Ik dacht dit is een handige manier, om recepten uit te wisselen en het ook nog een uitdaging te maken om het budget te houden! Komt u maar met lekker recepten
-pasta - spinazie a la crème - kruidenkaas (zo'n bakje smeerspul) - spekjes of hamblokjes - evt geraspte kaas of pijnboompitten Pasta koken, spekjes aanbakken en spinazie en kruidenkaas erbij en eet smakelijk
Je kunt eens op de site van huishoudplaza kijken. Daar staan altijd nuttige dingen wb huishouden en schema's maar ook budgetmenu's. Er is daar ook een link naar een weekmenu voor alle aanbiedingen die er die week gelden in de supermarkten. Moet je zeker eens kijken!
Deegbodem met gehakt en spinazie Nodig: - Deeg - Spinazie - Gehakt - Half ui - Teentje knoflook - Gehaktkruiden - Zout (weinig) - Peper Hoeveel? Genoeg om de deeg mee te vullen. 1. Laat het gehakt bruin bakken in een koekenpan. Gooi er gehaktkruiden bij. 2. Snijd de ui en het teentje knoflook, voeg deze toe bij het gehakt in de koekenpan en laat dit een tijdje staan, af en toe roeren. 3. Voeg de spinazie toe en roer het door de andere ingrediënten. 4. Maak op smaak met gehaktkruiden, zout en peper. 5. Doe het deeg in een schaal en voeg wat in de koekenpan zit toe. 6. Bestrooi met kaas en vouw het resterende deeg eroverheen. 7. Zet in de oven tot er een mooi bruin korstje ontstaat. 8. Klaar.
Ik gebruik trouwens heel veel recepten van de AH website. Daar heb je ook een optie om budget te kiezen en kun je eventueel aangeven welke ingrediënten je graag wilt gebruiken.
Dit recept was echt heerlijk maar weet niet of het onder de 5 euro is. Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt omdat het zo lekker is. Kleine preitaartjes met kip Kleine preitaartjes met kip - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Wij vinden de snelle tomatensoep van AH onwijs lekker Doen er zelf wel wat extra kruiden, paprika en laten spaghetti ook meekoken zodat we soort vermicelli hebben.. 1 ui, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, in boogjes 2 worteltjes, in plakjes 2 eetlepels olijfolie 500 ml gezeefde tomaten 500 ml groentebouillon, van tablet 8 blaadjes verse basilicum, in reepjes 4 volkoren soepstengels n soeppan ui, bleekselderij en wortel in olie 5 min. fruiten. Gezeefde tomaten en bouillon aan groenten toevoegen en aan de kook brengen. Soep 5 min. zachtjes laten koken en op smaak brengen met zout en peper. Basilicum voor serveren over soep strooien. Serveren met soepstengels.
Wij eten vrijwel altijd onder de 5,-. Maar zonder of met minimaal vlees gaat dat al snel als je op aanbiedingen let
Heel simpel recept waar ik helemaal dol op ben, misschien niet zo heel gezond maar wel spotgoedkoop. Recept is zeker wel 5 of 6 porties dus je kunt de kosten nog door 3 delen ook, ik doe de rest altijd in bakjes in de vriezer en is opgewarmd ook super lekker. 1 pak spaghetti(40 cent) 2 boullion blokjes 2 teentjes knoflook 2 blikjes tomatenpuree(40 cent) 1 blik boterhamworst in blokjes snijden(1.50) 2 uien fijnsnijden Spaghetti gewoon koken. Uitje bakken met de knoflook, boullionblokjes toevoegen en de tomatenpuree. Prutje en blokjes boterhamworst bij de spaghetti gooien en alles doorwarmen. De spaghetti is zelfs nog het lekkerste als je het 's ochtends of de dag ervoor al gemaakt hebt. Ik doe er zelf nog lekker wat geraspte kaas overheen wat ik uiteraard zelf rasp .
gister gemaakt bulgur salade bulgur koken, cherrytomaatjes in stukjes snijden, ui in stukjes snijden en twee of drie groene pepers. deze door de bulgur mengen en als laatste 1 eetlepel of twee is naar smaak knoflookmayonaise erdoor heen scheppen. lekker met rucola en een stukje brood
Ja bladerdeeg. Had het ooit vertaald vanuit een Engels recept dus vandaar dat sommige woorden misschien niet helemaal duidelijk zijn.
Meestal is voor 2 dagen maken altijd erg voordelig. Vegetarische rijst met kokossaus -Kokosmelk ( 2 blikken fairtrade) 1,60 - Rijst ( maakt niet uit welke..) 1 - Heel veel groenten ( blikken bonen, doperwten, paprika doe ik zelf meestal) 3 euro - gebakken ui 0,60 cent Groenten bakken in Olijfolie en kruiden met wat je lekker vindt. O.a. knoflook Als de groenten klaar zijn de koksmelk erbij en even warm laten worden. Rijst koken en klaar Dit is voor 2 dagen ( je kunt alles invriezen voor de week erna) Totaal: 3,10 euro per maaltijd ( is echt veel en vult...en is erg gezond) Pasta met worst, wortelen en kookroom Volkoren pasta koken Worstjes in plakjes snijden en opbakken samen met de wortelen en de ui. Lekker kruiden met knoflook zout en peper. Kookroom erbij en even warm laten worden. Broccoli er apart bij serveren ( gekookt) -Volkoren pasta 1 euro - zak wortelen ( lekker veel) 1,20 - kookroom 2 keer 1,50 ( eigen merk AH) - worstjes 2 euro - ui 0,50 - broccoli 1 euro Ook weer voor 2 keer ( pasta in 2 keer koken, dus alleen de saus in de vriezer. Totaal per keer: 4,10 euro
Ik weet niet of je veel (gedroogde) kruiden hebt? Ik heb een hele hoop potjes, aanschaf is in eerste instantie misschien redelijk prijzig maar omdat je er zooooo lang mee doet uiteindelijk heel voordelig Wat dacht je van gevulde aubergines? Voor twee personen: 2 middelgrote aubergines wat olie 1 ui, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt 1tl gemberpoeder 1tl chilipoeder 1/4e tl kurkuma (turmeric) 1tl zout 1 tl koriander poeder 1 tomaat in blokjes 350-400gr gehakt 1 groene paprika in blokjes gesneden 1 oranje of rode paprika in blokjes gesneden 2 el verse koriander, fijngehakt 1 blikje tomatenpuree Aubergines in de lengte halveren, vruchtvlees verwijderen, aubergines invetten met wat olie en in schaal zetten. Olie verwarmen in ketel en ui en knoflook aanfruiten totdat ze goudbruin zijn. Gemberpoeder, chilipoeder, kurkuma, zout en korianderpoeder toevoegen en daarna ook de tomaat. Vuur wat lager zetten en ong 5 minuten laten pruttelen, af en toe roeren. Dan gehakt toevoegen en ong 7-10 minuten aanbraden. Hierna kunnen de paprika's en verse koriander er ook bij. Even doorwarmen en blikje tomaten puree toevoegen. Gehaktmengsel in aubergines scheppen, randen van aubergine ook nog met wat olie insmeren en dan kan de ovenschaal een uurtje in de oven op 180 graden (of totdat bovenkant bruin is).
http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/455601-goedkope-recepten.html Misschien staat hier nog iets tussen
Hier wat makkelijke goedkope maaltijden. Niet super speciaal maar voor doordeweeks prima. Ik haal alles bij lidl. Varkensfiletlapjes (5stuks) 3,39 Zak diepvries groente 1,19 (700gr) Zoete aardappelen 2,55 Totaal 7,13 Hier kunnen 2x 2 personen van eten dus 1,78 per persoon Steenovenpizza tonijn (zitten 2in) 2,69 Rijst Broccoli (met uitje knoflook en ketjap wokken) Kip Weet niet precies hoeveel het is maar zeker onder de 5!
Je kan het natuurlijk zo goedkoop maken hoe je wilt. Door het goedkoopste te halen bij verschillende winkels. Ik zelf vind bet leuk om "luxe" producten te verwerken in recepten die dan uiteindelijk goedkoper zijn. Zalm pasta Gerookte zalm, venkel, 2/3 stk winterpenen, penne/vlindertjes, creme fraiche, snufje peper. -Snij de venkel, winterpeen ter grote van de pasta. Doe dit in 1 pan en kook zolang het gaar is. - giet het water af en doe het bakje creme fraiche er + de peper. - versnipper de zalm en gooi deze vlak voor serveren er bij in. -------------------------------------------- Pizza wrap Wraps, pastasaus, paprika, ui, geraspte kaas, eventueel +feta kaas Wrap besmeren met de saus en alles er op leggen. 15/20 min op 200 graden. Pastasaus zou je ook kunnen vervangen door opgebakken tomaat. ------------------------------------------ Aspergesoep 2 potten asperge, bouillon, hamblokjes/gerookte kip blokjes, klein beetje melk/room, 2 eetlepels bloem, 2eetlepel olie/boter/kokosvet/vloeibare boter etc etc. -giet het sap van de asperge in een maat beker en vul dit aan tot 1 liter -Doe de olie/boter/kokosvet/vloeibareboter in de pan tot het warm word. En voeg hierbij de 2 eetl bloem. Goed roeren! Zet het vuur uit/laag pitje -voeg nu telkens een klein beetje van het water(aspergesap+water) toe. Telkens heeel goed roeren. Zodat het klont vrij blijft. -als al het vocht er in zit kun je het vuur weer hoger zetten zodat het kan binden. -snij de asperge en de ham/kip blokjes in stukjes en voeg dit toe. -voeg een scheutje melk/room toe en eventueel kun je nog een blokje bouillon er bij doen. Eventueel nog een stukje brood bij.
Gourgetteschotel met ham en kaas is hier favo Ingrediënten 300 gram ongekookte spaghetti 200 gram hamreepjes 2 courgettes, in plakjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 200 ml kookroom light 100 gram geraspte kaas 30+ 3 eetl olijfolie peper & zout Bereiden Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ui, de knoflook en de courgettes. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit de olijfolie en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook aan, voeg de courgettes toe. Voeg de hamreepjes en de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep de uitgelekte spaghetti in de ovenschaal. Schenk de courgettesaus erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. NB: heb zelf nog wat Provencaalse kruiden toegevoegd tijdens het roerbakken. Dit kunnen ook Italiaanse kruiden zijn. Volg je smaak. Kcal p.p. 481