Mening en hulp nodig bij dilemma

Discussie in 'Ik ben zwanger' gestart door Juultje23, 6 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw
  Hoi,
  Ik weet niet of ik hier goed zit maar hoop dat jullie mij kunnen/willen helpen.

  Ik ben op dit moment 13 weken zwanger van ons eerste kindje.en mijn schoon en eigen familie zijn uiteraard door het dolle heen( wij zelf natuurlijk ook)
  Nu zit ik met een aantal dingetjes en hoop op jullie mening/advies

  Nu ben ik een vrij verlegen persoon die het moeilijk vind om voor zichzelf op te komen. Ik weet dat dit straks andere zal moeten.

  De zus van mijn vriend heeft een draagzak gekocht( zonder overleg met ons) waar ze dus na de geboorte met ons kind , haar neefje of nichtje, in wil gaan wandelen.
  Mijn vriend is vrij nuchter en heeft hier nog geen mening over. Ik vind dit helemaal geen fijn/ goed idee en vind dat zo iets alleen bij de ouders hoort. Mijn vraag is hoe denken jullie hier over ? Ben benieuwd naar meningen van jullie.

  Volgende punt:
  Mijn schoonouders willen een baby kamer gaan maken inclusief wieg. Ik weet natuurlijk niet hoe wij hier over denken als het kindje er is maar ik verwacht niet dat wij ons kindje de eerste maanden tot een jaar willen laten logeren. En een wieg gebruik je toch maar tot een bepaalde leeftijd? Wij zijn nog niet echt ervaren in deze dingen en ik hoop op meningen en advies van jullie. Mijn vriend maakt zich nog nergens druk om maar ik ben bang dat we verkeerde verwachtingen creëeren

  Ik vind het lastig om het er met mijn omgeving over te hebben. En ben benieuwd naar hoe andere erover denken. Gewoon ideeën opdoen.

  Sorry voor het lange verhaal. En alvast bedankt
   
 2. Lisa280887

  Lisa280887 Fanatiek lid

  13 jan 2019
  3.968
  4.617
  113
  Vrouw
  Persoonlijk zou ik denken: wat lief en fijn dat ze zo enorm enthousiast zijn. Ik begrijp je gevoel hoor, maar ze bedoelen het superlief. Laat je schoonzus lekker met haar nichtje/neefje wandelen... hoe fijn is het om een tante te hebben die graag een band met je wil opbouwen? Mocht je je er tegen de tijd dat je bevallen bent, echt niet goed bij voelen, kan je altijd nog aangeven dat je er liever even mee wacht.

  Misschien kan je je schoonouders de tip geven dat ze ipv een wiegje, een ledikantje (of wat er dan ook na een wiegje komt) neerzetten? Dat ze dat langer kunnen gebruiken?
   
  Chelsey88 vindt dit leuk.
 3. Twoflowers

  Twoflowers Actief lid

  20 apr 2020
  180
  158
  43
  Vrouw
  Ik snap je wel. Ik zou het zelf ergens ook niet heel prettig vinden als ik het idee had dat ik geen grip heb op de situatie. Met name omdat iedereen het lief bedoelt, dus je schopt al heel snel tegen het verkeerde been van mensen.

  Ik heb gemerkt dat als je een kindje krijgt heel veel mensen zich positief en negatief "bemoeien" met jou en je kindje. Het is denk ik de kunst om het aardig te brengen en mensen niet het gevoel te geven dat je ze afwijst, maar dat jij er er fijner bij voelt dat de kleine gaat logeren of alleen zonder jou weggaat om te wandelen als je daar zelf ook klaar voor bent. Dan kunnen mensen je begrijpen of een zeur vinden, maar ze kunnen in elk geval niet boos worden. Maar het is uiteindelijk ook een beetje je eigen weg hier in vinden.
  Misschien op het moment zelf kijken hoe je je erbij voelt als de baby er is? En dan gewoon eerlijk zijn. Als jij het de eerste tijd niet ziet zitten dan toch niet.? Er komen echt nog heeeeeel veeeel momentjes voor jouw schoonfamilie samen met jouw kleintje.
   
 4. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Dankjewel voor je reactie. Heel fijn.
  Het is ook leuk dat ze zo enthousiast zijn. Maar ze claimen al dingen en lijkt wel of ze zelf zwanger zijn. Ze vragen nergens hoe wij over denken.

  Mijn schoonzusje heeft problemen en kan soms uit het niets een aanval krijgen waarbij ze niet voor rede vatbaar is. Wij willen daarom niet dat zij alleen is met de kleine.

  Wij vinden het prima dat er met de kleine gewandeld wordt maar dan wel in de kinderwagen.

  Ja dat gesprek willen wij ook aangaan met mijn schoonouders maar mijn schoonmoeder is niet echt makkelijk. Lijkt wel of zij zelf een baby krijgt. Want zij had zelf met 4 weken al haar kind bij opa en oma te logeren en verwacht dat nu ook van ons.

  Ik vind het heel lastig een gesprek er over aan te gaan. En vroeg mij af of ik er misschien te moeilijk over doe of denk.
   
 5. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Dankjewel voor je reactie. Heel fijn. Geeft mij een goed gevoel. Soms ben ik bang dat dingen aan mij liggen.

  Ik weet ook dat iedereen het goed bedoeld maar ik krijg het hier benauwd van. Mijn schoonfamilie accepteert heel moeilijk nee en mijn vriend vind dus ook veel prima om maar gezeur te voorkomen.
   
 6. Twoflowers

  Twoflowers Actief lid

  20 apr 2020
  180
  158
  43
  Vrouw
  Ja het is altijd lastig als jij wel rekening met mensen probeert te houden maar zij andersom minder met jou. En omdat jij niet van conclict houdt trek je dan aan het kortste eind. Door moederschap ga je wel een beetje je weg hier in vinden hoor! Zeker weten! maar het is niet altijd even makkelijk uit eigen ervaring
   
 7. 1991Mamavanvier

  1991Mamavanvier Fanatiek lid

  1 apr 2020
  1.362
  1.075
  113
  Vrouw
  Oh zo was ik ook toen mijn eerste kwam. Het was van ons, en vond het vreselijk als mensen gaan claimen...
  Mijn moeder wilde ook wel eens dat haar kleinkind kwam logeren maar mijn gevoel zegt nee... Heb er ondertussen 4, waarvan de oudste 6 is.. En nee ze hebben nog NOOIT gelogeerd. :|

  1 ding, blijft bij je gevoel en uit deze ook! Alles is bespreekbaar toch! :)
   
  JupitR vindt dit leuk.
 8. Lisa280887

  Lisa280887 Fanatiek lid

  13 jan 2019
  3.968
  4.617
  113
  Vrouw
  Okee. Ik begrijp je nu beter, nu je wat meer uitleg hebt gegeven over de situatie.

  Sowieso is het misschien goed om te kijken hoe je je na de bevalling voelt. Misschien zit het je tegen die tijd helemaal niet dwars, is er niks aan de hand.

  Maar mocht het je toch niet lekker zitten: is het een idee als je eerst een aantal keer samen met je achoonzus en de kleine gaat wandelen, in de kinderwagen? Misschien krijg je dan ook een beetje vertrouwen in de situatie, door te zien hoe zij met de kleine omgaat.

  Qua je schoonmoeder: probeer rustig het gesprek aan te gaan, mocht ze erover beginnen. Of geef aan dat je nu nog niet weet hoe het straks gaat met de kleine. Wie weet vind je het straks heerlijk om even een nachtje ‘rust’ te hebben. Maar als het jou straks niet lekker zit is het simpel: dan gebeurt het gewoon even niet. Wat zij er dan van vinden is hun probleem.
   
 9. Soturi

  Soturi Fanatiek lid

  24 sep 2016
  3.454
  3.270
  113
  Vrouw
  Lastig hoor!

  Over de draagzak durf ik ook nog niet goed een mening te vormen. Maar ik snap jouw kant erop zeker. Ik zou het echt alleen maar toelaten als het voor jou goed voelt. Dat die draagzak dan eventueel ongebruikt in de kast komt te liggen, is uiteindelijk niet jouw verantwoording. Had ze maar moeten overleggen voor ze de draagzak kocht.
  Ik probeer me in te beelden wat ik ervan zou vinden als een ander buiten mijn vriend of ik met onze kinderen in een draagzak zouden lopen. Ik merk dat dat idee me ook niet heel erg aan staat. Zeker niet bij mijn baby.

  Wat betreft de babykamer. Laat haar die lekker maken zou ik zeggen. Wel met ledikant dan ipv wieg. Dan heeft je kindje ook een fijne slaapplek als je daar op bezoek zou gaan met je kindje. Daar kun je het altijd voor gebruiken. Hoe je dan in logeren staat, is zaak voor als de kleine er is.

  Wat ik sowieso heb geleerd is wel dat moeder zijn enorm loslaten is. Dat niet alles kan gaan zoals je van te voren uitgestippeld hebt. Maar dat betekent zeker niet dat je maar over je grens moet gaan.
   
  citroenrasp, Memmiee en Kate87 vinden dit leuk.
 10. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Dankjewel. Voelt herkenbaar. Ik ben bang als we nu niet duidelijk zijn er straks problemen komen of verwijten omdat mensen andere verwachtingen hebben.

  Ik heb nu zo iets van mijn gevoel zegt logeren gaat de eerste maanden tot misschien een jaar niet gebeuren maar weet niet hoe mijn gevoel dan is. Maar ik raak in paniek omdat mensen nu al claimen.

  Echt bedankt voor je reactie geeft mij een goed gevoel
   
 11. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Ik ben bang als we nu niks aangeven hun straks can alles aanschaffen en als wij het tegen die tijd niet willen, dat we dan gezeur krijgen omdat ze het al gekocht hebben.

  Gaat mij vooral om de draagzak. Ik vind dat iets voor ouders en niet voor tantes of opa en oma. Ik hoop dat het alleen maar beter met haar gaat maar ze blijft onvoorspelbaar.

  Bedankt voor je reacties. Ik ga dingen op papier zetten en het gesprek aan. Bedankt voor het helpen.
   
 12. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Heel erg bedankt voor je reactie. Ik voel mij erg geholpen hiermee.

  De draagzak is voor mijn gevoel alleen voor de ouders. Fijn dat er iemand net zo over denkt.

  Ik ben bang als we nu niks aangeven er nog veel meer aangeschaft wordt wat wij misschien niet willen.

  Ik heb op zich ook geen moeite met de baby kamer. Heel fijn dat ze een plekje voor de kleine vrij maakt maar ze geeft er compleet haar draai aan en wilt dingen kopen die wij niet willen maar ja het is haar huis zegt ze dan.

  Ik ben bang dat als we haar haar gang laten gaan ze straks zowat eist dat het kindje blijft slapen want ze heeft die dingen aangeschaft en zij was heel makke met haar kinderen uit logeren.

  Ik ga wat dingen op papier zetten moet verzamelen en een gesprek aan.

  Heel fijn jullie meningen. Daar kan ik wat mee
   
 13. Soturi

  Soturi Fanatiek lid

  24 sep 2016
  3.454
  3.270
  113
  Vrouw
  Dat is heel mooi. Maar het is jouw kind.

  Makkelijker zo roepen op een forum dan in het echt zeggen uiteraard. Als het je lukt, probeer dan toch aan te geven dat je haar niet tegen houdt dingen te kopen, maar dat ze niet moet gaan verwachten dat jullie het maar doen zoals zij in gedachten heeft en met de dingen die ze speciaal daarvoor koopt.
   
  Juultje23 vindt dit leuk.
 14. esklessebes

  esklessebes Fanatiek lid

  23 mrt 2014
  4.565
  1.711
  113
  Jij bent de baas over je kindje en over jouw eigen gevoel. En dan hoef je echt niet te doen wat hun willen.

  Een eerste kindje in de familie weet niet of dit bij jou het geval is een hysterisch tijd......Haha. voor iedereen veranderd er wat. Een moeder word oma, een vader opa, een broer en zus oom en tante en ga zo maar door.

  Volgens mij heb ik ook wel eens tegen schoonfamilie gezegd van ik weet niet of ik dat al kan hoor en ook dat moeten zij respecteren.
  Zoon is nu bijna 5 en heeft ook nog nergens gelogeerd. Laat staan dat ik hem zomaar ergens laat wat ik niet zou willen.

  Moet wel zeggen dat ik daarintegen ook niet moeilijk ben in een baby'tje vast laten houden enz. Familie geniet er ook van en als het gewoon in het rustige normale gaat geniet ik daar ook van.
  M'n ma en zus vroegen ook altijd van mag ik hem pakken uit de box ofzo en ik van je hoeft dat niet te vragen, maar ook dit kan je alleen doen als het goed voelt. Zij leggen hem ook zo weer terug als het nodig is.

  Misschien kan je dat ook met je schoonzus doen, het is een voorbeeld maar met betrekking tot dat wandelen, ze zal enorm trots zijn dat zij tante word. En hoe leuk is het om samen te gaan. Je kan natuurlijk dan wel zeggen heb zelf liever dat hij/zij in de wagen ligt. Maar ga je gang jij mag duwen.

  Praat erover met je vriend dan kan hij je bijstaan in dingen die je echt niet wilt.
   
  Juultje23 vindt dit leuk.
 15. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Dankjewel. Ja hier is het inderdaad makkelijker dan in real life maar ik ga het zeker proberen. dankjewel voor je hulp en tips
   
  Soturi vindt dit leuk.
 16. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw


  Dankjewel voor je reactie. Het is inderdaad het eerste kind van de kleinkinderen zeg maar. onze ouders worden voor het eerst opa en oma. Hysterisch is inderdaad het juiste woord alleen wordt deze vorm een beetje eng. lijkt wel of ze zelf een kind krijgen ipv kleinkind of neefje/nichtje. Ik ben heel blij dat ze zo enthousiast zijn en blij ermee maar dit wordt een beetje verstikkend.

  Wij vinden het vasthouden, een keer de fles geven of wandelen door familie met ons kindje ook absoluut geen probleem maar hebben wel moeite met bepaalde dingen. Ik vooral , vind dat een draagzak door de ouders gebruikt wordt en niet door tante of andere. soms voelt het alsof het kindje al geclaimd is en wij straks meer zonder dan met ons eigen kind zijn, iedereen verwacht wel iets waardoor ik ook merk dat ik er minder van kan genieten en me toch wel erg druk maak.

  Wat betreft mijn schoonzusje. zij is psychisch niet stabiel. krijg nog steeds terug vallen waarbij ze zich zelf niet onder controle heeft. Ik vind het gewoon ( nog ) geen fijn idee dat zij dan zonder ons met de kleine weg gaat, en dat wil zij wel. Wij hopen dat ze stabiel wordt en blijft en met de tijd met de kleine kan wandelen in de kinderwagen. Mijn vriend is er nu gelukkig ook mee eens dat een draagzak geen optie is.

  Het moeilijkste komt nu voor ons om de gesprekken aan te gaan en onze wensen aan te geven en hopelijk komt er geen familie ruzie van haha. ( schoonfamilie kan nog wel eens onredelijk uit de hoek komen of hystierisch gaan doen als ze ht er niet mee eens zijn) We zijn bang als we nu niks zeggen dat er straks zoveel aangeschaft is wat wij eigenlijk niet willen voor ons kindje en we dan de verwijten krijgen of het toch maar wel gaan doen omdat ht verwacht wordt.

  Super bedankt voor je reactie. Sorry voor het lange verhaal

  heel fijn dat ik hier mijn hart kan luchten.
   
  Kate87 en esklessebes vinden dit leuk.
 17. noukie 1992

  noukie 1992 Fanatiek lid

  4 feb 2016
  3.192
  2.163
  113
  Ik vind dat de dames hierboven reeds goede adviezen hebben gegeven en ik sluit me hier dan ook bij aan.
  Wat de babykamer betreft zou ik inderdaad wel even laten vallen dat het verstandiger is een ledikant te kopen ipv een wieg en dat er geen haast bij is en ze dus nog alle tijd hebben.
  Wat de draagzak van je schoonzus betreft ach het is wel lief dat ze zo enthousiast is maar als het voor jou niet fijn voelt dan gebeurd het gewoonweg niet. Ze kan hem later misschien ook nog voor haar eigen kinderen gebruiken...
  Men zoontje is nu 2,5 jaar en hij is nog maar 2x gaan logeren bij mijn moeder. Dat heeft verder niets met vertrouwen te maken want men moeder is ook een geboren mamaatje, maar ik heb mijn kind gewoon het liefst bij mij :p
  Het belangrijkste van al is dat als het voor jou niet goed voelt dat het gewoonweg niet gebeurd, klaar. Misschien verandert je gevoel nog wel, maar zo niet dan is dat zo en dan hoeven zij zich naar jou aan te passen en niet omgekeerd ;)
   
  Juultje23 vindt dit leuk.
 18. Juultje23

  Juultje23 Lid

  12 okt 2020
  30
  5
  8
  Vrouw

  Dankjewel voor je reactie. Gelukkig ligt het niet helemaal aan mij haha.
  Het is ook lief bedoeld maar ergens ook jammer dat er niet overlegd word/ maar vanuit gegaan wordt dat wij alles goed vinden.
  Je reactie geeft mij een goed gevoel en wat meer vertrouwen.
   
  noukie 1992 vindt dit leuk.
 19. Dettol

  Dettol Bekend lid

  12 apr 2020
  565
  269
  63
  Ik zou gewoon zeggen als we wat nodig hebben zeggen we het wel
  En wat wij altijd zeggen als ons kindje zelf aangeeft dat ze wil logeren doen we dit

  gewoon kort blijven en verder niet op jn gaan
  Dan stoppen mensen vanzelf we
   
  citroenrasp vindt dit leuk.
 20. Malbec

  Malbec Fanatiek lid

  5 apr 2020
  1.130
  1.349
  113
  Vrouw
  Precies dit! :)
   
  Juultje23 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina