'Kinderen tot 12 jaar hele dag op school' - vrouw.telegraaf.nl [Actueel] Op zich is het idee niet slecht, sport, school e.d. op 1 locatie. Maar ik zie mijn zoontje van 14 weken echt niet daar de hele dag zitten laat staan mijn dochtertje van 3. Ik ben benieuwd hoe men hieraan invulling wil geven. Wat vinden jullie ervan?
Ik denk dat er op ten duur geen uitdaging meer is voor de kinderen! Ze zitten de hele dag op "school" Als je na school na de BSO gaan, dan is het weer een andere ruimte, andere buiten ruimte, andere kinderen e.d. Ik vind het niets, als ik het zo bekijk! Maar goed, ondanks dat ik op een BSO werk, zou ik mn kind er nooit naar toe doen!
Denk dat het voor sommige ouders een oplossing zou kunnen zijn, ik zou er in ieder geval niet voor kiezen. Wat dat betreft heb ik de mazzel afgekeurd te zijn (heb MS) en dat ik dus geen keuzes hoef te maken over diverse soorten kinderopvang. Kylian gaat nu 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal en over een paar maanden naar school. Tussen de middag en na school kan hij dus 'gewoon' naar huis. Groetjes Anita
Ik denk dat het voor sommige ouders en kinderen wel een uitkomst kan zijn, maar ik vind dat er tegenwoordig gewoon achterlijk veel van kinderen verwacht wordt en ze gewoon al een 'volwassen' agenda of dagprogramma hebben. Lekker buiten spelen na schooltijd i.p.v. allerlei sporten, muziekles etc. + dezelfde koppen die je de hele dag al ziet om je heen. En daarbij voed ik mijn kinderen het liefst in eerste instantie zelf op en laat ik dat liever niet grotendeels aan een ander over.
Ik denk dat het idee er wel aan zit te komen voor kinderen van 4 t/m 12. Maar dan meer in de trand van, kinderen worden naar de voorschoolse opvang gebracht (maar dit is dan op dezelde locatie als de school), dan volgt de normale schooldag en daarna kunnen ze naar de buitenschoolse opvang (ook bij de school). Hier zouden ze dan kunnen sporten of iets dergelijks. Op zich is het idee niet zo krom, maar het moet niet verplicht worden.
ik zou er nu in deze situatie niet voor kiezen, maar ik kan in een situatie komen (weduwe worden, scheiding) waarin ik fulltime moet werken en dan is het wel rustiger voor een kind dat het op 1 locatie is de hele dag en niet van hot naar her moet.
Op de dagen dat beide ouders werken is het natuurlijk wel een uitkomst. Nu gaat het toch eigenlijk hetzelfde, alleen is dan niet altijd alles op dezelfde locatie. Maar zoals Prinses ook zegt het moet natuurlijk niet verplicht worden, maar gewoon een goede oplossing voor werkende ouders.
Tja, ik ben er eigenlijk wel voor. Voor kinderen is het rustiger, in elk geval. Bij mijn schoonzus worden de kinderen met een busje op school gehaald en dan naar de buitenschoolse opvang gebracht. Daar moet mijn schoonzus ze dan met de auto gaan halen (net te ver om te fietsen) terwijl de school bij haar in de achtertuin staat. Alleen moet het dan niet zo zijn dat het "leren" verder gaat als de eigenlijke schooldag voorbij is. Wel bijv huiswerk maken, maar niet nog eens allerlei verplichte dingen doen. Gewoon, net als thuis, zeg maar, dat je als kind kunt kiezen of je buiten gaat spelen of binnen wil blijven.
moet er niet aan denken mijn kinderen te missen tot een uur of 5. het moet een keuze zijn en zeker geen verplichting. ik werk 5 ochtende en kan dat straks prima combineren met school. de middag is gewoon voor het gezin samen. mijn dochter gaat zowiezo al naar een school zonder een tussen de middag maar gewoon een met een korte pauze en een eindtijd van half 2. zo is ze elke dag lekker vroeg klaar met school en kunnen we alles samen doen. de jongste gaat tegen die tijd 5 ochtende naar de peuterspeelzaal. voor ouders die nu zowiezo al gekozen hebben voor na schoolse opvang zou het een uitkomst zijn in mijn ogen. niet meer van hop naar her. het lijkt mijn voor de kinderen fijner waar ze aan toe zijn. nu is het vaak op bijv maandag en donderdag naar oma vanuit school en de andere dagen naar naschoolseopvang etc. dan is het gewoon vast van 8 tot 6 op de zelfde school, dezelfde vriendjes en niet continu vernaderen van juf of meester. voor de kinderen dus meer stuctuur en rust. ook moet er genoeg gelegenheid zijn voor de kinderen om iets voor hun zelf te doen. buitenspelen, tekenen, puzzelen en ga zo maar door. gewoon spelen wat ze thuis ook doen
Ik sta hier niet negatief tegenover. Ik denk dat het heel vertrouwd en rustig is voor kinderen als alles onder 1 dak te vinden is.
in belgië is dat schijnbaar heel gewoon. mijn neef heeft 2 kinderen die van kleins af aan van s ochtends 7 tot s avonds 7 op zo'n toestand zitten. ik weet niet hoe ze het precies noemen het is een heel park in een bos en elke zoveel tijd schuiven ze een gebouw op tot ze afgestudeerd zijn op de middelbare school. ze gaan er naar school ze eten er warm ze maken er huiswerk en pappie en mammie kunnen lekker belangrijk zijn in het ziekenhuis. ze werken allebei in het ziekenhuis. ik heb het nooit begrepen maar daar schijnt het normaal te zijn ofzo. de kleintjes slapen op veldbedjes allemaal op een tijtje moeten op het potje allemaal op een rijtje enz enz.
Zolang het niet verplicht is vind ik het prima. Ik heb mijn kind toch het liefst thuis om half 4. Zie ik ze ook nog eens.
Hier wordt al een tijdje voor gepleit. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Ik vind het een goed idee voor de dagen waarop wij beide werken, maar niet voor 5 dagen per week.
Tja, het is voor de kinderen (en de ouders)die van voorschoolse opvang, naar basisschool, naar buitenschoolse opvang gaan een uitkomt. Waar ik me aan erger is dat alles tegenwoordig om geld en werken draait. Vrouwen moeten meer werken, het is beter voor de economie, eigen ontwikkeling, koopkracht, werkgelegenheid enz. Wanneer wordt er eens aan de kinderen gedacht? Ik werk zelf 2 1/2 dag per week en breng mijn dochter ook weg, maar als ik die berichten lees gaat er een rilling over mij heen!
Nou idd vind ik dus ook... Moet er niet aan denken mn kindje zo lang niet te zien. Nu werk ik flexibel en zou ik nooit fulltime gaan werken, tenzij ik zonder partner kom te zitten. Ik krijg er ook rillingen van brrrr
Ik denk wel dat het dan belangrijk is dat school/opvang echt verschillende plekken in het gebouw zijn. Dus dat ze ook echt het gevoel hebben dat ze niet meer op school zijn als ze om kwart over 3 naar de andere kant van het gebouw gaan. Beetje vaag misschien, maar jullie snappen het wel toch? Anders krijgen kinderen in mijn ogen het idee dat ze de hele dag op school zitten.
mensen reageren hier wel als: voor kinderen best leuk de hele dag, sommige ouders ook een uitkomst etc. Maar ik zou mijn kind ECHT niet 5 dagen per week de hele dag daarheen laten gaan, ik wil hem graag ZELF opvoeden, leuke dingen doen, en dat niet laten doen door een anders. Hij gaat nu 2 dagen naar het KDV en dat vind ik meer dan genoeg aangezien ik 3 dagen werk.
ik vind het een beetje gaan klinken als een kostschool (zoals je vroeger in de jeugdboeken las) , alleen mogen ze dan nog even thuis komen slapen aan het einde van de dag... Enerzijds vind ik het goed, als er meer activiteiten vanuit school worden aangeboden (maar dat zie ik hier bij de bso ook al steeds meer -diverse leuke workshops en cursussen voor kinderen , waarvoor ze zich in kunnen laten schrijven) , anderzijds kan ik me ook niet voorstellen dat zoiets 5 dagen in de week is!
Maar het gaat er toch om, dat ze die mogelijkheid willen voor de kinderen die sowieso naar opvang moeten? Nergens staat toch dat ALLE kinderen daar maar de hele dag moeten verblijven? Ik denk dat het opzicht best fijn is voor een kind, dat als die toch naar BSO of wat dan ook moet, het op dezelfde locatie is. Zelf heb ik de luxe dat ik smiddags gewoon vrij ben. Eva hoeft alleen maar smorgens 45 min naar de vso, maar tussen de middag eet ze thuis een boterham. Helaas heeft niet iedereen die luxe....