Recept met bietjes

Discussie in 'De lounge' gestart door juffie81, 6 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Ik zoek een lekker recept met bietjes.
    Normaal maak ik bietjesstamppot met worst. Maar nu krijg ik eters en mag het wat feestelijker. Wie heeft er een lekker recept?
     
  2. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Ik maak ook vaak stamppot maar dan met stroken uitgebakken spek, fetta blokjes en uienringen. De uienringen eerst gefruit in een pan en dan balsamico azijn toevoegen en 20 min laten stoven.
     
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Oh ik doe echt een moord voor haring bietjes salade... Als je dat lust tenminste..

    1 pakje kant en klare bietjes
    4 middelgrote tot grote aardappelen
    3 zoet zure party sticks (augurk )
    2.5 a 3 zure haringen (uit pot)
    10 zilveruitjes.
    1 tot 1.5 lepel mayo
    Zout en peper

    Bieten raspen. Aardappels koken en raspen. Augurk in kleine stukjes snijden. Zilveruitjes door de midden choppen. Zure haring in kleine stukjes snijden. Klodder mayo erdoor en zout en peper en goed door mekaar roeren. Als het nog niet smeuïg is dan nog wat mayo.

    Koud serveren. Gruwelijk zo lekker!!
     
  4. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    20 jan 2009
    3.822
    2.003
    113
    Een frisse salade maken. Blokjes biet, ui, appel, rucola, augurkje, tomaat, kwark als dressing (niet te veel).
     
  5. Manque

    Manque Niet meer actief

    Bietencarpaccio als voorgerecht. Hele dunne schijfjes van snijden, bv met een mandoline. Die schijfjes net als carpaccio op het bord leggen en bestrooien met:
    Kleine uitgebakken spekjes
    Blokjes feta
    Ringetjes bosui

    Misschien aan de rand vh bord wat rucola leggen.
     
  6. Manque

    Manque Niet meer actief

  7. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
  8. Manque

    Manque Niet meer actief

    Je kunt ook bietensoep als voorgerecht maken, is hier altijd een succes. Je neemt bieten en tomatencremesoep (gewoon uit blik) in gelijke verhoudingen. Samen in de pan en goed verhitten, dan pureren met de staafmixer tot een glad geheel. Als het te dik is doe je er wat water bij. Beetje peper en koriander doorroeren en de soep op een diep bord scheppen. In het midden van het bord een klodder zure room met daarop wat uitgebakken spekjes of een paar plakjes rookworst. Echt ontzettend lekker. Denk dat ik het vanavond zelf ga maken want nu heb ik er zin in, hahaha!
     

Deel Deze Pagina