Hoi meiden, als ik me niet vergis is mayonaise bereid met rauwe eieren. Mogen we dit als zwanger zijnde dan wel gewoon eten of eigenlijk niet? Hoop dat jullie het antwoord hebben!
Ja hoor, mag je gewoon eten. Ik weet niet of het waar is dat alle mayo gemaakt is van rauwe eieren, maar sowieso is de salmonellavergiftiging die je er van op zou kunnen lopen niet schadelijk voor je ongeboren kind, alleen zelf word je er hondsberoerd van.
in bijv calve mayo zit maar 6% eigeel...dus een kans op salmonella vergiftiging is wel zooooooooo klein....En ik denk maar zo ben er nog nooit ziek van geworden dus waarom nu ineens wel! gewoon lekker van genieten!
alleen voor vers gemaakte mayo moet je uitkijken. Daar zitten waarschijnlijk rauwe eieren in. Maar alle mayo's uit de supermarkt zijn gewoon veilig hoor! Anders zou je ze nooit zo lang kunnen bewaren.
Ik eet het ook gewoon, ooit nooit bij nagedacht eigenlijk. Maar zoals ik al lees, tis lang houdbaar dus ja..zal wel goed komen
En dan nog, rauwe eieren zijn niet gevaarlijker voor zwangeren dan voor niet-zwangeren. Het is niet te vergelijken met rauw vlees ofzo. De salmonella bacterie is voor ons heel vervelend, maar de baby krijgt er niks van.
Ik probeer ook af en toe aan mezelf te denken... Zit persoonlijk niet zo te wachten op een voedselvergiftiging! Overigens heb ik wel eens gelezen dat er in rauwe eieren ook de listeria bacterie kan zitten.
In een goed restaurant even vragen, uit een potje zijn de eieren gepasteuriseerd en niet meer rauw. Lekker eten dus
Haha dat snap ik, maar dan zou het een advies voor iedereen zijn en niet per se voor zwangeren. Daar doelde ik op
Hihi dat begrijp ik! Ik ben zelf sowieso (zwanger of niet) nogal een muts waar het op rauwe eieren aan komt
Mayo uit de supermarkt is gewoon gepasteuriseerd, dus geen problemen met lysteria of salmonella. Alleen geen zelfgemaakte eten, of die maken met gepasteuriseerd eigeel (van die cups van danegg, meestal rond de feestdagen bij de meeste supers te krijgen)