Vraagje aan de mama's van duimertjes (en dan even los van de babies die al in de buik hun duim gevonden hadden en dat daarbuiten ook blijven doen ): op welke leeftijd begon jouw kindje met duimen? Onze jongen is nu 10 weken en hij sabbelt af en toe op zijn handje. Ik twijfel of het het begin van duimen kan zijn, of dat hij gewoon op de leeftijd is dat hij zijn handjes ontdekt en ook ontdekt dat je dingen met je mond kan onderzoeken. Ik wil graag voorkomen dat hij echt gaat duimen, dus daarom wil ik bij duim-pogingen snel de speen aanbieden, die hij ook pakt. Maar ik wil hem niet de mogelijkheid tot ontdekken van zijn handjes ontnemen en ik wil ook niet dat hij altijd maar iets in z'n mond heeft en zo dus minder goed dingen kan 'betasten' met de mond. Daarom mijn vraag: is het op deze leeftijd (2,5 maand) waarschijnlijk eerder ontdekken of toch al duimen? Hoe ging dat bij jullie kindjes?
Die van ons vond zijn duim al bij een week of 3 - 4. Maar of het echt een duimertje wordt is afwachten aangezien hij nu pas 6 weken is.
bij weekje of 6 voor het eerst geduimd maar daar is het ook bij gebleven..tot op heden hebben wij het hem niet meer zien doen. Hij heeft alleen zijn foppertje als hij naar bed gaat of erg verdrietig is...voor de rest vraagt hij er ook niet naar..
Sacha kreeg eerst de speen maar toen hij een maand of 2 a 2,5 was wilde hij die echt niet meer. Spuugde hem steeds uit. Kort daarop ging hij duimen. Hij duimt op zich niet heel veel. Wel als hij gaat slapen zeg maar of in slaap valt. Later als hij even slaapt is de duim uit zijn mond. Ook als hij zijn fles op heeft of een potje en hij heeft nog een beetje honger.
Mijn dochter sabbelde ook op haar handjes.... knuistjes toen ze die leeftijd had,.. maar is geen duimer geworden. Gelukkig. Ik zou persoonlijk geen alternatief als een speen aanleren... want dat is later ook weer moeilijk af te leren. Gewoon op de handjes laten sabbelen en als je merkt dat hij overgaat op 1 duim in de mond, deze er gewoon wat vaker uithalen...
Mijn dochter sabbelt ook sinds een week of 2 op haar vuistjes. Ze kwijlt sindsdien ook meer. Bij het CB gaven ze aan dat het te maken had met de ontwikkeling van de speekselklieren.
Onze meid heeft een speentje gehad tot ongeveer 4 weekjes, hierna wilde ze hem beslist niet meer. Ze vond af en toe per ongeluk haar duim en sabbelde er dan op. Nu (ze is nu bijna 10 maanden) is ze een echte duimer. Gelukkig duimt ze alleen bij het slapen en ook dan valt hij meestal uit dr mond zodra ze goed slaapt.
Mijn meisje begon ermee toen ze 5 maanden was, speentje moest ze ineens niet meer! Nu duimt ze als ze moe is en gaat slapen.
Met 5 weken deed ons dochtertje dat alleen in haar slaap, sinds een paar maanden doet ze het op elk willekeurig moment, als ze moe wordt of als ze troost nodig heeft.
Hier de oudste nooit en de jongste met 3 maanden. De jongste had wel een speen maar was meer nood dan dat hij het nou zo super geweldig vond. Hij duimt nu als hij moe is of honger krijgt al zie ik wel dat hij het nu ook goed doen uit gewoonte en niet omdat hij moe is of honger heeft.
Mijn oudste vond zijn duim met zeven weken en is het ook blijven doen (was ook van begin af aan een speenweigeraar). Mijn jongste had meteen na de geboorte de duim in de mond, maar heeft het daarna nog niet weer gedaan. Maar goed, hij is nog geen vier weken.
Vanaf ong. 2/3 maanden. Eigenlijk pas op het moment dat we de speen gingen afleren. Op een echo, die we rond de 30 weken maakten, deed ze het ook al . Het zat er dus dik in dat ze zou gaan duimen. Ze doet het nu nog steeds! Gelukkig niet de hele dag maar vooral als ze moe/verdrietig is. Ik vind het altijd wel een onwijs lief gezicht...
onze oudste is een duimer en begon er al snel mee. na een paar weken, weet dat ze op het cb zeiden dat het al snel was. In begin weleens ivm zuigbehoefte de speen geprobeerd, maar die wilde ze niet. Ze duimt nu nog in bed en als ze moe is en soms als ze verlegen is/troost zoekt. Tja, we moeten het wel ooit afleren...maar dat moet je met een speen ook. Was is wijsheid?
Hier in de baarmoeder al...! Hebben we tijdens een echo gezien. Na de geboorte lukte het hem heel slecht, hij 'verloor' steeds zijn duim. Dus een speentje gegeven. Maar na een aantal weken ging hij steeds meer weer duimen en duwde de speen eruit. Na 4 a 5 maanden was hij helemaal van de speen af. Ik heb het hem laatst nog eens gegeven, kijken wat ie zou doen: hij snapte het helemaal niet meer en moest heel erg lachen..!! Whahaha! Maar ik denk dat het de ontwikkeling is: handjes ontdekken, erop zuigen en straks ook op aaaaaaal het andere sabbelen. Maar wie weet gaat hij zijn duimpje nog ontdekken!
Hier ging ze na 6 weken duimen en tot nu toe gebruikt ze nog steeds haar duimen als ze moe is en om in slaap te komen. Vond het fijn, want toen ze eenmaal haar duim had, huilde ze een stuk minder. Het duurde wel even voor ze haar duim echt helemaal gevonden had.
Hier heeft ze de eerste week een speen gehad maar daarna wou ze die niet meer en begon ze te sabbelen op haar vuistje met 2 maanden werd dit haar wijsvinger en nu met 4 maanden heeft ze haar duimpje gevonden, ik vind het niet erg en vind het wel superschattig staan zo'n kleintje die aan het duimen is .
In de tussentijd dat Mira wakker geworden is en ik haar flesje klaarmaak duimt ze altijd Ze wilt namelijk direct eten als ze wakker wordt, dan gaat ze huilen en om zichzelf te troosten (ofzo?!) duimt ze. Alleen dan