weer voor 2 keer ( pasta in 2 keer koken, dus alleen de saus in de vriezer.

    Totaal per keer: 4,10 euro
     
  15. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ik weet niet of je veel (gedroogde) kruiden hebt? Ik heb een hele hoop potjes, aanschaf is in eerste instantie misschien redelijk prijzig maar omdat je er zooooo lang mee doet uiteindelijk heel voordelig :)

    Wat dacht je van gevulde aubergines? Voor twee personen:

    2 middelgrote aubergines
    wat olie
    1 ui, fijngehakt
    1 teen knoflook, fijngehakt
    1tl gemberpoeder
    1tl chilipoeder
    1/4e tl kurkuma (turmeric)
    1tl zout
    1 tl koriander poeder
    1 tomaat in blokjes
    350-400gr gehakt
    1 groene paprika in blokjes gesneden
    1 oranje of rode paprika in blokjes gesneden
    2 el verse koriander, fijngehakt
    1 blikje tomatenpuree

    Aubergines in de lengte halveren, vruchtvlees verwijderen, aubergines invetten met wat olie en in schaal zetten.
    Olie verwarmen in ketel en ui en knoflook aanfruiten totdat ze goudbruin zijn. Gemberpoeder, chilipoeder, kurkuma, zout en korianderpoeder toevoegen en daarna ook de tomaat. Vuur wat lager zetten en ong 5 minuten laten pruttelen, af en toe roeren. Dan gehakt toevoegen en ong 7-10 minuten aanbraden. Hierna kunnen de paprika's en verse koriander er ook bij. Even doorwarmen en blikje tomaten puree toevoegen.
    Gehaktmengsel in aubergines scheppen, randen van aubergine ook nog met wat olie insmeren en dan kan de ovenschaal een uurtje in de oven op 180 graden (of totdat bovenkant bruin is).
     
  16. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
  17. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Hier wat makkelijke goedkope maaltijden.
    Niet super speciaal maar voor doordeweeks prima.
    Ik haal alles bij lidl.

    Varkensfiletlapjes (5stuks) 3,39
    Zak diepvries groente 1,19 (700gr)
    Zoete aardappelen 2,55

    Totaal €7,13
    Hier kunnen 2x 2 personen van eten dus €1,78 per persoon

    Steenovenpizza tonijn (zitten 2in) € 2,69

    Rijst
    Broccoli (met uitje knoflook en ketjap wokken)
    Kip
    Weet niet precies hoeveel het is maar zeker onder de €5!
     
  18. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Je kan het natuurlijk zo goedkoop maken hoe je wilt. Door het goedkoopste te halen bij verschillende winkels. Ik zelf vind bet leuk om "luxe" producten te verwerken in recepten die dan uiteindelijk goedkoper zijn.

    Zalm pasta

    Gerookte zalm, venkel, 2/3 stk winterpenen, penne/vlindertjes, creme fraiche, snufje peper.

    -Snij de venkel, winterpeen ter grote van de pasta. Doe dit in 1 pan en kook zolang het gaar is.
    - giet het water af en doe het bakje creme fraiche er + de peper.
    - versnipper de zalm en gooi deze vlak voor serveren er bij in.
    ----—----------------------------------------
    Pizza wrap

    Wraps, pastasaus, paprika, ui, geraspte kaas, eventueel +feta kaas

    Wrap besmeren met de saus en alles er op leggen. 15/20 min op 200 graden.

    Pastasaus zou je ook kunnen vervangen door opgebakken tomaat.
    ------------------------------------------

    Aspergesoep

    2 potten asperge, bouillon, hamblokjes/gerookte kip blokjes, klein beetje melk/room, 2 eetlepels bloem, 2eetlepel olie/boter/kokosvet/vloeibare boter etc etc.

    -giet het sap van de asperge in een maat beker en vul dit aan tot 1 liter
    -Doe de olie/boter/kokosvet/vloeibareboter in de pan tot het warm word. En voeg hierbij de 2 eetl bloem. Goed roeren! Zet het vuur uit/laag pitje
    -voeg nu telkens een klein beetje van het water(aspergesap+water) toe. Telkens heeel goed roeren. Zodat het klont vrij blijft.
    -als al het vocht er in zit kun je het vuur weer hoger zetten zodat het kan binden.
    -snij de asperge en de ham/kip blokjes in stukjes en voeg dit toe.
    -voeg een scheutje melk/room toe en eventueel kun je nog een blokje bouillon er bij doen.

    Eventueel nog een stukje brood bij.
     
  19. augustus

    augustus Niet meer actief

    Gourgetteschotel met ham en kaas is hier favo

    Ingrediënten

    300 gram ongekookte spaghetti
    200 gram hamreepjes
    2 courgettes, in plakjes
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    200 ml kookroom light
    100 gram geraspte kaas 30+
    3 eetl olijfolie
    peper & zout



    Bereiden

    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Snijd de ui, de knoflook en de courgettes.
    Kook de spaghetti beetgaar.
    Verhit de olijfolie en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook aan, voeg de courgettes toe.
    Voeg de hamreepjes en de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
    Schep de uitgelekte spaghetti in de ovenschaal.
    Schenk de courgettesaus erover en bestrooi met geraspte kaas.
    Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

    NB: heb zelf nog wat Provencaalse kruiden toegevoegd tijdens het roerbakken. Dit kunnen ook Italiaanse kruiden zijn. Volg je smaak.

    Kcal p.p. 481
     

Deel Deze Pagina