Mei 2008 (bevallen) mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Ice, 4 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marlie81

  Marlie81 Bekend lid

  17 jun 2007
  768
  0
  0
  Hoi meiden,

  Ik ben hier ook wel eens langs gewipt (lang geleden) en spiek zo nu en dan eens ;)

  Ik ben Marloes en heb 2 kinderen: Jasper van 4 jaar en Lieke is van 19 mei.

  Kunnen jullie mij misschien advies geven over Lieke d'r eetschema? Bij Jasper ging dat allemaal zo vanzelf en die at alles wat hij mocht hebben maar bij Lieke is het een heel ander verhaal. Dit is wat ze nu krijgt:

  's avonds om 23.00 maken we haar nog wakker (in de hoop dat ze dan eindelijk eens gaat doorslapen) voor een fles van 200cc. Lieke heeft koemelkallergie dus kunnen we haar geen kant en klare pap geven. Als ik nutrix door haar melk doe, drinkt ze een half flesje en dan is hij zo dik geworden dat ze er niks meer uitkrijgt. Dus dan maar een gewone fles.
  Ze wordt dan rond 5.00 wakker en krijgt weer een fles (gelukkig slaapt ze daarna wel lekker meteen door)
  Om 8 uur wordt ze ongeveer wakker. Om 9:00 krijgt ze weer een fles(200cc). 12:00 fruit, 13:30 fles (200cc), 17:30 groenten en om 19:00 weer een fles (200cc)

  Ze is super lief en makkelijk. Je hoort haar echt nooit dus ze zal zeker niet ontevreden zijn. Maar mijn zoontje kreeg toendertijd met deze leeftijd al veel meer (sap, brood, koekje) en zijn laatste fles om 19:00 en kwam dan pas weer 's ochtends om 7:00. Daardoor word ik nu wat onzeker....

  Ze krijgt potjes van 4 maanden. Ik geef nog geen potjes van 6 maanden omdat ze die van 4 nooit helemaal opeet, ze laat altijd een bodempje staan. Mijn gevoel zegt dat ze nog helemaal niet toe is aan brood en koekjes, ze eet pas net goed haar fruit en groenten (helemaal gepureerd).

  Maak ik me nu druk voor niks? Hebben jullie misschien nog tips om haar meer in het schema van een 7 maanden oud kind te krijgen? ;)
   
 2. zwaantje

  zwaantje Actief lid

  31 jan 2007
  119
  0
  0
  Hoi Marlie81,

  Ik kan je niet helpen want die van mij wil eigenlijk ook nog niks :(
  Oja,Nick heeft onder 3 tandjes :D
   
 3. Marlie81

  Marlie81 Bekend lid

  17 jun 2007
  768
  0
  0
  Lieke heeft nog geen tandjes.
  Een poosje terug (toen we nog niet wisten dat ze koemelkallergie had) kreeg ze 's avonds om 23:00 een pyjamapapje. Ze vond het heerlijk maar kwam dan gewoon ook nog 's nachts.
   
 4. Lady Ice Shirr

  Lady Ice Shirr Fanatiek lid

  17 mei 2006
  2.104
  0
  0
  Nieuwegein
  Marlie: geen idee. Maar doel je meer op hoe ze kan doorslapen of met eten? Marijn is niet zo dol op groenten, dus daar gaat ook niet zoveel in. Ik ben al blij als er 4 happen in blijven (geef vaak al wel 8 maandenpotjes, maar het meeste ervan wordt dus weggegooid).
  Fruit is hij wel dol op en vooral... yoghurt! Een soepstengel en eens een keer een lange vinger, heerlijk vindt hij dat. Jammer dat het altijd zo'n troep geeft.
  Pyjamapapje vindt Marijn juist weer niet lekker; Jesse krijgt dat nog steeds, want hij vindt het wel lekker.
  Marijn krijgt nog 3 a 4 flessen per dag van 180 cc. Maar die gaan vaak helemaal niet leeg. Standaard stopt hij bij ongeveer 100 cc. Nu zetten we de fles maar weg en proberen het een kwartiertje later nog eens en dan drinkt hij hem vaak wel (bijna) leeg.

  Maar kortom: ik weet het eigenlijk ook niet. Misschien toch eens een keer yoghurt proberen of een broodkorstje?
   
 5. Naatje80

  Naatje80 Fanatiek lid

  16 sep 2007
  1.176
  0
  0
  noord-holland
  @zwaantje. Hier nog geen tand te zien. Alleen ondergekwijlde kleren, stinkluiers en overal op kauwen. maar dat is al een paar maanden zo hihi.

  @ Marlie. Ik gaf de nutrix altijd met een grotere speen op de fles. Zal dat helpen?
  Wat zegt het CB over Lieke haar schema? Volgens mij is er niet zoveel mis mee.. Maar kan je geen brood met een beetje smeerkaas proberen? Merk je vanzelf wel of ze het wat vind. Bij Zoë was er in het begin geen eer aan te behalen :rolleyes: . Nu eet ze 's ochtends een half broodje en 's middags een halve. Meer hoeft ze niet.
  En roosvicee drinkt ze pas sinds een dag of drie... Ze wilde er eerst helemaal niets van weten :).
  Alleen wel erg vervelend dat ze om 23 uur nog een fles moet en om 5 uur alweer komt.. Kan je niet proberen om de fopspeen terug te stoppen (als ze die heeft) ipv een fles? Is een paar dagen wel vermoeiend, want je moet er vaak uit, maar hier werkte het wel. Ik gaf dan de fopspeen terug aan haar en dan maakte ik een uur later een fles... en zo steeds verder rekken. Nu slaapt ze van 19.30/20.00 uur tot een uurtje of half 9 's ochtends.
   
 6. minke

  minke Actief lid

  Hallo dames!

  Wat leuk dat er weer gekletst wordt bij de mei-mama's. Ik heb in het begin ook wel eens mee gekletst, maar kon het al snel niet meer bijhouden, dus ben ook ik afgehaakt. Ik zal nu proberen om wat meer mee te kletsen...

  Ik zal me eerst even voorstellen:
  Ik ben Minke, 27 jaar en moeder van 2 jongens (Jibbe Jens, 18 augustus 2006 en Thijs Hidde, 4 mei 2008). Thijs is 11 dagen voor de uitgerekende datum geboren, in het ziekenhuis. Ik moest in het ziekenhuis bevallen omdat JJ met 32 weken geboren is middels een keizersnee (ik had pré-eclampsie/ Hellp). Een paar dagen voor Thijs geboren werd, was ik opgenomen met een te hoge bloeddruk. Er was besloten om het weekend af te wachten en dan te kijken wat ze zouden doen (waarschijnlijk inleiden), maar op zondagochtend besloot ons mannetje dat het tijd was en na een snelle bevalling konden we hem in onze armen houden!

  Thijs is imiddels al weer 8 maanden geweest! Wat gaat de tijd toch snel! Van het kleine hulpeloze baby'tje is al niets meer over, hij rolt, zit en tijgert achteruit! Op 1 januari zijn we voor het eerst wezen fietsen en dat vindt meneer GEWELDIG!

  Qua eten gaat het ook heel goed. Z'n schema ziet er ongeveer zo uit:
  7.30 pap van 180 cc melk
  10.00 fruit met dixap
  13.00 boterham met 150 cc melk
  15.00 koekje met dixap
  18.00 warm eten en toetje
  19.00 papfles van 150 cc melk
  Fruit, brood, koek gaat er zonder problemen in, maar met de warme hap heeft Thijs wat meer moeite. Hij vind lang niet alles lekker, en eet dan vaak ook niet z'n bordje leeg. Ik probeer zoveel mogelijk vers te maken (heb het boek 'Opperdepop'). Ben er inmiddels wel achter dat Thijs niet zo van aardappels met groente houdt, maar wel van spaghetti, macaroni etc. Van de week couscous voor hem gemaakt en dat vond hij heerlijk!

  Overdag slaapt Thijs nog twee keer. 's Ochtends van 11.00 tot 13.00 uur en 's middags om een uur of 16.00 nog een klein uurtje. Jibbe Jens slaapt ook nog 's middags, en dat vind ik wel eens lastig. Ik weet niet hoe de andere moeders dat doen? Maar nu heb ik soms het gevoel dat ik echt aan huis gekluisterd ben! Ik probeer JJ wel eens wat later op bed te doen en een paar weken wilde hij 's middags helemaal niet meer. Dat gaf wel wat meer vrijheid, maar de laatste 2 weken wil hij 's middags toch echt weer op bed...

  Oeps... het is alweer een heel verhaal...

  Groetjes Minke
   
 7. minke

  minke Actief lid

  Over het doorslapen: onze oudste sliep ook pas door rond de 8 maanden... We maakten hem ook altijd nog wakker voor de laatste fles, tot de kinderarts zie dat we dat niet meer moesten doen. Want als hij er niet zelf voor wakker werd, had hij het blijkbaar ook niet nodig. We zijn toen om 19.30 z'n laatste fles gaan geven en een week later sliep hij door van 20.00 tot 8.30! Het was net alsof we hem door het wakker maken uit z'n vaste slaap haalden en hij daardoor 's nachts telkens wakker werd.

  Minke
   
 8. Lady Ice Shirr

  Lady Ice Shirr Fanatiek lid

  17 mei 2006
  2.104
  0
  0
  Nieuwegein
  Minke: ik heb ook een jongetje van 2 jaar (van november 2006) en ik soms ook het idee dat ik echt aan huis gekluisterd ben op de dagen dat ik thuis ben hoor. Wat dat betreft zou het wel weer lekker zijn als ze een beetje ouder zijn. Aan de andere kant gaat het al veel te snel.
  Ik probeer ze 's middags wel vaak tegelijk in bed te hebben. En stiekem doe ik dan vaak een slaapje mee, ook omdat Marijn 's nachts nog altijd wakker wordt. Ik maak hem niet wakker voor een laatste voeding, maar wij hebben het idee dat het door zijn oren komt (we lopen al bij de KNO-arts en de kinderarts).
  Blijft vervelend, maar ja... we overleven het wel. Ze zijn nu allebei ziek, hoge koorts en de oudste overgeven, dus hoop niet dat wij het griepje ook te pakken krijgen.
   
 9. wonderteam

  wonderteam Niet meer actief

  Ik zie dat hier eindelijk toch leven in de brouwerij is. Wat leuk :D Het lijkt mij super om te kletsen met Mama's van dezelfde maand. Ik heb me al een keer voorgesteld hier ,maar zou het nu even goed opnieuw doen.

  Ik ben Tessa en 27 jaar. Na een rampzalige zwangerschap ( constant bloedingen, ziekenhuis in ziekehuis uit en uiteindelijk zwangerschapsvergiftiging) Is na een even rampzalige bevallin :oops: 2 uur non-stop persweeen. Hartslag van Mason die bijna helemaal wegviel. Ruzieende arsten, apparatuur die niet klaarstond. Een knip die misgegaan is en Mason die sterrekijker was. Is hij gelukkig op 1 mei om 01.41 geboren. Hij heeft wat opstart problemen gehad. Maar nu is het een heerlijk vrolijk ventje ik geniet intens van hem. Hij is hele dagen druk met zitten. Hij wil graag kruipen ,maar dat lukt hem nog niet echt. Het is een goede slaper ( van 19.00 tot ca 9.00) heeft een heel eigen willetje ,maar het is een o zo heerlijk mannetje.
  Ik ga hier vanaf nu actie meekletsen :D Het lijkt me erg gezellig!
   
 10. zwaantje

  zwaantje Actief lid

  31 jan 2007
  119
  0
  0
  Hoi Tessa,

  Ja leuk he dat we hier weer gaan schrijven :D vinden wij ook allemaal.
  Maar wat heb je een zwangerschap gehad joh en dan je bevalling!
  Wat moet dan eng geweest zijn die bloedingen.En dan die persweeen,ik heb ze 7 minuten gehad.Ooohhh dat wil ik ook van 19:00 tot 9:00.
  Wat van 19:00 tot 6:00 zou al goed zijn. :)

  Ik ben full-time huis mama,wat doen jullie?
  Lieke onze middelste heeft sinds zaterdag koorts en nu heeft Nick het ook AAAHHHHHH.Maar gelukkig niet overgeven.
  Morgen moeten we eigenlijk naar het cb maar ik ga afbellen.
  Was eigelijk wel benieuwd naar zijn gewicht en lengte.
  Wat wegen die van jullie nu en de lengte?

  Groetjes Miranda
   
 11. wonderteam

  wonderteam Niet meer actief

  @ zwaantje, Ja dat klopt wat een zwangerschap en bevalling. 7 min perweeen ik teken ervoor :) Ik ben 3 maand na de bevalling ook in een depressie geraakt ,maar gelukkig met de juiste hulp er inmiddels weer bijna helemaal bovenop :D Hopelijk gaat een ooit 2e zwangerschap/bevalling totaal anders :D

  Slaapt Nick een stuk minder dan Mason? Ik besef me ook goed in een luxe positie te verkeren hoor en ook Mason heeft soms momenten dat hij voor ons doen vroeg komt (6.00 uur)

  Ik werk 32 uur ( momenteel nog op at basis ivm mijn depressie) en mijn man werkt 32 uur. Allebei een papa en mama dag. Ik zou in de toekomst misschien best minder willen werken ,maar als ik een dag inlever ga ik in functie naar beneden en ga ik omgerekend 400 euro minder verdienen. Misschien in de toekomst een andere baan.

  Mason was op 4 dec 73.5 cm en 9.6 kilo. 5 feb moet ik weer.

  Groetjes Tessa

  Als ik het goed begrijp heb jij 3 kinderen? Hopelijk zijn Lieke en Nick snel weer beter. Niks waard he als die kelintjes ziek zijn :(
   
 12. bo2008

  bo2008 Niet meer actief

  Het is niet toegestaan om om stemmen te vragen. Bij herhaling wordt de foto verwijderd!

  leuk dat het weer hier zo actief wordt gezellig hoor, ben heel druk maar zal later ff reageren , beau raced hier met de loopstoel alle kanten op , ga haar nu zo voor het eerst wat brood geven ben benieuwd...
   
 13. Lady Ice Shirr

  Lady Ice Shirr Fanatiek lid

  17 mei 2006
  2.104
  0
  0
  Nieuwegein
  Wat leuk dat hier weer wat meiden reageren!

  Wow Tessa, van 19 tot 9 uur slapen! Wat een luxe. Marijn slaapt vaak pas laat, het is heel moeilijk om hem wakker in bed te leggen. Dan is het krijsen hoor. Dan halen we hem er uiteindelijk maar weer uit, want we zijn bang dat hij Jesse wakker maakt. In slaap wiegen werkt wel. Ik vraag me af of dat komt doordat hij tot voor kort bv kreeg. Want dan sliep hij wel snel. Hij komt overigens ook nog steeds 's nachts hoor. Maar ja... dat zal toch ooit wel een keer overgaan he.

  Marijn is nu 72cm en weegt 8935 gram. Hij staat, loopt langs de tafel en kruipt de hele kamer door. En hij zit erg graag bij mama op schoot.
  Afgelopen dagen ook ziek geweest, bijna 40,5 graden koorts. Zielig hoor. Nu heeft mijn oudste het ook, maar die was gister ook nog aan het overgeven en heeft pijn in zijn keel. Hoop dat het snel over is!
   
 14. wonderteam

  wonderteam Niet meer actief

  @ fiona, Ik ga vanmiddag ook eens kijken voor een loopstoel. Het lijkt me zo leuk.

  @ lady ice, Ja is idd een luxe hoor :oops:

  Wat goed zeg van Marijn dat hij al zo langs de tafel loopt en zo goed kruipt! Dat gebeurd hier nog niet hoor :(
   
 15. zwaantje

  zwaantje Actief lid

  31 jan 2007
  119
  0
  0
  @ Fiona, Misschien een hele domme vraag :oops: maar wat bedoel je met:Het is niet toegestaan om om stemmen te vragen. Bij herhaling wordt de foto verwijderd!
  Ik weet niet wat je bedoelt of heb ik iets gemist?
  @ Lady ice, ooh die van mij kan nog niet eens zelf zitten en die van jou kruipt al en kan langs de tafel.
  @ mason,Nee Nick wordt nog 2 keer per nacht wakker :(
  Achja komt ook wel weer goed.
   
 16. Naatje80

  Naatje80 Fanatiek lid

  16 sep 2007
  1.176
  0
  0
  noord-holland
  @ Mason. Zo'n loopstoel is echt onwijs leuk... heb hier ook een dametje die de hele kamer doorcrossed :) . De kat en hond moeten regelmatig dekking zoeken hihi.
  @zwaantje. Fiona had een link gestuurd om te stemmen op haar Beau voor baby van de maand... mag denk ik niet.. beetje jammer :rolleyes: . Maar we zoeken Beau wel even op hoor Fiona!

  Hier ook zo'n dametje die gelukkig goed slaapt. Van 19 uur tot uurtje of 9 's ochtends. Gelukkig... want mijn man en ik werken in wisseldiensten dus als je late dienst hebt gehad is het wel lekker dat ze 's ochtends niet zo vroeg komt. Is altijd wel relaxed wakker worden, want Zoë ligt eerst hele verhalen te kletsen in haar bed en te lachen... in het begin was het krijsen zodra ze wakker was. Gelukkig nu niet meer.
  Alleen omdat ze zo veel slaapt 's nachts slaapt ze overdag nog maar 1x 1 1/2 tot 2 uurtjes. Dat vind ik wel weinig, maar het heeft totaal geen zin om haar meer in bed te leggen.. slapen doet ze dan echt niet :( . Maar ze trekt het wel erg goed. Voor een maand geleden storte ze na 2 uurtjes wakker zijn weer helemaal in en moest ze weer slapen. Dit is bij toverslag verdwenen.. Wel erg grappig om te zien dat die kleintjes ineens heel erg kunnen veranderen van slaap of eetpatroon... tenminste dat valt mij wel op hier. weet niet hoe dat bij de rest is?
   
 17. Lafo

  Lafo VIP lid

  27 jun 2007
  7.460
  0
  0
  Kantoormiep
  Rhoon
  Jeetje idd nogal een strenge reactie zeg......ik lees soms ook even mee en zag dat de link van Fiona was verwijderd, ik zoek Beau ook even op!
   
 18. evelien69

  evelien69 VIP lid

  16 sep 2007
  5.531
  3
  38
  verzorgende
  Nou dat vind ik ook!
  En ik zoek Beau ook even op :)
   
 19. wonderteam

  wonderteam Niet meer actief

  @ zwaantje, Ik weet zeker dat het slapen goed gaat komen. Hoop voor jullie toch al heel snel :D
  @ Naatje, nou ik heb de loopstoel gehaald vanmiddag (althans manlief) ,maar hij is te groot voor hier en Mason ging zo raar met zijn beentjes erin doen. Heb maar besloten hem weg te doen. Wel jammer ,want hoorde veel positieve reacties, maar wil niet weer de zoveelste miskoop hebben :)Dan moet hij maar oefenen met de V-tech babywalker :D
  Fijn dat jou meisje ook zo goed slaapt. Dat van overdag heb ik hier gelukkig ook geen problemen mee. 's morgens 2 uur gemiddeld en 's middags ook. Klein slaapkopje hebben wij :D

  @ fiona, pb me je link even dan ga ik ook even stemmen :D:D:D
  Ik ben het helemaal met je eens dat het ritme veranderd. Waar hij eerst nog wel eens ineens jengelig werd kan hij zich nu heel lang vermaken achter elkaar :D Ze krijgen echt zo'n bewust spelen ritme vind ik.
   
 20. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  Minke, klinkt als mijn verhaal...

  Sam is met 30.1 week geboren via spoedks dankzij PE-HELLP.

  Ook bij Fay ben ik een paar dagen voor de bevalling opgenomen omdat mijn onderdruk boven de 100 zat (terwijl ik al 3x per dag 1000mg Aldomet slikte).
  Ik mocht op zaterdag naar huis, en die nacht braken de vliezen. Mijn bevalling heeft iets langer geduurd want Fay werd om 00:07 uur geboren op 5 mei :D

  Fay krijgt nu soms al 2 sneetjes brood zonder korstjes, ze vind het erg lekker. Wel met beleg (smeerkaas/smeerleverworst/jam/appelstroop o ja en boter). Ze drinkt alleen niet zo heel geweldig en yoghurt vindt ze een heel vies goedje...
   

Deel Deze Pagina