Hoe maken jullie je wortels klaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door spriet, 24 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Ik ga wortels eten vanavond maar hoe maken jullie die klaar?
     
  2. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik kook ze altijd gewoon en dan doe ik er vaak nog een groentesausje overheen.
     
  3. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    ik ben van de rauwe wortels! walg van gekookte
     
  4. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.641
    902
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ik kook ze kort met een beetje suiker,daarna glaceer ik ze.
    Maar roerbakken kan ook.
     
  5. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    hoeveel suiker doe je erbij dan? en wat is glaceren?
     
  6. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.641
    902
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    een paar eetlepels,wat jezelf lekker vindt.Glaceren is kort bakken in boter,heb ik geleerd op de koksopleiding,vind t persoonlijk erg lekker.: P
     
  7. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Meestal kook ik ze met een beetje zout en suiker en dan eet ik ze of zo of met een lekker groente sausje...
     
  8. Devy

    Devy Fanatiek lid

    23 aug 2008
    3.437
    1
    0
    Tilburg
    Het ligt eraan, ik maak ze op een heleboel manieren klaar. Rauw, (kort) gekookt, en als ik mezelf wil trakteren dan op de uitgebreide manier.

    Eerst bakken in boter dan afblussen met wat sinaasappelsap, als dat bijna verdampt is wat honing erbij, en afserveren met sesamzaadjes.
     
  9. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    ah bedankt hier kan ik wel wat mee!
     
  10. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    De beste manier om wortels klaar te maken is: NIET! Hahaha die dingen vind ik zo viessss.
     
  11. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    hahahahah ik wou net precies het zelfde gaan typen hahahahah
     
  12. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ik kook voor kinderen dus geen toevoegingen, geen suiker, geen zout, gewoon koken, hetzelfde geld voor aardappelen EN als je er eenmaal gewend aan geraakt zal je zien dat je uiteindelijk MEER smaak proeft als je niet zoveel zout overal bij gebruikt teveel zout is slecht voor je.. (en suiker bij de wortels al helemaal niet gezond vind ik)

    Wat lekker is is wortelstamp dus worteltjes koken , aardappels (of puree als je weinig tijd hebt) effe stampen, lekkere gehaktbal met een uitje erbij maar vind ik niet echt voor dit weer haha, ik ben zoiezo van de stampotten, sperziebonen zijn zo ook erg lekker!
     
  13. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Ik hoop dat het snel weer koud is. Heb zon zin in wortelstampot!
     
  14. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ja ik kreeg er ook al honger van hahahaha vind dat warme weer qua eten niets eigenlijk, ik heb geen zin in vlees...
     
  15. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    ik eet ze alleen rauw gekookt wortels zijn echt niet te eten!! Wie verzint er ''zoete groente'' :(:$:D
     
  16. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    mensen die geen groente lusten hahahaha
     
  17. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Ik vind die zoete groente een erg goede tip om een kindje dat moeilijk eet toch groente aan te kunnen bieden.

    Zo waren wortels vroeger orange boontjes. Ik at ze daardoor wel.
    Ook deed mijn moeder gesmolten kaas over mijn spruitjes. Zo luste ik ze wel ;).
     
  18. eliesja

    eliesja VIP lid

    3 okt 2005
    8.226
    0
    0
    @t Home
    En waren ze te eten hihi??

    Wij doen altijd suiker en kaneel over de worteltjes en beetje boter..
     
  19. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Ik wist zelfs niet dat je wortels kon koken... :)

    Ik snij mijn wortels altijd in kleine stukjes en dan bak ik ze in wat boter. Als het wat te droog wordt in de ketel, klein beetje water erbij. Kruiden met een beetje peper en zout en wat zoeten met een klontje of 2 suiker. Ik stoof er ook altijd een ajuin bij. En als ik veel zin heb, doen ik er een blikje erwtjes onder en laat ik die even warm worden.
     
  20. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    Belgiƫ
    Alleen in de stamppot, anders kun je ze voor mijn part wegpleuren. :D
    Wortels, BAH! :p
     

Deel Deze Pagina