Dan maar even hier Bekleden jullie muffins weleens met Marsepein? Ik heb beide in huis om te maken. Aangezien dit de eerste keer is voor mij vroeg ik me af of dat wel de bedoeling is! Of moet ik ze minder vullen en dan plat bekleden zoals een cupcake?
ik snap niet geheel je zin maar dit doe ik ik bak altijd mijn muffins lekker af zo als altijd laat ze goed afkoelen dan kneed ik mijn marsepein doe er soms kleur stofje bij rol het uit tot een dunne plak en bekleed hem of ik maak er een diertje van of wat ook je kan je eigen los laten gaan hi hi eigenlijk erg gemakkelijk
Oeps,sorry hoor.. Ik had je vraag niet gezien anders had ik het topic niet laten sluiten. Wat je vraag betreft: Ik heb het nog nooit gedaan maar lust dan ook geen marsepein dus ja..
hoi als je de muffins bakt heb je vaak dat ze boven het cupje uitkomen als je ze na t bakken buiten de oven zet en ze zijn te hoog leg er dan een broodplank op voor een paar minuten dan zijn ze mooi plat ... kun je uit marspein rondjes of bloemen bv koekjesuitstekers... uitsteken en die dr op leggen met een beetje botercreme om t laten 'plakken' en versieren
Je kunt marsepein kopen in de webshop van de leukste taarten. En als ik muffins heb gebakken, zet ik er altijd iets op, zodat ze lekker plat worden. Vaak als ik de marsepein heb uitgerold, haal ik er nog een structuurmat overheen, dan krijg je mooie figuurtjes in je marsepein. Als je de link van mijn bakkerij winkeltje wilt weten, dan pb je me maar, daar staan heel veel foto's op!
weten jullie dat je ipv marsepein zelf ook fondant kunt maken. Marsepein is nl. erg duur en moeilijk zelf te maken. Dan heb je namelijk amandelen nodig en die zijn ook erg duur. Fondant maak je met simpele ingredienten en is nog heerlijk ook. Wat ik gebruik is poedersuiker, honing en eieren. Je kan het altijd nog een leuk kleurtje geven met cacaopoeder of kleurstof. Gewoon tipje van me
Leuk hoor, kijk eens op deleukstetaarten.nl staan heel veel tips op, en misschien ontdek je via google wel een (web)shop bij jou in de buurt! Tegenwoordig hebben ze bij Jamin ook een boel om taartjes/cuppies te maken!
Ik heb mezelf er ook aan gewaagd BFF dus het moet jou ook lukken Heb van funcakes de cupcakemix gebruikt, even afbakken, dan inderdaad een plank erop zodat ze plat worden. Toen uit Fondant rondjes gestoken (met een glas ) die erop gelegd en daarop uitstekers van marsepein gebruikt! Ik vind persoonlijk fondant wel veel fijner werken dan marsepein, maar dat is ieder voor zich!
Cook & co verkoopt ook marsepein, fondant, kleurstof etc... zag het toevallig vd week liggen 7 nog wat voor een kilo geloof ik.. maar normaal bestelde ik bij de leukste taarten shop maar is alweer hele tijd terug dus wist niet meer wat het daar kostte (ga ik gelijk ff doen )
Oke een plank erop...Maar dat ziet er toch niet uit? Ik zie nu een muffin zoals je die in de winkel ziet voor me met een platte bovenkant ofzo! Of ben ik nu gek En Lovely, overschat me niet haha
@078, met een plank erop krijg je mooie rechte bovenkanten die je dus kunt bekleden. ik zie niet helemaal hoe je een muffin met "poef" bovenkant kunt bekleden? of ben ik nou gek? (jawel!!)
Huh? hoe bedoel je? Als je die plank er meteen oplegt dan wordt de bovenkant van je muffin gewoon plat zodat het mooier staat als de marsepein erop gaat..
Vindt wel dat het er aan ligt welke mp je gebruikt! Als je voorzichtig bent valt het scheuren wel mee. Ik vind kwa smaak fondant wel lekkerder. Ik ga binnenkort eens cupcakes maken ipv een taart moet alleen nog even een thema bedenken
ik heb het de laatste keer met marsepein gedaan. Ging goed. Maar hoorde ook dat fondant lekkerder is. Marsepein en fondant heb ik van de Makro en van een taartenbak winkeltje. Vorige week zelf m'n eerste grote taart gemaakt . Binnenkort ga ik een kleine taartvorm halen (waar 4 stukjes uit kunnen ofzo) zodat ik eens vaker wat kan prullen ermee . Het is zo leuk . Maar oke, ik ben benieuwd of je ze nog gemaakt hebt en of het gelukt is!