Spaghetti vooraf maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Bloempjelief, 13 mrt 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    9.467
    8.617
    113
    Vrouw
    Hier weer 2x per week zwemles op de verschrikkelijkste tijd. Wil vandaag dus Spaghetti maken, maar hoe doe ik dat het beste? Gewoon al helemaal klaarmaken en daarna even opwarmen of de pasta nog niet doos de saus doen en apart bewaren? Of wordt het dan een klefferige hoop? Ben zo bang dat als ik alles al helemaal klaar maak het zo droog wordt als ik het weer opwarm? Vertel :)
     
  2. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    12 okt 2014
    3.485
    2.599
    113
    Vrouw
    Friesland
    Saus vast klaarmaken & de pasta als je terug bent. :)
     
    soovi vindt dit leuk.
  3. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.563
    3.899
    113
    Vrouw
    Man neemt vaak spaghetti mee naar het werk die al klaar is en gemengd om dan daar op te warmen. heb hem nog nooit horen klagen ;)
    Of restjes de dag erna zijn ook altijd nog lekker vind ik (zelfs koud haha)
    Ik vries soms zelfs restjes in :oops:
     
  4. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    6.675
    6.572
    113
    Vrouw
    Ik maak elke zondag een grote pan pasta omdat ik op maandagavond werk. De restjes gaan door elkaar in porties in de koelkast. Heb ze nog nooit horen klagen.
     
  5. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.955
    15.000
    113
    Ik maak de saus klaar (of pak een pot) en gebruik dan de Grand'Italia Linguine all'Uovo

    Die duurt maar 4 minuten en met water uit de waterkoker is dat razendsnel klaar.

    Bij Boons in elk geval te krijgen, zie m helaas zelden bij andere supermarkten.
     
  6. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.878
    8.043
    113
    Ik kook sowieso drie dagen in de week smiddags al sinds we baby hebben, en we piepen dat op in magnetron of even in pan. Gaat allemaal prima :D
     
  7. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    12.252
    12.628
    113
    Vrouw
    Pasta op dag 2 is heerlijk vinden wij dan! Dus van te voren helemaal maken en dan ff opwarmen warm het wel in de pan op
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  8. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Ik hou meestal wat saus achter die ik er dan voor (microgolf) of tijdens (fornuis) het opwarmen weer bij doe. Dan wordt het niet zo droog.
     
  9. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.047
    2.186
    113
    Brabant
    Gaat prima samen.
    Ik vind alleen invriezen en opwarmen niet zo lekker, dan houd ik het apart.
    (Behalve voor de dreumes, die klaagt nog niet)
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.047
    2.186
    113
    Brabant
    Speciaal voor zwemles hadden wij een oven met uitgestelde start:)
    Hebben we nog steeds, ideaal.
    Met speelafspraken, sporten etc etc.
    Ook een crockpot express met uitgestelde start.
    Etc etc. Haha maakt het leven makkelimk
     
  11. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.377
    21.756
    113
    Ik maak ook vaak pasta van tevoren omdat het daarna lekkerder smaakt! Opgewarmde pasta is zelfs (soort van?) gezonder: https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/magazine-29629761.amp
     
    Ysabella en Loveischocola vinden dit leuk.
  12. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.611
    2.404
    113
    Wij maken ook regelmatig gewoon bewust teveel pasta/spaghette in rode saus. Gewoon alles door elkaar in een bakje, even nuken in microwave en lekker!
     
  13. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Qua invriezen vind ik los saus invriezen en pasta bij koken veel lekkerder. Maar ook ik ben voorstander van een bord pasta op dag 2 ;) alles door elkaar en ff in de magnetron.
     
    masami vindt dit leuk.
  14. evaleana

    evaleana Fanatiek lid

    2 nov 2021
    4.882
    6.412
    113
    Ik maak op zondag vaak een grote pan pasta met saus, dus alles al door elkaar. En op maandag warmen we het dan gewoon even op in een pan.
    Met nasi bv hetzelfde, gewoon rijst en groente ed al helemaal door elkaar, dag erna even opbakken. We vinden het de tweede dag eigenlijk allemaal lekkerder, omdat de smaak dan ook echt in de pasta of rijst is getrokken denk ik…

    En mochten we het de dag er na niet gaan eten, dan gaat het gewoon zo de vriezer in. Op de dag dat we het wel eten, haal ik het ‘s ochtends uit de vriezer en bak ik het ‘s avonds even op.
     
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.304
    10.272
    113
    Wij hebben geen magnetron en op het fornuis opwarmen en de dag erna is het toch droog.

    Wij maken de pastasaus en zetten de rest klaar. Water koken we in de waterkoker omdat die sneller is dan de pan. Daarna kort de pasta koken en aan tafel.

    Als je een magnetron hebt zou ik hem koud spoelen en een klein scheutje olijfolie bij de spaghetti. Blijft het ook niet plakken. Klaar met zwemles op een bord en even in de magnetron.

    Wij aten dit of erwtensoep/ andere soep met eventuele tosti op zijn zwemdagen, ideaal.
     
  16. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.825
    18.545
    113
    Vrouw
    Ja hoor, doen wij regelmatig. Of in ieder geval de saus vooraf en de pasta later koken. Is zó gedaan.
    Maar ook wel eens dat we het later opwarmen in een schaal (alles door elkaar). Kan prima.
     
  17. evaleana

    evaleana Fanatiek lid

    2 nov 2021
    4.882
    6.412
    113
    Hier niet droog hoor, en anders gewoon klein beetje vocht eraan toevoegen. Ik doe het ook nooit in de magnetron, pan is hier veel sneller.
     
  18. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Zelf maak ik de saus van te voren klaar en kook ik de pasta (veelal de vlugkokende macaroni) dan op het moment zelf (water koken in de waterkoker en dan in de pan)

    Maak je alles van te voren klaar zou ik de pasta wat korte koken en het opwarmen in de pan met af en toe een scheut water erbij. Maar ik gok erop dat je dan net zo lang bezig bent als bij de bovenste optie
     
  19. februari2012

    februari2012 Bekend lid

    31 okt 2012
    689
    394
    63
    Toen onze kinderen op zwemles zaten (ook precies rond etenstijd, waaaaarom???), kookte ik het eten wat eerder op de middag. Altijd ovenschotels of eenpansgerechten, zoals spaghetti of stamppotten. Ik zorgde ervoor dat het precies klaar was als we weg gingen naar zwemles. De ovenschotel bleef wel een poosje warm in de oven (ik deed de oven uit als we vertrokken en liet de ovendeur dicht). De eenpansgerechten liet ik in de warme pan en dan deed ik een paar handdoeken om de pan, zodat de pan warm bleef. Ik dekte zelfs de tafel al voordat we gingen. Bij thuiskomst konden we gelijk aan tafel :thumup:
     
  20. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    9.467
    8.617
    113
    Vrouw
    Verschillende reacties dus, dus volgens mij kan het allebei. Ik ga nog even bedenken hoe ik het dan ga doen. Bedankt!
     

Deel Deze Pagina