Hoi, hoe strikt nemen jullie het bewaar advies van 24 uur van afgekolfde melk wat uit de vriezer komt? Gaan jullie pas 24 uur tellen als de melk geheel ontdooid is? (dat duurt hier namelijk altijd een hele tijd). Of rekenen jullie het direct vanaf dat jullie het in de koelkast zetten. Ik vind het dan namelijk maar zo kort houdbaar eigenlijk. Alvast bedankt voor de antwoorden.
Goeie vraag! Vroeg me dat ook al af. Ik zet m de avond van te voren in de koelkast en dan gebruik ik m tot max de volgende avond. Dus 24u vanaf in de koelkast zetten. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het dan nog best wat langer kan...
Ik deed ook altijd vanaf het uit de vriezer halen. Ik vond melk uit de vriezer sowieso wat sneller zuur worden dus heb daar eigenlijk nooit mee uitgeprobeerd.
Wat ik me nog bedacht ! Juist door die korte houdbaarheid na het invriezen vond ik het fijner om te kijken wanneer ik het weer nodig had, om dus zo zo min mogelijk in te hoeven vriezen. Verse melk blijft namelijk veel langer goed in de koelkast!
Dank jullie wel voor de antwoorden. Dan ga ik inderdaad niet veel langer als 24 uur telllen vanaf dat het uit de vriezer komt. Gr. Bloesem.
Ik tel vanaf dat het ongeveer ontdooid is. Dus s'avonds uit de vriezer dan is het de volgende ochtend nog niet eens echt ontdooid maar dan tel ik vanaf dan 24 uur. Dus de volgende dag ongeveer de ochtend voeding. Ik ruik er altijd aan en proef het ook zodat ik zeker weet dat het niet ranzig is (nog nooit gebeurd eerlijk gezegd). Maar eigenlijk gebeurd dit zelden want de melk gaat wel eerder op!
Ik vroeg het me ook af. Voor de zekerheid neem ik ook 24 uur vanaf uit vriezer halen. Probeer zo min mogelijk uit de vriezer te geven, bergreep van lactatiekundige dat melk uit de koelkast voorkeur heeft op ingevroren melk. Laat daarom soms mijn vriend melk uit de koelkast geven zodat ik kolf en we weer 'versere'melk in de koelkast hebben. Vriend ook gelijk blij dat hij voeding kan geven: 2 vliegen in 1 klap!
Zo doe ik het ook, het ontdooit zo langzaam in de koelkast... ook hier nog nooit misgegaan (maar meestal gaat het ook wel eerder op, want ik weet wel ongeveer wat ik nodig heb). Ook ik vries eigenlijk maar 1x per week in, als er 4 dagen tussen mijn werkdagen zit. De andere dagen gebruik ik 'verse' melk.
Verse melk is idd melk die je gekolfd hebt en dan in de koelkast zet. Melk die ingevroren is geweest noem ik geen verse melk meer . (Net als bijv groente dat in gevroren geweest is das ook niet meer vers)