Kunnen jullie mij het verlossende antwoord geven? Ik ben al op zoek gegaan, want het staat hier vast ergens maar ik kan het niet vinden Hoe kan je in de koelkast bewaarde melk opwarmen? Ik weet dat het het beste au bain marie kan worden opgewarmd, maar hoe doe je dat precies? De fles in een pan gekookt water (net gekookt uit de waterkoker bijvoorbeeld) zetten? Maar hoe weet je nou dat de melk niet te warm wordt? Groetjes, Marit
hoi Maritt, je kunt het beste de melk in warm maar niet heet (dus niet net gekookt maar warm uit de kraan) water zetten. Ik zette het vaak in een bakje. Duurt wel wat langer dan in heet water maar zo blijven de voedingsstoffen in de melk het beste. Een flessenwarmer is ook handig. Momenteel doe ik (uit luiheid ) de melk gewoon in de magnetron en dan op 600W 30 sec. Niet te hoog vermogen dus en niet te lang.
Hoi Geke, Bedankt voor je reactie! Hoelang moet je de fles dan ongeveer in het bakje zetten? De onzekerheid van de beginnende moeder ha ha
Een fleswarmer is het handigste. Maar als je een snelle oplossing zoekt: wij deden een flesje in een mok, en daar dan water uit de waterkoker bij. Temperatuur testte ik door een drupje op mijn pols.
tja, even testen af en toe en dan weet je het op een gegeven moment wel. Als je warm en niet heet water gebruikt denk ik 5-10 min. De melk kan dan ook niet snel echt te warm worden.
hmm we hebben zelfs weleens het flesje gewoon op de verwarming gezet om het warm te houden maar au bain marie vinden wij idd het makkelijkst (geen magnetron hier... dat kookt te snel over) gewoon pannetje water op zetten... flesje erin en dan af en toe even het flesje wat zwenken tot je denkt "nu si het awrm zat" maar dus niet in kokend water.. dan kook je de melk stuk
dat is mij nou nog nooit gebeurd! ik maak de melk nooit heel warm omdat mijn zoontje het zelfs wel koud lust. probeer dat ook eens... net iets warmer dan zo uit de koelkast (hoewel zelfs dat hier gaat).
De melk hoeft i.p. niet heel warm. Veel kindjes lusten het ook op kamertemperatuur. Even een kwestie van proberen dus.