recept/idee voor een taart

Discussie in 'De lounge' gestart door Lieke23, 28 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lieke23

    Lieke23 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.938
    1
    36
    Hallo allemaal,

    Morgen hebben wij een picknick en wij zouden zorgen voor de taart.
    Nu wil ik iets origineels maken, dus niet standaard kwarktaart of appeltaart.
    Ingredienten maken niet uit want ik moet nog boodschappen doen.
    Heeft iemand een idee voor een taart en het liefst met recept?
    ( En liever niet al te moeilijk of lang werk)

    Groetjes!
     
  2. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Misschien is een monchoutaart of een chocoladetaart een idee??
    Of van die kleine muffins,die kun je ook in allerlei smaken varieren.
    Van al deze taarten kun je kant en klare bakmixen kopen waar de gebruiksaanwijzing op staat.Handig en simpel toch??
    Veel plezier morgen! :)
     
  3. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Mijn favoriet: chocolade cheesecake met caramel. Is wel iets meer werk dan een appeltaart, en niet bepaald geschikt voor als je aan het lijnen bent, maar o zo lekker. Recept.
    Of banoffee pie. Is vrij makkelijk en valt altijd in de smaak. Recept.
     
  4. moi89

    moi89 Bekend lid

    14 okt 2010
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Rabarber taart. Ik hou echt van rabarbertaart (heb hem gisteren zelf nog gemaakt) Als je het recept wil, dan hoor ik het wel.
     
  5. tulip

    tulip Niet meer actief

    ijstaart of monchoutaart.
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Chocolade taart bakken, besmeren met creme fraiche of sour cream (zelf kiezen naar smaak) en rijkelijk belegen met bosvruchten... Oh maak me gek :D
     
  7. Lieke23

    Lieke23 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.938
    1
    36
    Rabarber vind ik echt heel smerig:) Maar wel bedankt voor het idee.

    Chocolade taart mt bosvruchten is ook wel een leuk en origineel idee...Denk dat ik daar maar eens aan bezig ga!

    Bedankt allemaalvoor de tips
     
  8. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Hoeveel tijd wil je eraan besteden? Moet hij ook geschikt zijn voor kinderen?

    Oh zie nu dat je al gepost hebt. Jame Oliver heeft een lekker recept hiervoor, even kijken of ik dat online kan vinden.
     
  9. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    TS hoeft 'm misschien niet, maar ik wel ;)
     
  10. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Klinkt interessant, maar ik kan uit het recept niet opmaken hoeveel je van alles nodig hebt. Weet jij dat toevallig?
     
  11. Lieke23

    Lieke23 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.938
    1
    36
    Alle ideeen zijn nog welkom hoor:)
    En anders voor een volgende keer.
    Hoeft niet perse geschikt te zijn voor kinderen

    Qua tijd, max een uur
     
  12. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Dan moet je eens googelen op nigella Lawson.
    Die heeft lekkere recepten!!!!
    En niet moeilijk.
     
  13. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
  14. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    <LI class="first tag">Gebak <LI class=tag>Vegetarisch Frans
    Ingrediënten

    <LI class=ingredient>225 g bloem <LI class=ingredient>1 theelepel (5 ml) bakpoeder <LI class=ingredient>50 g fijne kristalsuiker <LI class=ingredient>25 g zachte, ongezouten boter <LI class=ingredient>1 ei <LI class=ingredient>3 eetlepels (45 ml) volle melk <LI class="ingr_head ingr_head_spaced">voor de vulling <LI class=ingredient>725 g kwark <LI class=ingredient>150 g fijne kristalsuiker <LI class=ingredient>4 eieren, gesplitst <LI class=ingredient>50 g maïzena (of aardappelmeel) <LI class=ingredient>3 eetlepels (45 ml) citroensap <LI class=ingredient>1 theelepel (5 ml) vanille-extract 250 ml slagroom, geklopt tot de room in zachte pieken blijft staan
    Bereiden

    Verhit de oven tot 170 °C / gasovenstand 3. Als je vormen van folie gebruikt, zet de ene dan in de andere - om wat meer stevigheid te hebben wanneer je later de ongebakken kwarktaart naar de oven moet overbrengen - en schuif een bakplaat in de oven om ze op te zetten.

    Doe voor de taartbodem bloem en bakpoeder in de kom van een keukenmachine, samen met de kristalsuiker, de zachte boter en het ei. Giet terwijl de machine loopt de melk door de vulopening en zet de machine stop wanneer het mengsel samen begint te klonteren. Als je dit met de hand wilt doen, strooi de bloem dan in een kom, wrijf de boter er met je vingertoppen door en klop er dan met een houten lepel de andere ingrediënten door.

    Doe het mengsel over in een folievorm of in de met folie beklede bakvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel of druk het mengsel met je vingers in de vorm tot een zo gelijkmatig mogelijke laag. Zet de vorm 10 minuten in de oven. Laat het baksel iets afkoelen voordat je het kwarkmengsel erin doet.

    Doe voor de vulling de kwark in een kom en klop er eerst de suiker en dan de eidooiers door. Klop er de maïzena (of het aardappelmeel, dat is de meest ouderwetse en authentieke keus, maar qua smaak voegt het in wezen niets toe) door, gevolgd door het citroensap, vanille-extract en ½ theelepel zout. Spatel er ten slotte de geklopte slagroom door.

    Klop in een andere kom de eiwitten tot het schuim in zachte pieken blijft staan en roer een soepopscheplepel ervan door het kwarkmengsel. Spatel er dan de rest van het eiwit in 3-4 porties door.

    Schep de vulling in de bakvorm met de deegbodem en zet die dan voorzichtig in de oven. Na 1 uur moet de taart aan de bovenkant gestold zijn en hier en daar lichte schroeiplekken vertonen, al voelt het niet aan alsof de taart vanbinnen helemaal gaar is. Heerlijk.

    Zet de taart, in de vorm, op een metalen rek om af te koelen en wees erop voorbereid dat hij in die tijd waarschijnlijk barsten gaat vertonen. Beschouw dat maar als teken van authenticiteit. Dek de kwarktaart af en laat hem 24 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.

    Extra benodigd

    2 foliebakvormen of 1 met folie beklede bakvorm van ongeveer 30x20x5 cm, keukenmachine

     
  15. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Heb even wat gecopieerd. Deze is ook heel lekker. Is een beetje een lap tekst maar heel goed te doen.
     
  16. moi89

    moi89 Bekend lid

    14 okt 2010
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Okidoki

    Benodigdheden:
    -200 gr roomboter
    -225 gr suiker
    -zakje vanillesuiker
    -400 gr rabarber
    -3 eieren
    -50 ml karnemelk
    -200 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

    Je doet de roomboter met 200 gr suiker, de vanillesuiker en een halve theeleper zout in een kom. Met een mixer klop je dit zacht/schuimig. Vervolgens voeg je een voor een de eieren toe (je moet pas het volgende ei toevoegen als het vorige ei helemaal in het beslag is opgenomen. Vervolgens voeg je de karnemelk toe (don't worry als je niet van karnemelk houdt, je proef het echt niet). Vervolgens spatel je het zelfrijzend bakmeel door het beslag en doe je het beslag in een ingevette taartvorm.

    Je maakt de rabarber schoon en halveer deze in de lengte. Vervolgens druk je de rabarber in het beslag (niet helemaal erin drukken). Daarna doe je de rest van de suiker over de taart heen.

    Je doet de taart in een voor verwarmde over van 160 graden 50-55 minuten lang. Mijn over kan niet op 160 graden, maar ik doe hem eigenlijk altijd op 150 graden en dan 55 minuten en dan komt hij er altijd goed uit. Officieel moet je hem voor het opeten nog bestrooien met poedersuiker, maar ik laat het altijd afhangen van de zuurte van de rabarber.
     
  17. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    quesillo, heeeeeeeeerlijk, is niet echt een taart meer puddingachtig maar heeft de stevigheid van een kwarktaart en mieeeeeerzoet.(antilliaans)
    de bereiding is niet zo lang alleen het "bakken" duurt zon 4 uur;)
     
  18. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Variant op de appeltaart; appel-noten- stroopwafeltaart! Erg lekker en niet veel meer tijd dan een gewone appeltaart.
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Of appeltaart met banketbakkersroom :) Erg lekker!
    Ingrediënten
    DEEG:
    250 gram zelfrijzend bakmeel
    250 gram witte basterdsuiker
    100 gram boter
    1 ei
    1 zakje vanillesuiker
    snufje zout

    VULLING:
    4 appels
    100 gram rozijnen
    kaneel
    vanillesuiker

    BANKETBAKKERSROOM:
    2 eierdooiers
    2 zakjes vanillesuiker
    40 gram kristalsuiker
    25 gram bloem
    1/4 liter melk

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water.
    Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi de vanillesuiker en kaneel erover. Laat dit even staan.

    Meng voor de room de 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Roer dit goed door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer dit goed en breng het weer aan de kook. Zorg dat het niet gaat klonteren. Laat het afkoelen.

    Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter (in de beslagkom) met 2 messen in kleine stukjes, net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes meel ontstaan.
    Vet een taartvorm in met boter. Verdeel 2/3 van het deeg over de taartvorm. Verdeel het goed over de bodem en zorg dat er ook een randje ontstaat.
    Giet de room over het deeg. Strooi de appelvulling erover. Strooi als laatste het resterende deeg erover. Bak de taart in 1 uur gaar op stand 4-5, 200 graden, tot de taart bruin is.
     
  20. Lieke23

    Lieke23 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.938
    1
    36

    Leuk idee, maar tis wel om 10/11uur s ochtends, dus denk niet dat dat smaakt bij de koffie hahah:)
     

Deel Deze Pagina