Iemand hier enig idee hoe ik mandarijnenjam of marmelade kan maken ?? Heb wel wat receptjes op internet gezien maar daar wordt allemaal Geleisuiker in genoemt, iets wat ik niet in huis heb en ook niet zou weten waar ik het kan krijgen. Dus graaaaag hulp moet er vandaag/morgen mee aan de gang want moet morgen taart maken. Danku !
en anders een curd: Sinaasappelcurd - Een recept van Ria Outshoorn - Albert Heijn (dit is wel sinaasappel maar moet door mandarijn vast te vervangen zijn)
Als je jam wil maken heb je in principe altijd geleisuiker nodig...wat Maia zegt, gewoon bij de AH te koop.
Er staat wel bij dat de geleisuiker de inkooktijd verkort. Het zou opzich dus ook moeten lukken met kristalsuiker en citroensap alleen heb ik er totaal geen ervaring mee en ben bang dat het dan mis gaat
Je hebt pectine nodig om een goede jam te krijgen, en dat zit in geleisuiker. Je kunt het ook proberen met gewone kristalsuiker en wat citroensap, maar ik ben bang dat mandarijnen niet voldoende pectine bevatten om goed te geleren. Ik maak zelf in ieder geval atijd mijn marmelade met geleisuiker.
Ik heb toch zelf jam proberen te maken. Wel een zak geleisuiker gekocht. Heb een blikje mandarijntjes in een kookpan gegooid (had geen zin in pellen enz) en daar op gevoel steeds wat geleisuiker bijgegooid beetje geprakt met een vork en laten afkoelen. Was superlekker tussen de taart!