Manier op hutspot 'op te waarderen?'

Discussie in 'De lounge' gestart door prettymum, 16 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Hoi meiden,

    Hopelijk hebben jullie de gouden tip.

    Mijn zoontje is dol op worteltjes en dus maak ik regelmatig hutspot en gooi er de vriezer mee vol.

    Zelf vind ik hutspot niet enorm lekker maar wel prima. Manlief vind het niks. Echter, hij vindt zuurkoolstamp bv ook niks, terwijl hij het op mijn manier, lekker in de oven, wat dingetjes erbij, ineens heel lekker vindt. Rauwe wortels zijn ook niet het probleem, dus het gaat vooral om de wat saaie smaak denk ik.

    Nu lijkt het me zowel makkelijk als gezond, om gewoon af en toe hutspot of iets anders met worteltjes en aardappel (door de pastasaus en salade doen we al) te maken en dat wij dat dan gewoon allemaal samen eten. Immers kan een kind ook niet eeuwig iets anders eten dan zijn ouders :)

    Dus hoe krijg ik mijzelf en manlief aan de hutspot zodanig dat ook wij ervan smullen?

    Welke kruiden of extra toevoegingen zeg maar. Ik ben benieuwd naar succesrecepten!


    Tevens, mocht iemand hetzelfde probleem hebben met een ander soort groente dan kunnen wij hier vast ook wel iets lekkers voor verzinnen, dus voel je vrij om varianten op het thema te posten! Een 'Hoe waardeer ik .... op?-topic' .

    Barst maar los!
     
  2. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    De uien aanbakken inn boter tot bruin, wortels erbij en stoven met een boullionblokje Aardappels los van de wortels koken. Ananas erdoor.


    Wortel en aardappel raspen, uitje snipperen en dit bakken in een pan. Als het gaar is smeuig maken met room (is van ramon beuk)
     
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik maak hutspot met ui en wortels, maar ik doe er gebakken spekjes, wat mayonaise, beetje mosterd en peper en zout doorheen. Net wat minder flauw zeg maar. En vaak doe ik er sucadelapjes bij, dan heb je heerlijke jus :)
     
  4. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Er zijn sowieso hutspot-pimp zakjes. Bij de gehaktkruiden enzo.

    Maar als je (zoals ik) meer van vers en zelfmaak bent... ik kook de aardappels altijd in bouillon. En ik doe er ook altijd mosterd door, en vaak ook wat nootmuskaat.

    Heb je daar wat aan? :)
     
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    En ik heb dat dus met rode kool :$:$ Mijn man vind het heerlijk met appeltjes :$:$:$:$ Zegt hij..... Ik heb zolang als ik op mezelf woon geen rode kool aangeraakt (dus al 20 jaar :)) Iemand die een lekker recept heeft met rode kool, dan ga ik dat eens proberen (niet met appels he?)
     
  6. Anta

    Anta Actief lid

    10 aug 2009
    208
    1
    0
    NULL
    NULL
    Met gebakken uitjes, ketjap,gehakt en sambal.
     
  7. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Inderdaad sowieso met spekjes erdoor! En een grote lading knoflook(poeder) :) En verder idd lekker met een mayo/mosterd mengseltje.

    Edit; dit is dus voor de hutspot he :) Rode kool eten wij echt nooit dus daar geen tips voor!
     
  8. Schaapje05

    Schaapje05 Bekend lid

    16 jan 2012
    528
    0
    0
    Overijssel
    Hier ook altijd de hutspot in boullion koken, kerry erdoor, wat peper en heerlijk draadjesvlees erbij!!

    *krijgt spontaan trek*
     
  9. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Hutspot met klapstuk. Mmmmmm...
     
  10. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Ovenschotel met rode kool, gehakt en puree. :)
     
  11. Zus

    Zus Fanatiek lid

    25 jun 2008
    1.081
    0
    0
    Hier maken we altijd de standaard hutspot. Dat eten we dan met rookworst in een ketjap/knoflook sausje. Je warmt de rookworst op en dat het dan samen met knoflook, uitjes en ketjap in een hapjes pan. Echt heerlijk....
     
  12. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Idd in bouillon klaar maken en flink wat peper en 200 gr blokjes salami erdoor.
     
  13. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Shoarma erdoor
     
  14. Bonkie

    Bonkie Fanatiek lid

    30 nov 2009
    2.518
    1
    0
    Make-up & Hair Artist
    Amstelveen
    Hmn oké dan. Klinkt echt heel vies, maar ik ga het toch proberen?

    Bak je dan eerst de shoarma en dan door de hutspot?
     
  15. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Ik ga geloof ik alle opties een keer uitproberen :) Klinkt goed! Mayonaise erdoor, daar ben ik vooral heel benieuwd naar.
     
  16. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83

    Dat vond ik ook kregen het bij een collega voor gezet en het smaakte lekker hahaha

    Gewoon bakken en dan of erdoor of ernaast.
     
  17. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    mijn man lust geen puree, hij lust bijna alles, maar dat nou weer niet, en ik zag het woord rode kool staan en dacht al Ieeech, ik geloof toch niet dat het wat wordt, die rode kool en ik :) Stom he? In elk geval wel bedankt voor het meedenken.
     
  18. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Bruine bonen erdoor :D
     
  19. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Mijn moeder doet er sambal goreng vlees bij.

    Verder gewoon hutspot blegh...
     
  20. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Gehakt rullen metuitje en shoarma kruiden en dit door de hutspot.
     

Deel Deze Pagina