Ja dat zal. Reden geweest voor mij om al tijden niet meer te reageren in het topic ‘Gezondheid’. Maar blijkbaar is er van máánden geleden toch iets blijven hangen
Dat jij je ergert aan bepaald gedrag is off topic. Want TS vraagt naar een zwangerkaart en niet naar jouw ergernis over hoe zij haar zwangerschap doorbrengt.
Geen idee. Maar het zijn maar een paar kruiden waar het om gaat feitelijk en dat zijn vooral kruiden die we in NL volgens mij evenveel of zelfs meer gebruiken dan in Italie of Azie. Ik heb aan de diëtisten van I am Foodie gevraagd wat je nou aan moet met het advies "niet teveel" van het Voedingscentrum, maar nog geen antwoord gekregen. Ik vind het vervelend dat het zo vaag geformuleerd is en het zorgt, zoals je ziet, voor discussie. Hier staat uitgelegd waarom je er "niet teveel" van mag eten: https://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/allylalkoxybenzenen.aspx?query=Kaneel%20zwanger#blok7
Er zijn artikelen geschreven over hoe voedseladviezen voor zwangeren inderdaad cultureel bepaald zijn. In Japan bijvoorbeeld eten zwangeren ladingen rauwe vis. Niks mis mee, vooral omdat rauwe vis zoveel gegeten wordt dat het overal vers is. En dat met die kruiden is echt zo’n onzin. Ik heb eens uitgerekend dat je een paar zakken pepernoten moet eten om in de buurt te komen van de gevaarlijke grens van kaneel. En aan een bepaalde hoeveelheid nootmuskaat ga je dood maar dat eet iedereen ook gewoon.
Sorry zie het net. Idd kan dus wel als het met mate is. Dus geen appeltaart per dag. Wat zou kaneel dan veroorzaken?
Ook kant-en-klare voorverpakte pannenkoeken kunnen nabesmet zijn met Listeria. In het verleden is al vaker sprake geweest van een Listeriabesmetting op kant-en-klare pannenkoeken. Daarom wordt er aangeraden om tijdens de zwangerschap geen kant-en-klare pannenkoeken te eten.