De alcohol vervliegt toch?? Of is het dan nog steeds niet aan te raden? Dochters zijn 11mnd en 2,8 jaar
Wij maken het zonder wijn, in plaats daarvan met alleen bouillon. Alcohol verdampt nooit helemaal. "Alcohol verdampt gedeeltelijk in een gerecht, dit gerecht moet dan wel het een kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentage hangt ook af van de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft. Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol: Even laten koken: 15% Flamberen: 25% 15 minuten laten pruttelen: 60% 1 uur laten koken: 75%. In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Bovendien verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn." Alcoholinfo.nl
Gezien de leeftijd niet doen. Omdat risotto op heel lage temperatuur suddert, verdampt lang niet alle alcohol. Wij maken het sinds we ouders zijn zonder wijn en dat is gewoon heel erg lekker!