ik wil graag witte roosjes van marsepein maken maar mijn marsepein is niet mooi wit. hoe krijg ik mooi wit marsepein?
oja en hoe lang blijft marsepein goed? ik heb de roosjes pas volgende week vrijdag nodig maar ik wil ze eerder maken want het zijn er nogal veel
Je kan witte kleurstof kopen, of je moet gewoon echt spierwitte marsepein kopen! Weet niet of je door het kleuren de marsepein echt spierwit krijgt, geen ervaring met wit kleuren namelijk! En je kan het ongeveer een weekje bewaren in een luchtdichte doos, dus tupperware ofzo!!
ok super bedankt, dan ga ik vandaag even naar de kookwinkel in het centrum daar zullen ze die spierwitte marsepein wel hebben. en dan begin ik zondag aan mn roosjes
Marsepein is nooit helemaal spierwit, ook niet als je dat zo gekleurd koopt. Als je echt spierwit wilt, zul je fondant moeten nemen.
Met kleurstof wordt het aardig wit hoor. Echte witte rozen zijn ook niet spierwit, ik denk dat je zelf even moet kijken of je het mooi vind. Fondant is wel echt wit. Let op dat je de marsepein niet uit laat drogen, en ook niet in de koelkast zetten dacht ik, want dan gaat het zweten.
Met kleurstof kan het wel, alleen vind ik dat je best veel kleurstof nodig hebt om het wit te krijgen. Witte marsepein kopen vind ik handiger
Om het zelf te kleuren heb je veel kleurstof nidig, daarvan wordt je marsepein vochtig. Zelf zou ik witte marsepein kopen dat is wel echt goed wit.
Ik zou ook witte marsepein kopen. Die witte kleurstof heb ik ook wel gebruikt, maar dan moet je dus idd heel veel gebruiken en daar wordt de marsepein ook niet beter van.
Zou het zelf niet kleuren want dan wordt het heel kleverig want je hebt dan vrij veel kleurstof nodig. Je kan het dan wel minder kleverig maken met poedersuiker (ook wit) maar dan kan je beter gewoon meteen goed kopen Marsepein kan je wel een poosje bewaren, wel even luchtdicht afsluiten om uitdrogen te voorkomen. Je kan het ook in de vriezer bewaren, daarna 4u in de koelkast laten ontdooien. Nooit meteen vanuit de vriezer in de woonkamer zetten dan gaat het zweten en heb je kans dat dat de kleuren gaan doorlopen...
Gebruik dit altijd voor het wit kleuren van de marsepein. Werkt echt perfect (vind ik dan ) Sugarflair superwhite Icing whitener 20gr. - juffrouwtaartshop
Wit kleuren weet ik niet, maar ik had voor de geboortecupcakes van m'n zoontje al ver van te voren de decoraties gemaakt en in tupperware bakjes bewaard (gewoon in de keukenkast) Dan kan dus ook makkelijk voor een weekje! Hoef je ook niet in te vriezen en te ontdooien