Met welke olie/ boter bereiden jullie het eten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jel, 21 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    #21 Mayon, 21 feb 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 21 feb 2012
    vlees sinds kort in de roomboter voor bakken en braden, omdat ik zo weinig mogelijk chemische toevoegingen wil. Andere dingen in olijfolie of bertolli vloeibare boter.
     
  2. Huismus

    Huismus Fanatiek lid

    5 jan 2009
    1.710
    0
    0
    Ped. Med.
    Zuid-Holland
    Olijfolie of vloeibare bakboter van Blueband (als die er niet is, Becel).
     
  3. san84

    san84 Fanatiek lid

    5 nov 2009
    1.222
    0
    0
    NULL
    NULL
    croma voor het vlees en de rest bleu band ik vind het fijn spul
     
  4. Aislyn

    Aislyn Fanatiek lid

    16 feb 2011
    2.448
    1
    38
    Dordrecht
    Olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie, (bio) roomboter
     
  5. december

    december Fanatiek lid

    9 apr 2011
    2.724
    0
    0
    Olijfolie en die vloeibare bakboter van croma die zogenaamd niet zou spetteren en dat dus wel doet.
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Olijfolie en vloeibare bakboter met olijfolie.

    Soms frietjes bakken in de zonnebloemolie
     
  7. Dana

    Dana Niet meer actief

    alles in olijfolie, behalve biefstuk en sommige andere vlees soorten daar gebruik ik bak en braad voor.
     
  8. draga

    draga Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.657
    0
    36
    3 baantjes in de schoonmaak. Eindelijk werk!
    drentse land
    Ik bak altijd aardappeltjes in croma worden ze lekkerbruin in;)
    het is het proberen waard.

    Dus ik bak vlees,aardappelen en eieren in croma. niet de vloeibare gewoon die pakjes.
    Wokgroente in zonnebloemolie of wokolie
     
  9. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    meestal olijfolie, als het echt een goed stuk vlees is (denk aan biefstuk, varkenshaas) dan croma en pannekoeken in de becel.
     
  10. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Ik geef persoonlijk de voorkeur aan arachide olie :) Anders olijfolie.

    Kwa boter gewoon vloeibare margarine (de goedkoopste haha)

    Oja, die boter van conimex met ook oliijf olie geloof ik is wel ook erg fijn!
     
  11. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.716
    113
    afhankelijk van wat ik precies klaarmaak:

    italiaans-achtige dingen in de olijfolie
    oosters-achtige dingen in de wokolie (conimex, ik proef m heel goed eigenlijk)
    veel andere dingen in de zonnebloemolie
    en voor lief bak ik soms vlees of vis in een mengsel van roomboter en olijfolie
     
  12. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Wokken in olijfolie
    Gebakken aardappeltjes, pannenkoeken, gebakken ei en het meeste vlees in Blue band met roombotersmaak
    Biefstuk en vis in roomboter (voor de smaak)
     
  13. Daro

    Daro Fanatiek lid

    1 aug 2010
    2.548
    0
    0
    West-Brabant
    Het meeste in zonnebloemolie. Soms olijfolie uit Marokko maar mn man vindt die smaak te sterk dus ik gebruik dat niet vaak.
    Ei en gebakken aardappeltjes soms in margarine.
     
  14. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Bijna altijd olijfolie. Anders vloeibare bakboter.
     
  15. Wareliefde21

    10 nov 2011
    86
    0
    0
    Ik gebruik voor alles olijfolie
     
  16. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    italiaans spaans etc: olijfolie
    aziatisch: wok olie/sesam olie
    holandse pot: croma
    bij andere gerecht waarbij ik een klein beetje olie nodig heb gebruik ik rapsolie
     
  17. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Olijfolie of blue band (geen vloeibare)
     
  18. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    oje pannenkoeken en krieltjes enzo die ik met bleuband vloeibaar
     
  19. Rica

    Rica VIP lid

    16 mei 2008
    7.521
    105
    63
    Vrouw
    Mama en meer
    Boven de ijssel
    croma voor vlees en ook wel olijfolie maaaar action heeft ook soorten olie en die knoflookolie is zooo lekker als je kip gaat wokken (of ander vlees) en marineren...lekker hoor die knoflook:)..ze hebben ook chilli-knoflook maar ik kan absoluut niet tegen scherp :)
     
  20. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    hier hetzelfde. pannekoeken en aardappeltjes dan in margarine.

    op brood roomboter van ah huismerk (zonder toevoegingen) en in cakes, baksels margarine/roomboter half/half.
     

Deel Deze Pagina