Whoot! Opgezwollen champignons

Discussie in 'De lounge' gestart door 2mam2, 4 apr 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Ok. Dit is raar.
    Ik had een bakje champinons van de supermarkt in de koelkast staan, ik haal altijd het dekseltje er vanaf. Ik heb bijna altijd champignons in huis, maar ik heb dit nog nooit gehad en nu durf ik ze niet meer op te eten.:$

    Ze zijn ongeveer 4x verdubbeld in grootte, het dekseltje kan er echt niet meer op, terwijl het dekseltje er gewoon opzat en er nog ruimte onder zat. Het waren hele normale champignons zo groot als een spuit ongeveer.:(

    Hoe kan dit? En belangrijker nog, kan ik ze nog opeten?
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      22,6 KB
      Weergaven:
      42
  2. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
  3. miss84

    miss84 Bekend lid

    2 okt 2013
    943
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hahahahaha geen idee maar wel bijzonder haha
     
  4. Mj89

    Mj89 Fanatiek lid

    28 nov 2011
    2.591
    653
    113
    Groningen
    Haha door de naam van je post werd ik nieuwsgierig..
    Nooit eerder gezien maar vind ze er niet raar uitzien qua kleur of iets haha, alleen groot. 😁
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Waarschijnlijk een beetje vochtig geworden in de koelkast en daardoor opgezwollen
     
  6. catharin

    catharin Fanatiek lid

    5 jan 2010
    1.072
    2
    38
    NULL
    NULL
    Zwanger???
     
  7. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Waarschijnlijk inderdaad vocht opgezogen. Dan kun je ze nog gewoon eten, de smaak is alleen ietsjes verminderd.
     
  8. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Hahahah ja, ik zat met grote ogen te kijken toen ik de koelkast open deed.:D
     
  9. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Maar ze zijn nog wel eetbaar of? Ik vind het niet zo n lekker idee dat ik koelkast vocht aan het eten ben haha.😁
     
  10. mama201

    mama201 Bekend lid

    25 feb 2015
    973
    1
    16
    Goed doorbakken zal vast niey erg zijn als over datum zijn gaan juist krimpen
     
  11. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nou je zal er wel niet ziek van worden maar ik zou het zelf denk ik niet meer eten om wat je zegt, het koelkast vocht, niet echt lekker ;)
     
  12. Adriana85

    Adriana85 VIP lid

    20 okt 2010
    6.081
    25
    48
    Dat vocht gaat er toch wel uit als je ze bakt?
     
  13. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.173
    3.124
    113
    Vrouw
    #13 rocketscience, 4 apr 2015
    Laatst bewerkt: 4 apr 2015
    Champignons groeien door omdat het een schimmel is. Het is geen vocht wat er in zit. Niks mis mee en je kunt het gewoon eten. Wel opletten dat de hoed niet open is want dan kun je ze beter weggooien.
     
  14. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.008
    899
    113
    Waarom haal je eigenlijk het deksel er vanaf als je ze in de koelkast zet?

    Snij er anders gewoon een doormidden, ziet hij er nog mooi, vers uit, dan gaat het nog wel hoor
     
  15. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    Champignons zijn net als bananen, die rijpen door. In dit geval groeien. Je kan ze nog prima opeten :)
     
  16. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Haha dat is normaal champignons groeien gewoon dooe 😊
     
  17. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Ik haal de deksel er vanaf in de koelkast omdat ze dan langer vers blijven omdat er ook vocht in het bakje zit. Ooit eens gelezen dat dat beter is.:)
     
  18. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Oke, bedankt voor de reacties allemaal!😊 Ik heb dit dus echt nog nooit gehad, wel dat ze krimpen, dat dan weer wel.
     
  19. Aislyn

    Aislyn Fanatiek lid

    16 feb 2011
    2.448
    1
    38
    Dordrecht
    Ik doe vaak een stukje keukenpapier over de champignons, dat dekt ze een beetje af en absorbeert vocht. Niets smeriger dan natte champignons.
     
  20. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    Hier staan ook minstens wekelijks champignons in de koelkast. Maar toch echt nog nooit gehad dat ze zo "exploderen".

    Ik zou een stukje rauw proeven. Als dat nog eetbaar is gewoon gebruiken.
     

Deel Deze Pagina