Ok. Dit is raar. Ik had een bakje champinons van de supermarkt in de koelkast staan, ik haal altijd het dekseltje er vanaf. Ik heb bijna altijd champignons in huis, maar ik heb dit nog nooit gehad en nu durf ik ze niet meer op te eten. Ze zijn ongeveer 4x verdubbeld in grootte, het dekseltje kan er echt niet meer op, terwijl het dekseltje er gewoon opzat en er nog ruimte onder zat. Het waren hele normale champignons zo groot als een spuit ongeveer. Hoe kan dit? En belangrijker nog, kan ik ze nog opeten?
Haha door de naam van je post werd ik nieuwsgierig.. Nooit eerder gezien maar vind ze er niet raar uitzien qua kleur of iets haha, alleen groot. 😁
Waarschijnlijk inderdaad vocht opgezogen. Dan kun je ze nog gewoon eten, de smaak is alleen ietsjes verminderd.
Maar ze zijn nog wel eetbaar of? Ik vind het niet zo n lekker idee dat ik koelkast vocht aan het eten ben haha.😁
Nou je zal er wel niet ziek van worden maar ik zou het zelf denk ik niet meer eten om wat je zegt, het koelkast vocht, niet echt lekker
Champignons groeien door omdat het een schimmel is. Het is geen vocht wat er in zit. Niks mis mee en je kunt het gewoon eten. Wel opletten dat de hoed niet open is want dan kun je ze beter weggooien.
Waarom haal je eigenlijk het deksel er vanaf als je ze in de koelkast zet? Snij er anders gewoon een doormidden, ziet hij er nog mooi, vers uit, dan gaat het nog wel hoor
Ik haal de deksel er vanaf in de koelkast omdat ze dan langer vers blijven omdat er ook vocht in het bakje zit. Ooit eens gelezen dat dat beter is.
Oke, bedankt voor de reacties allemaal!😊 Ik heb dit dus echt nog nooit gehad, wel dat ze krimpen, dat dan weer wel.
Ik doe vaak een stukje keukenpapier over de champignons, dat dekt ze een beetje af en absorbeert vocht. Niets smeriger dan natte champignons.
Hier staan ook minstens wekelijks champignons in de koelkast. Maar toch echt nog nooit gehad dat ze zo "exploderen". Ik zou een stukje rauw proeven. Als dat nog eetbaar is gewoon gebruiken.