Iets lekkers voor bij de koffie.

Discussie in 'De lounge' gestart door Mams136, 22 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Hoi meiden.

    1e kerstdag eten we met schoonfamilie.
    Traditiegetrouw maakt iedereen een gerecht.
    Dit jaar doen wij iets lekkers bij de koffie.
    Maar ik wil het graag zelf maken(andere jaren kwam het steeds van de bakker...lekker, maar iedereen maakt iets zelf dus vind ik dat ook dat zelfgemaakt moet worden)
    Wie heeft er lekkere,simpele recepten voor iets lekkers bij de koffie.
     
  2. Namedf

    Namedf Lid

    3 dec 2008
    80
    0
    0
    Op love2bake staan heel veel leuke/simpele/lekkere recepten bv cakebonbons!
     
  3. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.036
    1.857
    113
    Provincie Groningen
    Gewoon een lekkere appeltaart? Lust bijna iedereen...
    Een appelcake, of een lekker chocolade cake?
     
  4. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Consider, dat is idd lekker.
    Maar ik bak al zo vaak een cake of een appeltaart.
    Chocolade taart bak ik ook vaak.
    Ik zoek eigelijk iets wat niet moeilijk is, maar toch bijzonder is.
     
  5. Truus21

    Truus21 Niet meer actief

    Misschien kwarktaart? Erg makkelijk te maken en echt heerlijk.
     
  6. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Kerstkoekjes van zandtaartdeeg, versieren met chocolade en uitsteken met kerstvormpjes zoals sterren en kerstboompjes. Heb ik zelf zondag ook gedaan, heel makkelijk en leuk om te doen en ook nog eens heel lekker! Verder kun je ook merengues maken, van eiwitten en die versieren met kleine eetbare glittertjes of kerststrooisel. Je kunt er ook een smaakje aan geven door er wat espressokoffie door te roeren, keuze genoeg en allemaal erg simpel. He, krijg er trek van :D
     
  7. Dretjuh

    Dretjuh VIP lid

    12 okt 2007
    8.240
    85
    48
    Vrouw
    Visagiste voor MAC Cosmetics, eigenaresse webshop
    Brabo in België
    quiche, taart, kerstkoekjes, bonbons, cake
     
  8. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Meiden kunnen jullie er misschien recepten bij doen????
     
  9. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    Ik lees even mee!
     
  10. Setteke

    Setteke Niet meer actief

  11. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Brownies en dan uitsteken dmv kerstvormpjes.
    Is hier altijd als eerste op bij een verjaardag.
     
  12. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Monchoutaart!

    Recept: Mon-chou taart

    Vliegt er hier met verjaardagen doorheen!

    En dan is voor de kids cakejes wel lekker..

    Of een kwarktaart.. met verse aardbeien en slagroom..
     
  13. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Of je maakt een amandelstaaf zelf.

    AMANDELSTAAF
    ingrediënten:
    1 pakje bladerdeeg (diepvries)
    500 gram amandelspijs
    2 eieren
    en dit moet je doen:
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    Ontdooi de bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar, rol ze uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm. Snijd de lap doormidden en leg ze met de korte kanten weer tegen elkaar. Plak ze vast met wat water.
    Klop het ei los en meng het goed met de amandelspijs en rol dit uit tot een lange worst die bijna dezelfde lengte heeft als je plak deeg.
    Leg de spijs op het deeg en rol het deeg voorzichtig om de spijs en plak de rand weer vast met wat water.
    Leg het gevulde deeg in de vorm of letter naar keuze op de bakplaat en houd de naad aan de onderkant (anders kan deze openbarsten tijdens het bakken).
    Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee het deeg en bak de letter in 30 à 40 min af in de oven.
    TiP: Het is ook lekker om wat geraspte schil van een (goed schoongeboende) citroen of sinaasappel door het spijs te mengen.
    En als je toch besluit naar de bakker te lopen, let dan op hoe hij zijn product noemt. Verkoopt hij een boterletter met amandelspijs dan heb je de beste. Een banketletter met banketspijs is vaak gemaakt met bladerdeeg op basis van margarine (ipv roomboter) en het spijs is geen zuiver amandelspijs maar een mengsel met of van gemalen abrikozenpitten en witte bonen!
    En warm de letter niet op in de magnetron, dan wordt de letter zacht. Stop hem 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden en het bladerdeeg wordt heerlijk krokant.
     
  14. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    in de allerhande van deze maand staan onzettend veel hele lekkere dingen
    bijvoorbeeld chocolami (de naam alleen al :D)
     
  15. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Chocola en salami door elkaar heen? ;)
     
  16. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    hahahaha nee een rol chocolade eigenlijk maar het ziet er door de nootjes erdoorheen uit als salami hahaha
     
  17. Female

    Female Niet meer actief

    Appelflappen!
    Bladerdeeg uitleggen, appel in kleine stukjes snijden (liefst een zuur soort, elstar, goudreinet of jonagold) die erop leggen, kleine el suiker over de appel en een beetje kaneel.
    Dichtvouwen (driehoekjes) en plakken (ei) bovenkant met ei bestrijken en nog wat kristalsuiker erover strooien.
    175 graden hete lucht tot ze mooi goudbruin zijn
     
  18. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    :$ *kwijl* daar zou ik best een stukkie van lusten!! YUMMM!!!
     
  19. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Ik heb een heerlijk recept! (wel een lekkere caloriebom hoor:D)

    Kersentiramisu

    -40 gram basterdsuiker
    -250 gram mascarpone
    -250 ml slagroom
    -10 lange vingers
    -1 kopje sterke koffie
    -1 blik vlaaivulling
    -1,5 liter schaal

    Basterdsuiker door mascarpone kloppen, slagroom kloppen en erdoor spatelen. Lange vingers op bodem van schaal leggen, besprenkelen met de koffie. Vulling erover en daarna de vlaaivulling.
    In de koelkast laten staan en eet smakelijk!!!

    Ik zoek zelf ook nog een nagerecht voor 2e kerstdag;)
    maar heb bovenstaande al vaak gemaakt haha
     
  20. Mispoes

    Mispoes Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.821
    1
    0
    Nabij Eindhoven
    Of oliebollen???
     

Deel Deze Pagina