Hoi meiden. 1e kerstdag eten we met schoonfamilie. Traditiegetrouw maakt iedereen een gerecht. Dit jaar doen wij iets lekkers bij de koffie. Maar ik wil het graag zelf maken(andere jaren kwam het steeds van de bakker...lekker, maar iedereen maakt iets zelf dus vind ik dat ook dat zelfgemaakt moet worden) Wie heeft er lekkere,simpele recepten voor iets lekkers bij de koffie.
Consider, dat is idd lekker. Maar ik bak al zo vaak een cake of een appeltaart. Chocolade taart bak ik ook vaak. Ik zoek eigelijk iets wat niet moeilijk is, maar toch bijzonder is.
Kerstkoekjes van zandtaartdeeg, versieren met chocolade en uitsteken met kerstvormpjes zoals sterren en kerstboompjes. Heb ik zelf zondag ook gedaan, heel makkelijk en leuk om te doen en ook nog eens heel lekker! Verder kun je ook merengues maken, van eiwitten en die versieren met kleine eetbare glittertjes of kerststrooisel. Je kunt er ook een smaakje aan geven door er wat espressokoffie door te roeren, keuze genoeg en allemaal erg simpel. He, krijg er trek van
Dit wordt ons nagerecht, maar het kan ook wel bij de koffie: Recept - Witte chocoladetaart - Albert Heijn Ook lekker (denk ik) Super de Boer - Recept Super de Boer - Recept
Monchoutaart! Recept: Mon-chou taart Vliegt er hier met verjaardagen doorheen! En dan is voor de kids cakejes wel lekker.. Of een kwarktaart.. met verse aardbeien en slagroom..
Of je maakt een amandelstaaf zelf. AMANDELSTAAF ingrediënten: 1 pakje bladerdeeg (diepvries) 500 gram amandelspijs 2 eieren en dit moet je doen: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Ontdooi de bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar, rol ze uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm. Snijd de lap doormidden en leg ze met de korte kanten weer tegen elkaar. Plak ze vast met wat water. Klop het ei los en meng het goed met de amandelspijs en rol dit uit tot een lange worst die bijna dezelfde lengte heeft als je plak deeg. Leg de spijs op het deeg en rol het deeg voorzichtig om de spijs en plak de rand weer vast met wat water. Leg het gevulde deeg in de vorm of letter naar keuze op de bakplaat en houd de naad aan de onderkant (anders kan deze openbarsten tijdens het bakken). Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee het deeg en bak de letter in 30 à 40 min af in de oven. TiP: Het is ook lekker om wat geraspte schil van een (goed schoongeboende) citroen of sinaasappel door het spijs te mengen. En als je toch besluit naar de bakker te lopen, let dan op hoe hij zijn product noemt. Verkoopt hij een boterletter met amandelspijs dan heb je de beste. Een banketletter met banketspijs is vaak gemaakt met bladerdeeg op basis van margarine (ipv roomboter) en het spijs is geen zuiver amandelspijs maar een mengsel met of van gemalen abrikozenpitten en witte bonen! En warm de letter niet op in de magnetron, dan wordt de letter zacht. Stop hem 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden en het bladerdeeg wordt heerlijk krokant.
in de allerhande van deze maand staan onzettend veel hele lekkere dingen bijvoorbeeld chocolami (de naam alleen al )
hahahaha nee een rol chocolade eigenlijk maar het ziet er door de nootjes erdoorheen uit als salami hahaha
Appelflappen! Bladerdeeg uitleggen, appel in kleine stukjes snijden (liefst een zuur soort, elstar, goudreinet of jonagold) die erop leggen, kleine el suiker over de appel en een beetje kaneel. Dichtvouwen (driehoekjes) en plakken (ei) bovenkant met ei bestrijken en nog wat kristalsuiker erover strooien. 175 graden hete lucht tot ze mooi goudbruin zijn
Ik heb een heerlijk recept! (wel een lekkere caloriebom hoor) Kersentiramisu -40 gram basterdsuiker -250 gram mascarpone -250 ml slagroom -10 lange vingers -1 kopje sterke koffie -1 blik vlaaivulling -1,5 liter schaal Basterdsuiker door mascarpone kloppen, slagroom kloppen en erdoor spatelen. Lange vingers op bodem van schaal leggen, besprenkelen met de koffie. Vulling erover en daarna de vlaaivulling. In de koelkast laten staan en eet smakelijk!!! Ik zoek zelf ook nog een nagerecht voor 2e kerstdag maar heb bovenstaande al vaak gemaakt haha