mango

Discussie in 'De lounge' gestart door anniek, 16 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    wie eet er wel eens mango?

    ik heb er eentje gekocht om te proberen..
    en ik ben al zover dat ik weet at ik hem moet schillen...

    maar moet ie net als een appel in 1 keer op?
    of kan ik hem bewaren?
     
  2. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hoi Anniek !

    Ik had ze laatst gekocht, maar zelfs het schillen was al een probleem ... Voordat de echte kleur van het vruchtvlees te zien was zat ik al haast op de pit. :(

    Hoe schil je ze ?

    Groetjes,
    Nikki F
     
  3. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    huh
    ik zal zometeen eens gaan proberen!
    hihi nog nooit gehad!


    het avontuur van de mango! hihihi
     
  4. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Ik schil ze nooit.
    Ik was ze goed en eet ze dan gewoon op
     
  5. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    huh kan dat ook?

    ik dacht datdie schil kei hard was!
     
  6. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Huh met schil en al?

    Ik eet een mango als volgt:

    - eerst kijken of hij rijp is, voel je door in te drukken en dan moet hij zacht zijn
    - schillen met een aardappelschilmesje of dunschiller (net als een appel)
    - het vruchtvlees van de pit af snijden, stukjes kan je zo groot of klein maken als je zelf wilt

    Weet niet of je ze kan bewaren, heb zelf nooit geprobeerd omdat ik mango zo lekker vind dat hij altijd in 1 keer op gaat..

    Succes!
     
  7. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Als ik verse mango in huis heb, dan trek ik voorzichtig de schil eraf (met een mesje insnijden en dan los trekken) en snijd ik er stukjes vanaf totdat ik op de harde kern zit. Meestal verwerk ik ze in verse milkshakes (roomijs, melk en mango in de blender, geniaal!) of in smoothies (met sinaasappelsap bijvoorbeeld, en eventueel yoghurt als ik daar zin in heb). Mocht ik wat mango overhouden, dan zet ik dat in een afgedekt schaaltje in de koelkast. Maar meestal komt het wel op. :D

    Een rijpe mango is erg sappig, dus ik zorg altijd dat ik een bordje of iets op het aanrecht heb liggen waar ik boven kan werken. Dan kan ik het restantje mangosap ook in de blender gooien als ik klaar ben. Het is zo lekker dat ik het zonde vind om er iets van te verspillen. ;)

    Eet smakelijk, Anniek!
     
  8. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    ok hier een tip mijn man eet altij dmango en ja raad wie het moet schillen.... juist ikke...

    je snijd m doormidden of net langs de pit.... dus je hebt een halve mango.... dan leg je de kant met de schil naar beneden en snijd(maar niet door de schil heen je drukt dus gewoon zachtjes met je mesje) eerst verticale strepen en dan horizontalen strepen(of andersom) dan pakje het stukje mango en drukt de kant met de schil naar boven/binnen dan dan kun je het zo er af eten.... (je hebt dan blokjes) ja het is moeilijk uit te leggen maar hopelijk begrijpt iemand er wat van lol
     
  9. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Haha, dat wilde ik net gaan neerzetten, maar idd, zo 'hoort' het! ;)
     
  10. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    @NikkiF
    dan was hij al te rijp (melig dus) dan hou je idd niet veel vruchtvlees over :)
     
  11. MamaDenise

    MamaDenise Fanatiek lid

    21 jan 2006
    3.478
    1
    0
    Oosterhout(nb)
    Als ik mango eet dan snij ik ook de schil eraf,maak blokjes en eet ze dan op.

    Mango met schil?
    Wist niet dat dat kon hehe
     
  12. Mango kan je schillen en dan opeten.
    Lekker hoor. Vooral als hij even in de koelkast heeft gelegen. Lekker koel.
    Het lekkerste is het om hem gelijk op te eten.

    Mango met schil opeten kon ik ook nog niet. Moet maar eens gaan proberen
     
  13. Pientje

    Pientje Fanatiek lid

    17 apr 2006
    4.086
    0
    0
    stay-at-home-mom!!
    Noord-Holland
    getsie met schil lijkt me echt ranzig :) is toch hartstikke taai?

    ik schil hem altijd met een dunschiller en heb er nooit problemen mee.
    goed kijken of tie rijp is want zo'n harde mango is vies!
    snij hem ook in stukjes altijd. en de pit kluif ik dan af :) allemaal draadjes tussen mijn tanden....whahahaha
    snap niet dat mijn man geen mago lust....yummie :p
     
  14. Vicky

    Vicky Fanatiek lid

    11 aug 2005
    1.200
    0
    0
    Enschede
    Kaylee vindt het ook heerlijk... maar moet zeggen dat ik de eerste keer ook stond van "ehm ... en hoe maak ik dit klaar voor haar" hahahaha. Maar het is gelukt ;)
     
  15. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Ik schil de mango ook met een dunschiller en peuzel hem dan lekker helemaal in 1 x op.. mjammie..

    enne .. een milkshake ervan maken.. nog niet gedaan.. maar ga het zeker binnekort eens proberen!
     
  16. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Je kunt toch ook kijken of een mango rijp is door ermee te schudden? Als de mango dan rijp is, heeft de pit losgelaten en hoor je die rammelen.
     
  17. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    In de koelkast bewaren kan wel, maar vooral als hij rijp is kun je hem beter meteen opeten, is anders niet meer zo lekker...
     
  18. rebtam

    rebtam Actief lid

    27 jun 2006
    331
    0
    0
    Dronten
    Toevallig van de week voor het eerst ook geprobeerd en LEKKERRRRRRRRRRR. :)

    Is wat lastig om te schillen maar fruitboer zei tegen mij van oefening baart kunst.
    (geld voor alles in het leven hihihihihi)
    Maar zo als christel 1986 het uitlegt hebben ze het mij ook verteld.

    Dus dames eet smakelijk. ;)

    Groetjes Esther
     
  19. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Dat is volgens mij bij een andere vrucht, dacht een avocado of zo. De pit van de Mango laat niet los, helaas :rolleyes: Wat de beste manier is om te kijken of een mango rijp is, is het stokje waarmee die heeft vastgezeten aan de plant erafhalen, en dan ruiken hoe sterker en zoeter hij ruikt hoe beter. En indrukken natuurlijk moet een beetje meegeven, dus als je indrukt dan komt het weer op, als er een kuil blijft is ie al te ver heen.
     
  20. mijnimeel

    mijnimeel Fanatiek lid

    10 nov 2005
    2.343
    0
    0
    Directeur
    In de buurt van Den
    MANGO? Lijkt me sterk...De schil is niet eetbaar
     

Deel Deze Pagina