Ik heb meerdere malen een heerlijk(ik overdrijf niet echt heerlijk!!) stukje dadelwalnoot cheescake gehad bij restaurant Bazar in Rotterdam en Amsterdam. Heeft iemand hier een recept van? Op het internet kom ik alleen een site tegen om er een te bestellen.
Niet met walnoot, maar met cashewnoten. Maar ook heel erg lekker! Ik eet vandaag: Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem #Appie https://www.ah.nl/r/1120460
Dadel-walnotentaartje voor 16 personen/ twee taartjes INGREDIENTEN: 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden) 250 gram roomboter 150 gram bruine basterdsuiker( de lichte bruine) 100 gram walnoten in kleine stukjes breken/breken 1 rol Maria-biscuitjes ( in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm) 1 ei karamelstroop ( stroop voor pannenkoeken ) kokosstrooisel voor de garnering BEREIDEN: Smelt de boter langzaam in een pannetje, en voeg de suiker toe. Goed blijven roeren, zodat de suiker langzaam oplost. Het wordt een mooie gladde stroop, en langzaam blijven verhitten. Het ei even met de garde goed loskloppen. Dan het ei toevoegen aan de boter/suiker massa en meteen van het vuur af halen. Roer dit mengsel even goed door elkaar en voeg meteen de twee shotjes karamelstroop toe en verwarm misschien als het nodig is nog even op het vuur. Zeker niet lang meer doorkoken anders krijg je een roer-ei effect in je pan! Dadels en walnoten toevoegen en goed door elkaar roeren. Dan de Maria-biscuits toevoegen en roer alle ingredienten stevig door elkaar. Dit mengsel verdelen over twee springvormen die je eerst hebt voorzien van bakpapier op de bodem, en aan de randen ingevet met beetje boter. Druk de dadeltaartjes met de bolle kant van een lepel heel goed aan ,ook vooral tegen de zijkant van het bakblik. Maak de bovenkant ook mooi glad, en werk het taartje af door het kokosstrooisl erover te strooien. Zet de taartjes minstens twee uur in de koelkast. Als het taartje goed gekoeld is, verwijder voorzichtig de vorm, dan in mooie blokjes of dunne puntjes snijden.Heerlijk bij de koffie!
Bovenstaand recept is zonder de cheesecake gedeelte maar je kunt er 200 gram monchou en 200ml slagroom bij doen. Wij vinden hem dan echt te heftig