Hmm heel veel heel goede boeken gelezen maar degene die me het meest is bijgebleven is Jack London - call of THE wild. Over een hond met een lekker lui leven.. Die gejat wordt om sledehond te worden in Alaska. Geschreven vanuit de hond dus. Hoe bizar hij het vindt dat hij wordt geslagen en geen eten krijgt tot het plezier dat hij uiteindelijk beleeft aan z'n baasje waarvoor hij sledehond is geworden. En natuurlijk veel ertussen Kreeg het van m'n moeder ooit en mopperde heel hard dat ik weleens wat anders wilde krijgen dan een boek en dat ik HELEMAAL niet van lezen hield. En ben daarna boos in een hoek gaan zitten met het boek en er de rest van de dag niet meer uitgekomen Volgende dag was het uit. (en ja het is een behoorlijk dik boek)
Wat een onmogelijke vraag om te beantwoorden.... er zijn zó veel prachtboeken en het is ook maar net in welke stemming je bent. Beste schrijver vind ik Salman Rushdie. En als ik dan één van zijn boeken zou moeten kiezen, dan is dat denk ik Haroun and the Sea of Stories. Je kunt het als volwassene lezen, maar ook als sprookje voor een kind is het een prachtig verhaal. Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat er mensen zijn die het geen mooi boek zouden vinden. Haroun is de zoon van Rashid, een verhalenverteller die zijn gave verliest wanneer zijn vrouw er van door gaat met de buurman. Haroun gaat op reis naar een magische wereld, waarin hij er met een paar vriendjes voor moet zorgen dat de Sea of Stories, die vreselijk vervuild is geraakt, weer schoon wordt. Als dat lukt, kan zijn vader misschien ook weer verhalen vertellen. Minder sprookjesachtig, maar net zo mooi vind ik Shalimar the Clown (zelfde schrijver). Speelt zich af in Kashmir, en gaat (net zoals de meeste van zijn boeken) over de enorme spanningen tussen hindoes en moslims in India en Pakistan. In dit geval over een jongen die opgroeit tot terrorist.
Als stof op de wind Dat gaat over een jonge vrouw en over de oorlog en een onmogelijke liefde...gewoon heel mooi!
"Nacht" van Elie Wiesel. Hij verteld daarin over zijn deportatie naar en verblijf in Auschwitz. En eigenlijk ook het eerste deel van zijn autobiografie "Alle rivieren stromen naar de zee", dat verteld het verhaal van zijn jeugd, verblijf in Auschwitz en de tijd daarna. Erg aangrijpend!!!!
Wat een moeilijke vraag!! Maar als ik dan per se moet kiezen zijn het er twee: Thomas Mann met De Toverberg en Leon de Winter met God's gym
Lastig kiezen... De klassieker: In de ban van de ring, van J.R.R. Tolkien. En de serie van de Kronieken van Narnia van C.S. Lewis, voor kinderen maar ook volwassenen, ik vind ze nog steeds erg mooi!
Dat zijn er zoveel.. De ene om de schrijfstijl, de ander om de plot, een andere om de opbouw etc.. Maar een onbekend boek dat ik in een ruk heb uitgelezen: "tuesday with Morrie" BOL-omschrijving: Maybe it was a grandparent, or a teacher or a colleague. Someone older, patient and wise, who understood you when you were young and searching, and gave you sound advice to help you make your way through it. For Mitch Albom, that person was Morrie Schwartz, his college professor from nearly twenty years ago. Maybe, like Mitch, you lost track of this mentor as you made your way, and the insights faded. Wouldn't you like to see that person again, ask the bigger questions that still haunt you? Mitch Albom had that second chance. He rediscovered Morrie in the last months of the older man's life. Knowing he was dying of ALS - or motor neurone disease - MItch visited Morrie in his study every Tuesday, just as they used to back in college. Their rekindled relationship turned into one final 'class': lessons in how to live. TUESDAYS WITH MORRIE is a magical chronicle of their time together, through which Mitch shares Morrie's lasting gift with the world.
@saskia, ik heb (nog) geen favo boek, maar ik lees ook maar heel weinig meestal alleen in de vakantie of in weekendjes weg enzo omdat ik mezelf er thuis geen rust voor gun... en we gaan zeer binnenkort een weekend weg dus dan vind ik een goed boek wel lekker om mee te nemen!
Ik vond als kind altijd "alleen op de wereld" en "de gebroeders Leeuwenhart" prachtig!! Als volwassene weet ik het niet zo goed...ik ga nog even nadenken erover.
Waar de horizon wacht ( weet ff de schrijver niet meer) Wel een hele dikke pil om te lezen maar zo mooi!!! Gaat over een jonge engelse vrouw die naar Australie emigreerd ( met de boot) in de tijd dat daar de aborginals ( moeilijk typen haha) nog heersen. Onmogelijke liefdes, kinderen baren met een tak in haar mond onder een boom ( doen de huidige vrouwen daar ook) slechte hygiene, landbouw wat mislukt ect ect. In een woord geweldig!!!
echt maar 1?? sowieso Karin Slaughter en Ken Follet Brug naar de hemel kan niet kiezen je hebt ZOVEEL goeie boeken en schrijvers . Karin Slaughter schrijft misdaad boeken sluit allemaal op elkaar aan en Ken Follet speelt zich af in de tijd van monniken en priesters ,koningen en macht .
Helemaal eens! Er is zo veel moois in zo veel genres. Ik vond eat, pray, love wel heel erg mooi. Verder vind ik nog heel boeken goed, maar dit boek vind ik ook echt iets om over na te denken.
De boeken van Karin Slaughter, maar ook de boeken van Auel (Aardkinderen). Iets makkelijker maar wel leuk, de boeken van de Grijze Jager. Ook erg spannend, de trilogie van Millenium. Ehm....Alleen op de Wereld. Waterschapsheuvel. In de ban van de Ring. Zoals je ziet, ik kan niet echt kiezen maar ben dan ook een enorme boekenliefhebber (wij allemaal) en ik hou van een breed assortiment
Ik vind zoveel boeken geweldig om te lezen. Maar ik ben werkelijk verslaafd aan de boeken van Karin Slaughter!!!
De Harry Potter serie al 5x gelezen, en ik lees HEEL VEEL en allerlei boeken, van biografieën tot fantasy, maar HP zal altijd al vanaf kindertijd mn favoriet blijven
moeilijke vraag, wat iemand anders ook al zei, is denk ik afhankelijk in wat voor stemming je bent haha ik heb daarom ook nog geen favoriete boeken, wel veel boeken die ik erg leuk vind maar nog niet DE favoriet haha XD verder vind ik R.A Salvatore en Christine Feehan hele leuke schrijvers pff zijn zoveel boeken die leuk zijn, is zo moeilijk om te kiezen welke het beste is haha XD
Maar kun je een beetje stevige kost hebben dan, of heb je liever wat lichts? Want er komen hier wel titels en auteurs voorbij die ik niet zo 1-2-3 aan zou raden aan mensen die normaal eigenlijk nooit lezen.... Ik heb geen favoriet boek. Daarvoor zijn er echt te veel goeie boeken Lichtere boeken, die leuk zijn om te lezen: Maeve Binchy. Bijvoorbeeld: Het huis op Tara Road. Spannende boeken, ook lichte kost: Dan Brown, John Grisham. Wat zwaarder en aangrijpender: Khaled Hosseini met De Vliegeraar en Duizend schitterende zonnen. Ook een aanrader: K. Schippers. Poeder en Wind is er eentje waarbij een oude dame de wens uitspreekt nog eenmaal jong te zijn en dat gebeurt dan ook, dan is ze ineens zo oud als haar kleindochter en beleeft de huidige maatschappij dus vanuit dat perspectief. Eerste indrukken heb ik ook zo uitgelezen: de wereld beschreven vanuit een klein kind, (zonder dat het dus kleuterig en simpel wordt). Donna Tartt is ook een aanrader, als je wat steviger kost kunt hebben Verder ook hier fan van Tolkien en CS Lewis. De Narnia-verhalen zijn geschreven voor kinderen, maar als volwassene heerlijk te lezen