Nee hoor, niet zo vervelend Maar ik begrijp niet zo goed waarom voor zoiets simpels als maaltijd vooraf voorbereiden een Engelse term moet krijgen. Net of is het iets heel bijzonders terwijl er al jaren lang door mensen makkelijke maaltijden vooraf klaar gemaakt worden. Dertig jaar geleden had m'n moeder ook genoeg handigheidjes zodat tijdens haar avonddienst wij (vader en vier kids) thuis makkelijk en goed konden warm eten.
Meal preppen wordt meestal zo genoemd door mensen in de fitness Een maaltijd koken voor je kinderen ‘s avonds wordt daar vaak niet mee bedoeld. Tenminste, als ik meal prep zijn het bakjes met afgewogen spul die precies in mijn eetschema passen
Raar dat er gevallen word over dat ze het in het engels neer zet. Ik begreep gelijk wat ze bedoelde, ken het eigenlijk ook niet anders.
Blegh, dan betaal je het viervoudige voor vooral slecht gesneden ui en prei en een paar friemeltjes paprika en courgette, en alles lichtelijk verlept. Dat komt er hier niet in.
[QUOTE Tsjah, snap ik. En je zal het vast en zeker ook zo kunnen benoemen. Maar als ik eerlijk ben en dat is niet vervelend bedoelt, snap ik niet wat zo’n reactie plaatsen dan voor een nut heeft. Het komt niet heel aardig over.
Niet echt wat jij bedoelt, ik wil niet vaker dan 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten en vind opwarmen niet zo lekker. Maar wij stellen op zaterdagochtend een weekmenu samen en maken een boodschappenlijst. Op zaterdag zijn we thuis en kookt een van ons. Op zondag (is vriend thuis met de kids) kookt vriend iets makkelijks (avg oid). Maandag kook ik, dinsdag kook ik na mijn werk makkelijk (stamppot of rijst/groente/kip, wok) Woensdag ben ik vrij en kook ik voor 2 dagen (macaroni of ovenschotel oid) dat eten we donderdag ook (beiden werken, kids naar bso/opvang). Vrijdag eten onze jongsten restjes van doordeweeks en met de oudste hebben we dan pizza- en spelletjesavond. Die eet dan wat pizza met ons. Ik bereid het eten voor tijdens het middagslaapje van de tweeling, zodat het savonds alleen nog even gebakken/gekookt hoeft te worden. Als we iets lastigers willen eten op dagen dat we werken dan snij ik alles al de avond ervoor en zet dat gekoeld en afgedekt weg, of maak bijvoorbeeld alvast pastasaus en kook dan alleen de pasta nog erbij.
De zakken van de Ah zijn anders prima hoor. Nog nooit droog ed slecht gesneden gehad. En vaak 1+1 gratis. Super handig, in de vriezer en pasta of bami oid snel klaar op drukke dagen.