Al Glutenvrije brokken geprobeerd? Onze hond heeft ook veel jeuk. Nu hij andere brokken heeft gaat het een stuk beter. Daarnaast heeft hij in de zomer veel meer last van dan in de winter. Waarschijnlijk ergens een allergie voor.. gras? Hooikoorts? Dit konden ze ons niet precies vertellen. Geef ze iig geen ander voer. Stukje worst o.i.d. Daar zijn bulletjes wel heel gevoelig voor.
Mijn zusje heeft ook een Franse bull, zelfde verhaal. Beestje krijgt nu prednison, helpt tegen de jeuk maar echt een paardenmiddel. Oud zal het beestje hier niet mee worden, maar heeft nu wel een normaal, fijn leven, ipv alleen maar jeuk..
Overigens had onze hond (een herplaatser) regelmatig enorm last van jeuk, vooral als ze moest verharen. We hebben alles geprobeerd, van uitsluitdiëten tot prednison. We hebben haar nu ruim 3,5 jaar, en sinds twee jaar is de jeuk helemaal weg... het bleek puur stress-gerelateerd te zijn. Haar vorige huis (met andere honden erbij) was voor haar achteraf gezien een te stressvolle situatie om mee te dealen. Ze vertoonde daardoor dus eigenlijk obsessief gedrag: als ze jeuk had, bleef ze maar krabben en knagen, waardoor ze haar eigen huid irriteerde en de jeuk steeds bleef. Toen ze helemaal gesetteld was bij ons thuis (wat voor zo'n nerveuze hond dus vrij lang heeft geduurd) én wij genoeg met haar bewegen (minstens 2 uur per dag), is het obsessieve er af. Kan ook nog een overweging waard zijn... was overigens geen enkele dierenarts die er op was gekomen >_>
Is de demodex mijt uitgesloten door onderzoek? ( huidafschraapsels ) Onze hond had nl. ook last van kale plekken, jeuk en ontstoken voetzolen. Dit bleek een uitbraak van de demodex mijt. Bij demodex is het niet zo dat de andere hond dit automatisch ook krijgt. Onze teef had destijds niks, terwijl onze reu er vol mee zat.
Wij hebben ook een hond gehad die maar bleef krabben en knabbelen aan jeukplekken. Bleken hotspots te zijn. Er zijn speciale lotions voor maar wij gebruikten zinkcreme en dat hielp goed.
Als je merkt dat de jeuk terugkomt, gewoon terug naar de dierenarts en samen de volgende stap bepalen. Als alles geprobeerd is kan je je hond op de jeukremmer laten staan, op de laagst mogelijke dosering, dus voordat de jeuk weer terugkomt.. Wat al gezegd wordt: liever korter leven maar met kwaliteit, dan langer maar altijd jeuk en last. Anders eens een second opinion bij een andere dierenarts als je denkt dat je er met je eigen niet uitkomt of eens een frisse blik wil, kan ook helpen! Inslapen zou ik alleen doen als er echt geen andere optie meer is en er geen medicatie is die helpt (wat er nu dus wel is met de jeukremmer die je hebt gegeven).. Lastig hoor, er zijn zoveel oorzaken voor jeuk..
De hond van de buurvrouw heeft ook verschrikkelijke jeuk, ze krabt de zijkant van haar lichaam tot bloedens toe open. Het haar is op sommige stukken gewoon weg. De hond heeft al verschillende soorten voer, medicijnen en poedertjes gehad. het hielp eventjes of niet. Ze heeft last van Atopie en krijgt nu Prednisonen het lijkt nu goed te gaan. Atopie / omgevingsallergie bij de hond |Allergie bij honden
Heeft onze hond ook! Gehad! Hier ook niet officieel bekend wat de reden is maar was seizoen gerelateerd . Mijn eigen conclusie is hooikoorts. Met prednison ging het altijd weg maar we moesten regelmatig kuren geven. Sporimune is hier het wondermiddel. Werkt super en is zoveel minder slecht voor je hond dan prednison steeds. Ze krijgt nu een onderhoudsdosering van 3x in de week
Toen hij volop aan de medicatie zat en geen jeuk had sliep hij alleen maar. Het beestje was echt niet zichzelf. Kga zowiezo na de kuur weer terug naar de dierenarts en zal van dat huidschraapsel even zeggen. Hooikoorts zei mijnzus gisteren ook idd. Maar of da bij honden kan weet ik niet.
Ik heb niet alles gelezen. Hier echte bullen-liefhebbers en ik heb al genoeg medische probleempjes meegemaakt met ze.. Mijn ervaring is dat niet alle dierenartsen evenveel van bulldoggen afweten. Ik ga met dit soort dingen altijd naar dierenkliniek Sleeuwijk. Het is in Brabant, ik woon in de Randstad. Maar ik rijd er graag naar toe, omdat ik dan vrijwel direct een juiste diagnose heb, i.p.v. tig keer heen en weer naar mijn dierenarts in de buurt.(Om uiteindelijk alsnog met de handen in het haar te zitten) Ik kan verder gaan gissen naar een eventuele oorzaak van het probleem, maar bij Bulldoggen is het soms best gecompliceerd. Dus dit zou mijn tip zijn, een gespecialiseerde dierenarts. Succes!
Al eens bij een specialist geweest? Zo niet zou ik de dierenarts laten voor wat het is en op zoek gaan naar een specialist. Wij komen al jaren bij dierendermatoloog Margreet Vroom met onze fb. Een schat van een vrouw. Onze fb Kira is toen zij 1 was begonnen met Atopica. Dit heeft jaren lang goed gewerkt, tot zij 6-7 was. Met dr. Vroom overlegd en toen was Apoquel net op de markt en zijn we over gestapt op Apoquel waar ze het tot nu toe nog steeds erg goed op doet. Qua voeding heeft ze tijdens de Atopica periode Carnibest eend gegeten. Bij overstap op de Apoquel zijn we overgestapt op Alaska lam. Helaas is er afgelopen woensdag maagkanker gevonden en zullen wij haar a.s. woensdag laten gaan
Nog een kleine toevoeging: hooikoorts is zeker mogelijk bij honden. Een allergietest kan daar uitsluitsel over geven.
Ja tuurlijk kan dat ook bij honden ! Die hebben ook een neus en kunnen net zo goed allergisch worden voor pollen. Mijn da bevestigde dat ook. Ik zou echt eens gaan googlen op atopie en sporimune (atopica bevat hetzelfde medicijn maar sporimune is een handig drankje )
Voor diegene die tegen me zei denk aans aan de demodex mijt. Nou ik heb gisteren dus zitten googlen. En wat lijkt dat verdacht veel op wat hummer heeft. Had een foto naar mijn vriend gestuurd met dexelfde vacht van een hond als hummer en dezelfde plekjes. Hij dacht echt dat het hummer was en zei wow wat heeft hummer nu weer. Ik zei dit is hummer niet, maar lijkt er echt veel op. Ja zegt ie. Dus ik ga morgen even bellen voor een afspraak dat ze daar op moeten checken. Daar beginnen we bij.
Dat was ik . Mocht het gaan om de demodex mijt; dierenartsen claimen ( tenminste, die van ons wel ) dat demodex mijt maar op 1 manier goed te behandelen is en dat is met ectodex. Alleen is ectodex echt enorme agressieve rotzooi en heeft het bij onze hond ook nog eens niet voldoende geholpen, na een paar weken ectodex waren nog niet alle mijten dood. Wij hebben via huisdierendokter.nl demodex oil ( voor het behandelen van de uitwendige kale plekken en onstoken voetszolen ) en immunity complex ( paar druppels door het voer heen ter bevordering van het imuusysteem ) besteld. Dit is op natuurlijke basis en heeft onze hond uiteindelijk van de mijt en bijbehorende klachten afgeholpen. Ik zou dus echt advieseren dit eerst te proberen. Succes
Oke dank je wel voor je advies. Ik schrijf het dalijk ff op. Ik hang morgenvroeg meteen aan de telefoon met de dierenarts. Hoop dat ik morgen terecht kan.
Nou net terug van de dierenarts. Het is geen demodex mijt. Nu is er een kweek afgenomen voor een schimmelinfectie. Over 10 dagen krijg ik daar de uitslag van.