wie eet er wel eens mango? ik heb er eentje gekocht om te proberen.. en ik ben al zover dat ik weet at ik hem moet schillen... maar moet ie net als een appel in 1 keer op? of kan ik hem bewaren?
Hoi Anniek ! Ik had ze laatst gekocht, maar zelfs het schillen was al een probleem ... Voordat de echte kleur van het vruchtvlees te zien was zat ik al haast op de pit. Hoe schil je ze ? Groetjes, Nikki F
Huh met schil en al? Ik eet een mango als volgt: - eerst kijken of hij rijp is, voel je door in te drukken en dan moet hij zacht zijn - schillen met een aardappelschilmesje of dunschiller (net als een appel) - het vruchtvlees van de pit af snijden, stukjes kan je zo groot of klein maken als je zelf wilt Weet niet of je ze kan bewaren, heb zelf nooit geprobeerd omdat ik mango zo lekker vind dat hij altijd in 1 keer op gaat.. Succes!
Als ik verse mango in huis heb, dan trek ik voorzichtig de schil eraf (met een mesje insnijden en dan los trekken) en snijd ik er stukjes vanaf totdat ik op de harde kern zit. Meestal verwerk ik ze in verse milkshakes (roomijs, melk en mango in de blender, geniaal!) of in smoothies (met sinaasappelsap bijvoorbeeld, en eventueel yoghurt als ik daar zin in heb). Mocht ik wat mango overhouden, dan zet ik dat in een afgedekt schaaltje in de koelkast. Maar meestal komt het wel op. Een rijpe mango is erg sappig, dus ik zorg altijd dat ik een bordje of iets op het aanrecht heb liggen waar ik boven kan werken. Dan kan ik het restantje mangosap ook in de blender gooien als ik klaar ben. Het is zo lekker dat ik het zonde vind om er iets van te verspillen. Eet smakelijk, Anniek!
ok hier een tip mijn man eet altij dmango en ja raad wie het moet schillen.... juist ikke... je snijd m doormidden of net langs de pit.... dus je hebt een halve mango.... dan leg je de kant met de schil naar beneden en snijd(maar niet door de schil heen je drukt dus gewoon zachtjes met je mesje) eerst verticale strepen en dan horizontalen strepen(of andersom) dan pakje het stukje mango en drukt de kant met de schil naar boven/binnen dan dan kun je het zo er af eten.... (je hebt dan blokjes) ja het is moeilijk uit te leggen maar hopelijk begrijpt iemand er wat van lol
Als ik mango eet dan snij ik ook de schil eraf,maak blokjes en eet ze dan op. Mango met schil? Wist niet dat dat kon hehe
Mango kan je schillen en dan opeten. Lekker hoor. Vooral als hij even in de koelkast heeft gelegen. Lekker koel. Het lekkerste is het om hem gelijk op te eten. Mango met schil opeten kon ik ook nog niet. Moet maar eens gaan proberen
getsie met schil lijkt me echt ranzig is toch hartstikke taai? ik schil hem altijd met een dunschiller en heb er nooit problemen mee. goed kijken of tie rijp is want zo'n harde mango is vies! snij hem ook in stukjes altijd. en de pit kluif ik dan af allemaal draadjes tussen mijn tanden....whahahaha snap niet dat mijn man geen mago lust....yummie
Kaylee vindt het ook heerlijk... maar moet zeggen dat ik de eerste keer ook stond van "ehm ... en hoe maak ik dit klaar voor haar" hahahaha. Maar het is gelukt
Ik schil de mango ook met een dunschiller en peuzel hem dan lekker helemaal in 1 x op.. mjammie.. enne .. een milkshake ervan maken.. nog niet gedaan.. maar ga het zeker binnekort eens proberen!
Je kunt toch ook kijken of een mango rijp is door ermee te schudden? Als de mango dan rijp is, heeft de pit losgelaten en hoor je die rammelen.
In de koelkast bewaren kan wel, maar vooral als hij rijp is kun je hem beter meteen opeten, is anders niet meer zo lekker...
Toevallig van de week voor het eerst ook geprobeerd en LEKKERRRRRRRRRRR. Is wat lastig om te schillen maar fruitboer zei tegen mij van oefening baart kunst. (geld voor alles in het leven hihihihihi) Maar zo als christel 1986 het uitlegt hebben ze het mij ook verteld. Dus dames eet smakelijk. Groetjes Esther
Dat is volgens mij bij een andere vrucht, dacht een avocado of zo. De pit van de Mango laat niet los, helaas Wat de beste manier is om te kijken of een mango rijp is, is het stokje waarmee die heeft vastgezeten aan de plant erafhalen, en dan ruiken hoe sterker en zoeter hij ruikt hoe beter. En indrukken natuurlijk moet een beetje meegeven, dus als je indrukt dan komt het weer op, als er een kuil blijft is ie al te ver heen.