De titel zegt het al... Ik wil zooo graag mosselen eten... Dus in huis gehaald maar in alle Recepten op internet zit wijn in het sausje Weet iemand een lekker sausje alcohol vrij????
Moet je dat sausje opwarmen? Want in dat geval maakt het niet uit. Alcohol vervliegt als het wordt opgewarmd, dus dan zit er 0% in het sausje ...
Ik maak altijd Thaise mosselen. Echt zooo lekker en super easy! Beetje water, kokosmelk, koriander en uitgeperste limoen. Limoen zelf er ook in doen. Knoflook teentje en wat sambal. Gewoon koken zoals normaal. En dan met verse frietjes
call me bad maar ik eet het altijd gekookt in water met of witbier of wijn, ook nu. Ik denk maar zo, zo lang ik geen glazen alcohol weg tik komt het vast goed. Ik zou er gewoon lekker van genieten.
Niets "bad" aan. Er zit geen enkele procent alcohol in bier/wijn als het verwarmd is. Dus je bent helemaal safe
Ik kende iemand die ze altijd met kruidenboter maakte, super lekker!!! Weet alleen niet hoe hij ze bereide
Lekker sausje: Eetlepel mayonaise, theelepel mosterd en beetje citroensap. Roeren en proeven. Verhoudingen kun je aanpassen! Smakelijk eten!
Je eet ze toch niet rauw. Volgens mij geld dat alleen voor wat je rauw eet. Je kookt ze dus eventuele bacterien worden gedood.
Klopt, je mag mosselen gewoon eten, je kookt (verhit ze) Als je gerookte zalm uit vacuum verpakking eet, nadat je het verhit hebt, mag je het ook.
Alcohol vervliegt nooit helemaal, ook niet na verhitting (40% blijft over na 15 minuten verhitten, 10% na 2 uur stoven).
Hier altijd gewoon groenten aanstoven (ui, wortel, prei, selder), mosselen erbij en lekker 10 minuten laten garen ... De "saus" maak ik ter plekke op tafel met wat mosselvocht, wat mayo en wat mosterd (goed onder elkaar mengen). Ik voeg geen extra water of ander vocht toe. Doordat ik de mosselen op voorhand behoorlijk zwaar spoel zit er al vocht genoeg in de schelpen (en dus nadien in mijn kookpot). Wij eten er stokbrood of frietjes bij.