Spitsboog of Chinese kool recept

Discussion in 'De lounge' started by Ongeduldje31, Jun 4, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ongeduldje31

    Ongeduldje31 Fanatiek lid

    Jul 16, 2011
    1,001
    29
    48
    Heb nog een spitskool en een Chinese kool liggen 1 vd 2 gaat t worden vanavond. De Chinese kool rolletjes en spitskool salade ken ik inmiddels.
    Weet er iemand nog een lekker receptje liefst ook peuter vriendelijk..
     
  2. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    Sep 15, 2008
    2,803
    70
    48
    Female
  3. Miss M

    Miss M Fanatiek lid

    Mar 19, 2012
    2,389
    597
    113
    Female
    Noord-Holland
    Wij eten wel eens gewokte spitskool met shoarmareepjes en evt een bouillonblokje. Met aardappeldingetjes erbij.

    Is erg lekker! Maar misschien wat zout voor een peuter
     
  4. blondje1987

    blondje1987 Actief lid

    Jan 7, 2014
    128
    3
    18
    Female
    Provincie utrecht
    Hier ben ik al sinds kind gek op:

    Gehakt rullen, ui erbij, lading kerriepoeder dat alles geel wordt.
    Vervolgens spitskool in reepjes snijden, uiteraard het hart weghalen. Alles bij je gehakt en ui. Klein laagje water erbij doen, schep suiker en een echte flinke scheut ketjap manis en een blokje rundvleesbouillion en dit droog laten koken en regelmatig omscheppen natuurlijk.
    Wij eten dit met rijst. Mmmmm!! Je kunt natuurlijk tussendoor blijven proeven om te checken of je peuter het nog lekker zou vinden.
    Eet smakelijk!
     
  5. Ongeduldje31

    Ongeduldje31 Fanatiek lid

    Jul 16, 2011
    1,001
    29
    48
    Ga ze allemaal een keer proberen
    Voor vanavond wordt t jou recept blondje
     
  6. sther3

    sther3 Niet meer actief

    Ik heb vorige keer de spitskool geroerbakt/gewokt met kerriepoeder, appel en rozijntjes.. Had ik toevallig in huis, haha en was nog best lekker..
    Kan ook voor peuters denk ik wel? Eetse!
     
  7. Femkee

    Femkee Actief lid

    Nov 6, 2012
    247
    1
    18
    NULL
    NULL
    Wij maken er vaak stamppot van.

    2 uien en gerookte spekjes bakken.

    Aardappels en kool in de pan, met een klein laagje water. Spekjes en uien erop leggen. Als dit klaar is stampen met ketjap, fijne mosterd en naar smaak peper en zout toevoegen.

    Lekker met karbonade en verse worst :)

    Eet smakelijk :D
     
  8. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    Apr 25, 2013
    2,018
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ik doe spitskool altijd met een witte groentesaus en wat komijnzaadjes erover :)
     

Share This Page